Следва

Големите любовни истории: Борис Пастернак и Олга Ивинска, любов отвъд всичко

Астрологията повелява: изберете професия според знака, в който попада Медиум цели

Знакът в 10-тия дом на наталната ни карта казва следното... 

Astro преди 3 години

Астро ентусиастите знаем, че звездите казват много, ако не и всичко, особено ако се потопим в повече от просто Зодия, Луна, Асцендент. Домовете и разположенията на всички планети, Южният и Северният възел в наталната карта и още други важни аспекти помагат да дешифрираме траекторията на живота и самоличността си. Един такъв аспект е Мидхевън знакът (познат и като Медиум цели или Среда на небето) - кардинална точка, най-високата в наталната карта. Мидхевън знакът се вързва с архетипа, позициониран в 10-ти дом (дома на знак Козирог) и е съответно определящ кариерното развитие и професионалния път на всеки от нас.


Юпитер от Козирог във Водолей, какво очаква всеки знак през 2021-ва


“Средата на небето е 10-тият знак от наталната карта“ - обяснява Лиза Стардъст (американски астролог с над 10-годишен опит) - “тя олицетворява публичния живот, позицията в обществото и професионалните цели. Но по-важното е, че описва целта в живота ни като цяло и обосновава нещата, които искаме и можем да дадем на обществото.“

Освен кариерните перспективи Средата на небето е и нашето “външно аз“, връзката със света, целта в този живот, постиженията и стремежите ни. “10-тият дом не е непременно главната причина за успеха и доходите ни, но е мястото, на което да открием в какво да сме успешни и най-удовлетворени“ - споделя Александия Летман, астролог в The SoulUnity (лечебен колектив) - “Често той може да се прояви в любимо хоби, а не в професия“.

Да научим отношението между Медиум цели знака, професионалния живот и нещата, които ни носят удовлетворение, е наистина обогатяващо и отварящо очите знание. Ако не знаете кой знак е позициониран във вашия 10-ти дом, изчислете бързичко своята натална карта ТУК и после се върнете, за да разберете коя е потенциално най-добрата за вас професия.


10 неща, които ще ви провокират да си направите натална карта


10-ти дом в Овен

Ако купсидата на 10-тия ви дом е в Овен, вие определено сте страшно устремен човек. “В случая Средата на небето е управлявана от Сатурн, което означава, че естествено сте привлечени от професии, изискващи организация и лидерство. Началник, управител, политик, директор - всякаква позиция, свързана със сила.“ - казва Стардъст.

Летман се съгласява. Тя твърди, че хората с Мидхевън в Овен търсят съревнователна работна среда; място, на което ще се чувстват приключенски и където могат да се изявяват като лидери: “Вие наистина много добре се справяте с мениджърски позиции, спорт, общо взето всякакви неща, свързани с действие и динамика“. За вас е важно нито един ден да не е като предишния, рутината е абсолютният ви враг.

10-ти дом в Телец

Ако имате Телец в 10-ти дом, най-вероятно искате креативна работа, която е и много добре платена. Това е много добра позиция за “големи имена“ и известни личности, отбелязва Летман. “Вие сте добри създатели, търсите професии, които ще са комплимент към комфортния ви, финансово стабилен начин на живот. Често сте привлечени от изкуства, музика, филмово и изобразително изкуство.“

Стардъст казва, че 10-тият дом, когато се помещава в Телец, е управляван от Уран. Това индикира склонност към професии, сплотяващи хората и правещи грандиозни промени за обществото. “Иноватори, особено в сфери като технологии и медицина“.

Близнаци в 10-ти дом

Тези със Среда на небето в Близнаци процъфтявате чрез приемане и получаване на информация. "Всичко, което ви позволява да общувате с хората и да имате постоянен обмен на информация, е добро за вас" казва Летман. "Отегчавате се много лесно, така че трябва постоянно да бъдате интелектуално стимулирани. Възможно е да сменяте професиите през целия си живот или да имате повече от една работа едновременно. Страхотни сте в странична от професията ангажираност - хобита и лични проекти."

Стардъст допълва, че 10-тият ви дом се управлява от Нептун, което означава, че сте привлечени от кариери, фокусирани върху изцеление или друг тип визионерски професии. Човекът с Мидхевън в Близнаци е най-добър като търговец, духовен гуру, новинар, журналист или публицист.

Рак в 10-ти дом

Ако Средата на небето ви е в Рак, това означава, че вашият 10-ти дом се управлява от Марс. "Тези хора са привлечени от кариера, която повишава и издига статуса им. Например работа за луксозни марки", според Стардъст. "Те искат да са превъзходни на работното място, да са най-добрите по всяко време."

Според Летман, хората с това разположение са по-склонни да работят с членове на семейството или със своите партньори. "Също така е по-вероятно да влязат в семеен бизнес или да насърчат децата си да продължат кариерата, с която са се заели. Искат да се чувстват обичани, уважавани и ценени в работата си."

Лъв в 10-ти дом

“10-тият ви дом се управлява от Венера, което означава, че сте привлечени от бляскави професии, които се фокусират върху вродените ви таланти“, казва Стардъст. "Ако имате Лъв в Мидхевън позиция, помислете за работа като модел или актьор."

Летман се съгласява, казвайки, че хората, които имат Среда на небето в Лъв, сте родени да бъдете център на вниманието. "Намирате слава без усилие. Без значение каква кариера изберете, много вероятно е да бъдате разпознаваемо име в съответната област и дори да бъдете признати за най-добрите в бизнесa", казва тя. "Невероятни артисти, създатели и изпълнителни директори. Искате да оставите след себе си наследство, искате кариера и работа, която на всички нива се свързва с живота ви и оставя ярка следа."

Дева в 10-ти дом

“10-тият дом в случая се управлява от Меркурий, което означава, че сте привлечени от кариера, даваща възможност да сте в помощ на обществото и да развивате мисленето си“, казва Стардъст.

“Тези хора са естествено привлечени от дейности, с които да помагат на други хора“, потвърждава Летман. Учени, лекари, хуманитаристи, холистични лечители, диетолози; позиции, съсредоточени върху обслужването на чуждите нужди. "Трябва задължително да имате някаква цел, иначе нищо не си струва. Обичайно ви радва среда, която е структурирана и организирана." Тоест хората със Среда на небето в Дева сте по-склонни да избирате безопасна кариера, за която знаете, че винаги ще бъде стабилна, доходоносна и необходима на останалите.


Кажи ми каква зодия си, за да ти кажа какви здравословни навици да изградиш


Везни в 10-ти дом

Стардъст казва, че при тези с Везни в 10-ти дом, той е управляван от Луната. "Това означава, че сте привлечени към кариера с фокус върху гледане на деца, облекло и мода или храна.“

Летман добавя, че сте много добри посредници, отлично работите в екип и сте креативни и артистични. “Много вероятно е да намерите романтичен партньор или приятели за цял живот чрез професията си. Имате много добро обществено присъствие и сте изключително симпатични, поради което публичните роли и менторството са много добри за вас."

Скорпион в 10-ти дом

"Ако Мидхевън знакът ви е в Скорпион, вашият 10-ти дом се управлява от Слънцето. Както вероятно се досещате, това означава, че сте привлечени от кариера, която ви предразполага да заблестите", казва Стардъст. "Вие сте лидер. Място, на което сте един от многото служители, не е най-подходящото за вас. Честно казано, ако някога е имало човек, предразположен да бъде инфлуенсър в социалните мрежи, това ще е именно някой със Среда на небето в Скорпион."

"Вероятно за хората с това разположение е да имат професии, които хората невинаги разбират или познават", добавя Летман. “Хората виждат ролята и приноса им, но не са съвсем сигурни какво предполагат те.“

Стрелец в 10-ти дом

Среда на небето в Стрелец се управлява от Меркурий. "Тези хора са привлечени към кариера, която изследва и опознава обществото, особено чрез писане", според Стардъст. “Например блогър или политически писател.“

Летман твърди, че хората с това разположение се нуждаят от кариера, насочена към подобряване на света: “Те са невероятни лидери, работят отлично в политиката, продажбите, инвестициите и са популярни публични личности и перфектни оратори.“ Изключително мечтателни, обичат да са в движение, което означава, че всяка работа, която им позволява да пътуват, е чудесна възможност за тях.

Козирог в 10-ти дом

Ако Мидхевън знакът ви е Козирог, 10-тият ви дом се управлява от Венера и вероятно най-подходящата за вас кариера, е тази, която внася на хармония и мир в отношенията на другите. “Обмислете работа като сватбен консултант, брачен терапевт или нещо в агенция за запознанства“, казва Стардъст.

“Те процъфтяват в по-напрегната работна среда“, категорична е и Летман. Звучи стресиращо, но този вид кариера е идеален за тях. Тя отбелязва още, че хората с Козирог в 10-ти дом искат да са много уважавани в своята област и не желаят да смесват бизнес и удоволствие. "Те искат сериозна работна среда и от тях стават много добри ментори, съветници и мениджъри."

Водолей в 10-ти дом

"10-тият ви дом се управлява от Плутон, което означава, че сте привлечени от професии с фокус върху разбулване на загадки и изследване на живота на дълбоко ниво. Професии, които носят промяна“, казва Stardust. Човек със Среда на небето във Водолей би се почувствал цялостен и на място като разследващ журналист или криминалист.

Вие също сте от типа хора, които създават желаната си работа. Това ви прави естествени предприемачи. Много е вероятно също да работите фрийленс или да се отдадете на доброволческа дейност.

Риби в 10-ти дом

Ако Мидхевън знакът ви е Риби, вашият 10-ти дом се управлява от Юпитер. Тази комбинация обикновено носи чувство за креативност и силна интуиция, но Рибите са крехък знак, който често би предпочел работа зад кулисите.

"Не е много вероятно да бъдете известни, но със сигурност ще сте добре признати и уважавани. Вие сте съвършени писатели, публицисти, текстописци, сценаристи, режисьори", обяснява Летман. "Вашият принос винаги създава нещо голямо и красиво, но вие самите не сте лицето на успеха." Стардъст добавя, че хората със Среда на небето в Риби могат да блеснат и в сферата на образованието.

More Astro