Ссстрессс: едно проучване на Huawei за нивата ни на стрес в момента

Ссстрессс: едно проучване на Huawei за нивата ни на стрес в момента

От научна гледна точка стресът е естествената защита на тялото срещу хищници и опасности. 

Модерният начин на живот, паралелно с всички технологични чудеса, които го правят по-удобен и вдъхновяващ, поставя все по-завишени изисквания в работен и личен план.

Настоящата година прибави допълнителни предизвикателства към хората от цял свят, които обаче се различават в детайлите според специфичната икономическа, културна и епидемиологична обстановка в съответната страна. Навлизайки все по-активно на пазара на смарт часовници, не само за спорт, а за по-осъзнато управление на цялостното ни качество на живот, Huawei инициира много полезно социологическо проучване на IPSOS в 12 държави, сред които и България. 

Не сме изненадани от резултатите, имайки предвид политическата и здравна ситуация в страната ни. Изправяме се пред реалните цифри, за да се втрещим, след което да открием начините да преборим стреса в условията на глобално предизвикателство. 

За България проучването покрива територията на цялата страна с 400 души на възраст между 18 и 55 години, като фокусът е върху основните източници на стрес, промяната на нивата на тревожност през последните месеци и начините ни за справяне.

Нови предизвикателства
Все по-често за стреса се говори като за една от чумите на 21 век, една от основните болести на модерното общество, за която не е намерено работещо решение. Постоянен живот на пълна скорост, натиск от страна на обкръжението - дори от страна на семейството и приятелите, високи амбиции - това са само част от отключващите и натрупващи се фактори на стреса. Последните месеци се асоциират и с нарастваща несигурност в много аспекти от живота, неясно бъдеще, които ни кара да се чувстваме дори по-стресирани и нещастни от обикновено. Благодарение на Huawei, чиято стратегия е да работи за постигане на по-интелигентен начин на живот, имаме по-ясна картина на ефекта от всичко това в България и дори можем да го сравним с други европейски държави.

Защо са нещастни българите?
Щастието е въпрос на субективна преценка, но на конкретен въпрос „Какво ви кара да се
чувствате нещастни“, 42% от българите посочват финансовото си състояние. Следващите

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.