Следва

ТенденцииТЕ Есен/Зима 2020-та: Златен стандарт

Chiara Boni la Petite Robe - жените на Тръмп обожават ТЕЗИ рокли

Почти непознатата марка дамско облекло Ciara Boni La Petite Robe буквално обсебва нежния „харем" на щатския президент

 

All fashion преди 3 години

Линията дамско облекло Chiara Boni La Petite Robe може най-добре да бъде описана като убийствено женствена и удобна за носене, което е рядка комбинация в модата. Роклите, които „пътуват" с лекота към поредния вип воаяж, са любими на множество водещи от малкия екран и на известни личности, но по-важното е, че те са практически униформа сред нежните остриета на Тръмп - бронята им срещу половата неутралност на либералите. Ето защо ги комбинират с умопомрачително високи токчета и безупречна поддръжка на лицето, дупето, бюста и всички останали ерогенни зони, които брандът умело подчертава.


Пресаташето на Белия дом Кейли Макенани носи червена рокля от Chiara Boni La Petite Robe - един от няколкото фешън бранда на особена почит сред нежното обкръжение на Тръмп. “Обличаме дясното, лявото и всичко по средата", казва Антъни Векионе, собственикът на шоурума на марката н Ню Йорк. 

Вместо да неглижира или дори да игнорира тази връзка с Тръмп, марката я прегръща с радост в социалните медии, създавайки красив модно-политически прецедент. Макар критиците им да го считат за безразсъдство в тези бурно политизирани времена. Още повече, че над половината от американците не одобряват работата на президента, която сега се определя от пандемията, оръжейната му политика и призивите за расова справедливост, при това на самия праг на изборите. 

За да бъде ясно, дизайнерката ветеран, която е съименник на Киара Бони (произнася се kee-AR-a BO-nee), не превъзнася връзката на марката със света на Тръмп. Бони, която е италианка и е базирана в Милано, е фокусирана върху качеството и изработката на дрехите си, трикотажните тъкани и въпроса за устойчивостта. Официалният акаунт на марката в Instagram е доминиран от снимки на ревюта и акценти от отговора на компанията на кризата с covid-19.

 

„Определено мисля, че модата трябва да бъде безопасно пространство, а не място за политика", казва клиентката им Ники Леви в имейл.

Близостта с Тръмп се подсилва от Антъни Векионе, който е собственик на шоурума в Ню Йорк на Chiara Boni USA. Той е в тесни дружески връзки с много от високопоставените дами, които обитават Trump-ville - Жанин Пиро, Лара Тръмп, Кимбърли Гилфойл, и редовно публикува общи снимки с тях, надлежно тагвайки модната марка.


Жанин Пиро в Chiara Boni La Petite Robe, на партито по повод първата президентска годишнина на Тръмп в Mar-a-Lago през 2018, заедно с Лара Тръмп и Антъни Векионе 

Желанието на Векионе да направи това е забележително, тъй като в модната индустрия има голяма доза антагонизъм спрямо настоящите стопани на Белия дом още преди инаугурацията на Тръмп. Непосредствено след изборите през 2016 г. дизайнерите обявяват, че няма да обличат първата дама. Дори сега, когато тя купува ансамбли на дребно, компаниите не са склонни да признават това. (Най-шумното и приятно изключение от безумната анти-Тръмп кампания прави Dolce&Gabbana). Когато съветничката на президента Келиан Конуей носи Gucci на инаугурацията, марката се измъква с обяснението, че това е личен избор на Conway. Връх на демагогията става движението, насърчаващо потребителите да бойкотират марки, подкрепящи новата администрация.


Най-впечатляващите модни превъплъщения на Мелания Тръмп като FLOTUS


„Не съм много повлияна от това кой какво носи. По-скоро за мен е важно какво харесвам и кое ми стои добре", пише в имейл клиентката на Chiara Boni Вероника Булгари, част от семейството на едноименните бижутери. Но „със сигурност не е плюс да се знае, че членовете на фамилията Тръмп ги носят!", продължава тя.

Така и без друго коварните водовъртежи стават практически смъртоносни. Независимо от това, Векионе се гмурка в дълбокото.„Ще обличаме всяка жена, която харесва работата ни", казва той. „Обличаме дясната, лявата и центристката политическа класа."


Кийра Кенеди и Кара Кенеди-Куомо на шоуто на марката в Ню Йорк през февруари 

Марката Chiara Boni La Petite Robe е основана през 2007 г. и бързо става печеливша, до голяма степен благодарение на Векионе и популярността му в Съединените щати. Роклите, на цена от около 650 до 1000 долара, идват с привличащи вниманието бижута и често са украсени с волани или пеплум. Те са ласкаещи тялото дрехи, които поставят всяка част точно там, където жената би искала тя да бъде. 
 

Понякога кройката им включва добре поставен палав прорез на деколтето или в раменете, за да разкрие издайническата голота на нежната женска кожа. Те не са демонстративно провокативни, но съзнателно се стремят да бъдат секси. Те са истински оазис за мъжкия поглед. Колекцията редовно се показва на ревюта в Ню Йорк (снимката горе е от Колекцията Пролет 2021), но зрителите на телевизионните новини вече отлично познават тези рокли върху телата на секси водещите от Fox News и от останалите тв канали. Векионе от своя страна също се появява в предаването „Справедливост със съдия Жанин" където откровено критикува стила на Мелания Тръмп по време на посещението й през 2017 г. в Саудитска Арабия и Израел.

„Това, което се очаква да правим в момента, сигурно е да възхваляваме първата ни дама за това колко красива и шикозна е тя, когато представя страната ни", каза Векионе по време на телевизионното си участие. (Той допълва, че Мелания не носи Киара Бони в Белия дом.) „Жената трябва да е оживяла статуя. Тя върви така, сакаш се носи по вълните. Тя е изящна."


И Опра Уинфри е засичана да носи Chiara Boni La Petite Robe


Същото важи и за Приянка Чопра 

Векионе е израснал в Ню Джърси и сега живее в Ню Рошел, малък град на около 20 мили северно от Манхатън, с 26-годишния си съпруг, който работи в сферата на недвижимите имоти. „Със съпруга ми сме благословени да бъдем много общителни и разпознаваеми", казва той. „Неслучайно сме най-канената гей двойка."

Когато телефонно интервю прекъсва Векионе докато правят маникюра му у дома, той е едновременно любезен и капризен. На 54 години вече има стаж в бизнеса в продължение на над 30 години, започвайки с продажби на текстил на някои от бащите-основатели на съвременното Седмо авеню, като Бил Блас и Оскар де ла Рента, чийто живот тясно се преплита с този на клиентите им. Едно от нещата, които научава през тези години е, че бизнесът трябва да се приема лично, а приятелствата раждат печалби.


Лара Тръмп в Chiara Boni La Petite Robe, събитие миналия месец в Тулса, редов до съпруга се Ерик 

Хвали се, че Бирмингам е един от най-големите му пазари и е щастлив да раздава билети за модни ревюта на неизвестни клиенти, направили скромни покупки, ако по този начин се генерира лоялност и симпатия към марката. "Ставам приятел с нашите клиенти. Трябва задължително да сте част от живота на клиентите, от техния свят", казва Векионе. „Всичко, което правим, е за благотворителни кауза. Можете да си купите страница във Vogue за 100 000 долара, но аз предпочитам да даря тези пари на благотворителните организации за страдащите от диабет. Ако искате да вземете пари от хората, първо трябва да дадете."

Векионе се запознава с Пиро, приятелка на Тръмп, благодарение на това, че живее в окръг Уестчестър, където Пиро някога е окръжен прокурор. Но той казва, че единственото, което ги свързва, е модата. Познава и Лара Тръмп още отпреди тя да се омъжи за сина на президента - Ерик, и казва: „Цялата ни групичка се мотаеше заедно." От своя страна Лара Тръмп не отговоря на медийните покани да разкаже за познанството им.

Но акаунтът на Vecchione в Instagram свидетелства за неговата привързаност към приятелите му и техния стил. Има снимка на Лара Тръмп в прилепнала бяла рокля, която стои редом до фотосите по повод набирането на средства от страна на г-жа Гилфойл (друга приятелка на Доналд Тръмп-младши), решена в кобалтово синьо. Двамата се усмихват от президентския митинг в Тулса миналия месец. Векионе е заснет в Тръмп Тауър с прокурор Пиро, която носи панталони от бранда Chiara Boni, украсени с перли. Викионе сияе с Лара на рожден ден на Ерик.  И не пропуска да позира с пресаташето Кейли Макенани, облечена в празнично червено. „Тя е елегантна и стилна", казва Векионе за Макенани. "Тя се облича много добре."

В миналото модата е културна точка на пресичане с епохата на създаването си. Но днес е поредната индустрия в условията на икономическа криза и още едно място, където се загнездва неравенството между хората. Вече в този бранш няма и бегъл спомен за радост, обобщават критиците. Векионе обаче запазва вярата, че приятелството, политиката и модата могат да бъдат взаимно полезни и все пак достатъчно отдалечени. Тази вяра в никакъв случай не е отражение на времето. И неговата особеност е обвинителен акт за тях.  Все пак Киара Бони е най-носената рокля в Америка. 

More All fashion

„Оригиналът“ на тесните дънки, Кейт Мос

All fashion преди 2 часа

От известно време плахо споменаваме, че тесните дънки май се завръщат, но така ли е наистина? Ако гледаме внимателно какво носят Бела Хадид и Жизел Бюндхен, както и какво показаха на подиума Miu Miu, по-скоро трендът е факт. В което ни убеждава и съвсем скорошната поява на Кейт Мос.