Мария Бакалова: дъщерята на Борат, един предизвестен Холивудски триумф

Мария Бакалова: дъщерята на Борат, един предизвестен Холивудски триумф

Момичето, което говори с Холивуд на някакъв странен език... 

24-годишната българска актриса, Мария Бакалова, е новата звезда в приключенията на Саша Барън Коен в дългоочакваното комедийно продължение на "Борат", а именно "Борат 2". 

Изненадващото, защото изобщо не се очакваше в момента, продължение на Borat излиза на екрана днес, като идва направо на Amazon Prime Video.Първият "Борат" излезе на екран преди 14 години и се превърна в една от най-запомнящите се комедии на съвременното кино. Продуцент, режисьор и актьор в главната роля е Саша Барън Коен, станал известен с предаванията си, в които прави номера на всякакви нищо неподозиращи хора. 

Концепцията накратко - политическа пародия, в която един казахстански репортер попада в САЩ тотално неподготвен, но и крайно необезпокояван от невежеството си. Без никакви претенции за езикова, историческа или етническа достоверност филмът смесва безброй стереотипи за американците и чужденците, а хиперболизацията на случките, в повечето от които не участват актьори, а обикновени хора, прави филма тотален хит. Зрителите или го мразят и намират смешките за откровено глупави, или го смятат за най-забавния филм на десетилетието. 

Новият филм има нескромното подзаглавие: "Доставка на невероятен подкуп за американския режим с цел облагодетелстването на някога великия казахстански народ". За да възбуди нетърпеливо очакване сред зрителите, Коен държи в тайна повечето неща, свързани с новата продукция до 1 октомври, когато пусна първия трейлър.

Съответно вече знаем, че Борат има дъщеря, която довежда в Америка, за да я омъжи за високопоставен политик във Вашингтон. Набелязан за съпруг е вицепрезидентът Майк Пенс. Докато загатнатият сюжет не предлага изненади, мигновено се явява питанката: коя е актрисата редом до Борат, която е в ролята на дъщеря му Тютар и върви успоредно с баща си при изкачването към върховете на американската политика? 

Е, тайната вече е явна - щерката на Борат се играе от младата българска актриса Мария Бакалова. Самата Мария потвърди, че тя е тя, чрез пост в Инстаграм. 

"Точно преди една година цялото това “американско приключение” започна... на шега ... реших в последния момент (както винаги без никаква подготовка) да се избъзикам с “Американската мечта”, 2-3 седмици по-късно бях зверски уплашена, след като ме извикаха на проби в Лондон", пише тя на 11 май.

"Година по-късно, карам карантината с гледка към знака “HOLLYWOOD” в огромна къща и в процес на най-якия и смешен филм някога", продължава Мария в момент, в който очевидно договорът ѝ за конфиденциалност не ѝ е позволявал да разкрива повече за участието си в продукцията.

"Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan" се очаква със завидно нетърпение, а самата Мария е в устата на всички, главно защото участва в повече от противоречиве сцена в лентата, заедно с бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани. 

Джулиани, освен бивш кмет, и личен съветник на Доналд Тръмп, е заснет да си взаимодейства с Тютюр в хотелска стая по начин, който някои тълкуват като "неподходящ". 

Любопитството около нашата Мария се нагрява безкрайно, т.к. в първоначалните медийни допускания в ролята е актрисата Ирина Новак. Феновете скоро установяват обаче, че това е псевдоним. Става дума за Мария, нашето момиче, за което ще говори цял Холивуд от днешна дата натам. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.