Следва

Лиса от Blackpink е новото лице на MАС

Шест дни до Korea Beauty Week - какво точно и защо задължително ще купим

Korean Beauty Week, oще малко остана! 

Face преди 3 години

Колкото и добре да живее една жена, рано или късно идва времето да се изяви като инфлуенсър. Особено ако цяло лято безмилостно се е излагала на слънце, а сега с неестетичните пигментации по челото е принудена да се излага навсякъде, където се появи.

Горното важи с двойна сила в моя случай, защото закъснелият ми порив за знания ме вкара във филма "40 е новото 20“ като редовна студентка, редом с момичета, които биологично биха могли да са ми дъщери. Стига да бях предпочела ранното раждане пред работата до късно, на съсипващата кожата изкуствена светлина и още по-пагубния за тена изкуствен офисен въздух. Успокоява ме само мисълта, че тъмните петна по челото ми перфектно хармонират с тъмните, "недоспали“ кръгове под очите. "Ами слагай грим, бе, злато мое. На нашата възраст как искаш да минеш с голо лице? Не ни е време за такава смелост!“, успокоява ме най-добрата ми приятелка, която докато сутрин слага руж върху фон дьо тена, благодари на Бог, че ранното майчинство не е причина за торбичките под очите, защото ги има още от гимназията.

За разлика от нея, аз отказвам да приема западняшкия възглед, че "точният грим оправя всичко“. Отказвам да замитам разширените си пори под килим от течна база, нито да крия сенките с озаряващ коректор. Опитвах да камуфлирам петната от плажа само за да установя как декоративната козметика ме дарява с повехнала гримирана кожа, вместо със свежестта, за която плащам на касата. Изобщо, предпочитам да поправям, вместо да крия. Точно както проповядва холистичният подход към красотата на Далечния Изток.


Ето защо, в началото на академичната година  решавам да сменя познатите дестинации на Beauty Zone и Sephora с Korea Beauty Week, където под покрива на мол "Сердика“ среща си дават най-успешните образци на корейската beauty индустрия - MISSHA, Cettua, Kundal, Bio-Care, I'm Nature, Benton, d'Alba, Klairs, By Wishtrend, Purito, Skin Watchers, Doori, Chamos, Tisha AC7, SNP, Rexri, Thesera, Elmolu, Ribe Skin, Deoproce, Queenfei, Secret Key и Isntree.


K-beauty превзема будоара ни - всичко за голямото събитие в София


Изследователите на разкрасителния пазарен сегмент с право ги наричат "корейското маркетингово чудо“, тъй като за сравнително кратко време детронират от потребителската кошница брандове-икони, подиционирани по върховете на ценовия Олимп. И то без особено агресивна реклама, в сравнително "мирно“ откъм икономически сътресения време. С присъщата на Изтока смиреност и деликатност, корейските производители отказват да хaрчат милиони за шумни кампании, бляскави опаковки и холивудски рекламни лица. Вместо това те инвестират в качеството на продуктите си. Говорим за дългогодишни изследвания за влиянието на всеки компонент върху кожата, научни разработки, съчетаващи билки, треви и екстракти от традиционната корейска медицина с иновации, горантиращи висока ефективност, толерантност и грижа за околната среда. Неслучайно чистата, бляскава и сочна кожа, която се разкрива след употребата им, говори по-силно от най-агресивната презентация.

 

To make the long story short, решила съм се още в първия ден на Korea Beauty Week да мина първо през щанда на MISSHA, въоръжена с наученото от последната лекция по "Корпоративна сигурност“, за да пренеса в практиката знанията за дефиниране и неутрализиране на заплахите, надвиснали над красотата на кожата ми, защото студентската ми мисия изисква да съм (почти) неразличима от 20-годишните си колеги.

 

via GIPHY

В едно съм сигурна отсега и това е експертизата на консултантите. Срещала съм се с  MISSHA, един от фрагманите на корейските козметични брандове, и преди, и освен че екипът е винаги със завидно перфектни лица, грациозни фигури и приветлив изглед, си спомням как безпогрешно разпознаха нуждите на лицето ми и поднесоха точните решения, които да пробвам у дома, с обещание да се върна и споделя отзивите си.

Вече мечтая за продуктите, които ще си купя следващата седмица... Представям си как отварям лаптопа, обличам пухкав халат за баня, отрязвам парче (диетична) шоколадова торта и започва домашният разкрасяващ експеримент. Защото, ако веганството, разтоварващите динени седмици и водните 24-часови фастинги си вършат работата "отвътре“, трябва да дойде  ред и на почистващата пяна Amazon Red Clay на MISSHA, която да се погрижи за тена ми "отвън“. Ползвала съм я преди, сега ще си я взема пак, защото комбинацията от червена и бяла глина перфектно измива и почиства лицето, минимизирайки и стягайки порите в дълбочина. Лично при мен резултатът от едно измиване е почти като от нашумелите салонни HydraFacial сесии.

Ако посягаме към пяната в някой от добрите дни за кожата ни, можем директно след подсушаване да нанесем двойнохидратиращата ампула с B12, която предоставя дълбоко овлажняване и енергизиране. Чудото в малка разфасовка хидратира и укрепва кожната бариера, изравянава тена и поддържа кожата свежа.

Ако обаче като мен сте фенове на дългите пешеходни разходки в сърцето на столицата, след отмиването на повърхностното замърсяване и стреса с пяната, идва ред на персоналното спа-изживяване в уюта на собствената спалня. Говорим за любимия продукт на MISSHA - пилинг маската с невен от Нова Зеландия su:nhada Calendula. Обожавам всякакъв вид пилинги, защото макар да съм блондинка със светла и тънка кожа, съм градско момиче, влюбено в прашните улици на София. Маската изглажда и успокоява раздразнената от външните фактори кожа, а мощната й грижа 5 в 1 безапелационно премахва мъртвите клетки, черните точки, пъпките, нечистотиите и излишния себум. Накратко - перфектната първа стъпка, която подготвя кожата ми за борбата с прословутите пигментации, събрали върху челото ми спомените от плажовете на "Св. Константин и Елена“, "Евксиноград“ и от един бутиков хотел в "Драгалевци“ (по-специално от шезлонгите край басейна му).

Това е задачата, която делегирам на Vita C Plus – линия грижа за кожата, която ефективно се бори с тъмните петна и белезите, за да направи тена по-сияен и равномерен. Съдържа Витамин С с 99% чистота, което трудно се открива дори при продукти с претенция за селективност. Коригиращата ампула изравнява тена и подобрява еластичността като подобрява 7 функции на кожата: изглажда бръчките, видимо намалява и изсветлява тъмните петна, подобрява текстурата на кожата, заличава белези и лунички, подобрява еластичността, стяга. Витамин С изравнява тена, а включените в състава серамиди и хиалуронова киселина хидратират в дълбочина, докато колагенът се грижи за гладкостта и сочността. Трябва ли да припомням, че витаминената ампула следва да се нанася тогава, когато няма да се изкушим да ни напече слънцето, защото ефектът, в съчетание с UVA и UVB лъчите може да е обратен.

За топлите есенни следобеди добро решение е успокояващият крем с невен от Нова Зеландия, който е перфектното продължение на пилинг-маската от същата серия на MISSHA. Специално разработената формула е една от най-добрите успокояващи грижи за чувствителна кожа, каквато е моята, защото я изпълва с влага, благодарение на добавения невен, и така успокоява раздразненията.

Разбира се, MISSHA не е панацея, която с магическа гумичка изтрива следите от години самонадеяност. Но, както казва дерматоложката, която често ме прави "красива по рождение“, филърите и ботоксът не заместват качествената, натурална козметика. Напротив - точно както декоративния макиаж, те могат "успешно“ да подчертаят нехайността към задължителната рутина по измиване, почистване и хидратиране на лицето. Последното важи особено за мен, която често забравям крема преди излизане, в резултат на което се обзаведох с неестетично изкъхнали участъци на върха на скулите, пред които дори инжекциите на докторката са безсилни. Но учудващо, ампулите с B12, съчетани със Super Aqua Ultra Hyalron Cream на MISSHA са на път да минимизират щетите.

Дали ще ползвам и занапред корейските чудеса? Определено. Ще се запася ли с по няколко бройки от всяко на Korea Beauty Week? Категорично. Подходящи ли са за студентски бюджет? Да, особено за 20-годишните ми колежки, разчитащи основно на стипендията си. Разумната цена винаги е плюс, дори за работещи глезли. Не само защото спестяваме средства за по-крути дерматологични интервенции, а и защото умните момичета от всяка възраст мразим да ни разбиват спестовните касички (със сърцата свикнахме) и знаем какво значи стойност.

Korea Beauty Week се провежда от 29 октомври до 1 ноември и това е перфектният момент да се уверите сами, че козметиката си струва всеки лев. И наистина работи. 

More Face