Следва

Шест дни до Korea Beauty Week - какво точно и защо задължително ще купим

DIY: излекувай у дома цвета на "лятната" коса

"Животът почва отначало, когато падне есента", пее Ела Фицджералд

Hair преди 3 години

Първата стъпка към това усещане е промяната в цвета на косата ви, разбира се. „Всичко е свързано с това да я направите по-богата, по-топла (или по-пепелива), както и да се отървете от нежеланите измити тонове, получени от слънцето и химикалите в басейна", казва колористката Аура Фридман, която препоръчва почистване на косата с уелнес шампоан с твърда вода Malibu C, за да се отстранят щетите от слънчевата светлина, хлора и морска вода. След като кичурите се детоксикират, можете да нанесете избрания от вас нюанс, казва тя. Тук най-вещите професионалисти издават как да подобрите цвета на косата си през есента.

Блондинка

За блондинките есента не е сезонът, в който „да прегърнате топлината". Поне не и в косата ви. Защо ли? Защото „пепелявите и бежови нюанси правят тена блед, повяхнал и измит", обяснява Рита Хазан, жената, създала майсторски изсветлениге дължини на Бионсе. Мат Рез от Mèche Salon се съгласява: за бляскав цвят с грациозно преливане от корен към дължина, той първо създава приглушен нюанси тип „карамелен скоч", след което акцентира върху кичурите със златен гланц.


John Frieda Color Refreshing Warm Blonde Hair Gloss, 66лв

 


Leonor Greyl Soin Repigmentant Color-Enhancing and Nourishing Conditioner in Venetian Blonde, 107лв

Брюнетка

Преди да добие светлина в косата, брюнетката трябва да се потъмни. „Обикновено брюнетките добиват нежелан оттенък на месинг през лятото, така че при първо боядисване нанесете един или два нюанса по-тъмна боя, за да неутрализирате нежеланите оранжеви или червени тонове", казва Хазан. За повече движение, виталност и обем, Rez обича да рисува върху кичурите медени акценти, особено около лицето.


Redken Color Extend Brownlights Blue Toning Sulfate-Free Shampoo, 37лв


dpHUE Color Boosting Gloss + Deep Conditioning Treatment, 58лв

Червенокоска

Независимо дали говорим за цвят измит джинджифил или за биещ на очи светофар, избягвайте студените нюанси. „По-топлите тонове, като кестенявото, са по-ласкави към тена", обяснява Хазан, който е привърженик на плътния цвят за червенокосите. За да запазите жизнеността на боята, триминутният Ultimate Shine Gloss под душа ще защити цвета като същевременно му даде допълнителна яркост . Ако все пак искате терапия с балеаж, тонирайте акцентите с меден или ягодов нюанс, добавя Rez.


Rita Hazan True Color Ultimate Shine Gloss, 43лв


Moroccanoil Color Depositing Mask in Bordeaux, 46лв

Гарван

Когато температурите започнат да падат, нищо не подхожда на гарваново черните коси повече от хладно виолетов или червен оттенък, постигнат с гланц. Но ако говорим просто за по-голяма плътност, то дълбоките канелени акценти са ключови: "Те придават блясък, когато косата се движи."


Christophe RobinShade Variation Mask 250ml, 99лв


oVertone Rich Black Coloring Conditioner, 48лв
 

More Hair