Chiara Boni la Petite Robe - жените на Тръмп обожават ТЕЗИ рокли

Chiara Boni la Petite Robe - жените на Тръмп обожават ТЕЗИ рокли

Почти непознатата марка дамско облекло Ciara Boni La Petite Robe буквално обсебва нежния „харем" на щатския президент

 

Линията дамско облекло Chiara Boni La Petite Robe може най-добре да бъде описана като убийствено женствена и удобна за носене, което е рядка комбинация в модата. Роклите, които „пътуват" с лекота към поредния вип воаяж, са любими на множество водещи от малкия екран и на известни личности, но по-важното е, че те са практически униформа сред нежните остриета на Тръмп - бронята им срещу половата неутралност на либералите. Ето защо ги комбинират с умопомрачително високи токчета и безупречна поддръжка на лицето, дупето, бюста и всички останали ерогенни зони, които брандът умело подчертава.


Пресаташето на Белия дом Кейли Макенани носи червена рокля от Chiara Boni La Petite Robe - един от няколкото фешън бранда на особена почит сред нежното обкръжение на Тръмп. “Обличаме дясното, лявото и всичко по средата", казва Антъни Векионе, собственикът на шоурума на марката н Ню Йорк. 

Вместо да неглижира или дори да игнорира тази връзка с Тръмп, марката я прегръща с радост в социалните медии, създавайки красив модно-политически прецедент. Макар критиците им да го считат за безразсъдство в тези бурно политизирани времена. Още повече, че над половината от американците не одобряват работата на президента, която сега се определя от пандемията, оръжейната му политика и призивите за расова справедливост, при това на самия праг на изборите. 

За да бъде ясно, дизайнерката ветеран, която е съименник на Киара Бони (произнася се kee-AR-a BO-nee), не превъзнася връзката на марката със света на Тръмп. Бони, която е италианка и е базирана в Милано, е фокусирана върху качеството и изработката на дрехите си, трикотажните тъкани и въпроса за устойчивостта. Официалният акаунт на марката в Instagram е доминиран от снимки на ревюта и акценти от отговора на компанията на кризата с covid-19.

 

„Определено мисля, че модата трябва да бъде безопасно пространство, а не място за политика", казва клиентката им Ники Леви в имейл.

Близостта с Тръмп се подсилва от Антъни Векионе, който е собственик на шоурума в Ню Йорк на Chiara Boni USA. Той е в тесни дружески връзки с много от високопоставените дами, които обитават Trump-ville - Жанин Пиро, Лара Тръмп, Кимбърли Гилфойл, и редовно публикува общи снимки с тях, надлежно тагвайки модната марка.


Жанин Пиро в Chiara Boni La Petite Robe, на партито по повод първата президентска годишнина на Тръмп в Mar-a-Lago през 2018, заедно с Лара Тръмп и Антъни Векионе 

Желанието на Векионе да направи това е забележително, тъй като в модната индустрия има голяма доза антагонизъм спрямо настоящите стопани на Белия дом още преди инаугурацията на Тръмп. Непосредствено след изборите през 2016 г. дизайнерите обявяват, че няма да обличат първата дама. Дори сега, когато тя купува ансамбли на дребно, компаниите не са склонни да признават това. (Най-шумното и приятно изключение от безумната анти-Тръмп кампания прави Dolce&Gabbana). Когато съветничката на президента Келиан Конуей носи Gucci на инаугурацията, марката се измъква с обяснението, че това е личен избор на Conway. Връх на демагогията става движението, насърчаващо потребителите да бойкотират марки, подкрепящи новата администрация.


Най-впечатляващите модни превъплъщения на Мелания Тръмп като FLOTUS


„Не съм много повлияна от това кой какво носи. По-скоро за мен е важно какво харесвам и кое ми стои добре", пише в имейл клиентката на Chiara Boni Вероника Булгари, част от семейството на едноименните бижутери. Но „със сигурност не е плюс да се знае, че членовете на фамилията Тръмп ги носят!", продължава тя.

Така и без друго коварните водовъртежи стават практически смъртоносни. Независимо от това, Векионе се гмурка в дълбокото.„Ще обличаме всяка жена, която харесва работата ни", казва той. „Обличаме дясната, лявата и центристката политическа класа."


Кийра Кенеди и Кара Кенеди-Куомо на шоуто на марката в Ню Йорк през февруари 

Марката Chiara Boni La Petite Robe е основана през 2007 г. и бързо става печеливша, до голяма степен благодарение на Векионе и популярността му в Съединените щати. Роклите, на цена от около 650 до 1000 долара, идват с привличащи вниманието бижута и често са украсени с волани или пеплум. Те са ласкаещи тялото дрехи, които поставят всяка част точно там, където жената би искала тя да бъде. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.