Red Valentino, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Red Valentino, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Подмладяване, подмладяване, подмладяване... 

Да придадеш на бранд, известен с деликатното си, много женствено звучене, нотка на радикалност и подчертана модерност е възможно, въпросът е как? Като подсилиш и изтъкнеш до максимум неговите характерни черти, по мнението на Пиерпаоло Пичоли.


Пичоли заведе голата Наоми в метрото за новата на Valentino


За пролетта на следващата година креативният директор на италианската модна къща отваря нова страница за бранда Red Valentino, основана на идеята за толкова модерното "улично" обличане или добрият стар street style. По-малко лъскави дрехи, по-автентични със сигурност, приближени до реалния живот и желания на жените. Пичоли не е пренебрегнал нито един от характерните за Къщата елементи - налице са воланите и рюшовете, панделките и диплите, но всички те са подчинени на идеята за "приземяване", респективно са поставени в един доста по-нефамилиарен контекст.

"Мисля, че това е подходящият сезон да изведем Red Valentino на улицата, за да му придадем повече автентичност и независимост", казва Пичоли. "Исках да покажа новата, разчупена линия на кодовете, заложени в сърцевината на бранда, като ги пренапиша за гардероба на новите модерни, свободни, независими момичета."


Фабриката за мечти на Valentino


Така например традиционните мини рокли с волани, които сме свикнали да виждаме при Valentino изработени от коприна и дантела, този път са направени от найлон. Характерните прорези по тъканта придобиват ново звучене, положени върху макси дължини, а тюлените поли и рокли наистина оживяват като в детско въображение, комбинирани с обемни тишърти и овърсайз суичъри.

Характерният за Пичоли кутюр прийом, естествено, личи и тук - достатъчно е да погледнем и мигновено да поискаме да облечем някоя от ризите с много украсени с волани ръкави, или пък обилния пачуърк, особено приветливо скроен върху денима. Технологичните материи дотолкова приятно хармонират на извечните класики на Валентино - като богатата памучната дантела върху поли, рокли и шорти, че комбинацията от раз тушира вечната ни любов към флоралните рокли, например..., защото, момичето на Red Valentino може и да не идва от света на фантазиите, но фантазната и романтична душа е там.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.