Следва

Sport Time отвори три нови магазина на Nike в България

Краят на Леандра Медин Коен и Repeller

Repeller затваря, а Леандра Медин Коен се оправдава...

All fashion преди 3 години

Man Repeller, наскоро преименуван на Repeller, затваря врати, съобщи в четвъртък Александра Мондалек от Business of Fashion.

Основателката на Repeller, Леандра Медин Коен, направи своето изявление пред The Cut с думите: "Потвърждавам, че Repeller, бивш Man Repeller, прекратява дейността си и предлага на служителите обезщетение. Компанията се финансира самостоятелно от операциите си от стартирането й преди десет години като личен блог, но поради финансови ограничения вече не сме в състояние да поддържаме бизнеса.“

Служителите на редакцията научават новината от самата Медин Коен на Zoom среща в понеделник, а сега тихо чакат своето обезщетение. Затварянето на Repeller е следствие от дълги проблемни месеци, както и критиките към Леандра Медин Коен за липсата на разнообразие на изданието.


Fashion Starter: Леандра Медин Коен в 5 модни принципа


През юни Медин Коен заявяви, че ще направи "крачка назад" в компанията след критики в отговор на две отворени писма, които тя публикува на сайта, засягащи проблемите на расовото правосъдие и приобщаването. Първото си отворено писмо публикува на сайта на 1 юни, в което изразява съпричастност към протестите на Black Lives Matter и планира да наеме по-разнообразни таланти и да публикува повече материали, свързани с приобщаването.

Критиците обаче разглеждат писмото като плоско, неискрено и престорено. Те поставят под съмнение намеренията й, като твърдят, че е уволнила редица цветнокожи от персонала на компанията.

Бившата фотографка и фоторедакторка на Repeller, Сабрина Сантяго, коментира под писмото: „Аз съм бивш служител, който беше освободен по време на COVID-19, това “извинение“ е шамар и е наистина позорно. С нищо не бях заслужила това, не сме имали неразбирателства. Надявам се, че всички виждат, че това е поредното показно, което отразява расистки действия." В отговор Медин Коен се свързва със Сабрина с намерението да “изгладят нещата“, но Сабрина не приема престореното добронамерено предложение.

На 4 юни основателката на Repeller публикува второ писмо, в което се извинява и излага плановете на компанията за бъдещето: “Писмото, което публикувах в понеделник, предостави недостатъчно обяснение за това как смятам да променя начина, по който Man Repeller работи, не разгледах адекватно и начина, по който сме работили преди", пише тя. "Не разбирах добре болката, която сме причинили и следователно компанията не успя да оправдае очакванията и да изпълни обещанието си да помогне на жените, които се чувстват сами и неразбрани."


FASHION STARTER: Откровеният стил на Леандра Медин


След това, на 10 юни, Медин Коен публикува в Instagram, че прави "крачка назад" и ще даде шанс на екипа си: “Man Repeller е основан, за да отразява себеизразяването във всичките му форми, но стана ясно, че не съм успяла да изпълня тази мисия", пише тя. „Екипът заслужава шанс да ви покаже какъв може да бъде Man Repeller, така че ще отстъпя и ще им позволя да ви покажат.“ Тя добавя също и признание към читателите си: “Бяхте прави - въпреки че пиша толкова интимно за всяко друго преживяване от живота си през последното десетилетие, не успях да пиша за този проблем. Това е така, защото е много повече от просто изследване на моите чувства. Това е моето невежество. Невежеството е част от проблема. Отделно, Man Repeller и аз ще бъдем част от решението."

Преди ребрандирането на сайта, Медин Коен сподели пред журналисти през юни, че компанията има да свърши „много работа за изграждане на по-добра, по-приобщаваща култура“ и че “е приела много сериозно отзивите от нашите настоящи и бивши служители“.
По темата се публикува отново през септемви в статия от екипа на Repeller, като се казва, че кампанията прави „по-големи промени, за които ще работим тази година, както вътрешно, така и външно - трансформация, която се простира отвъд повърхностното ниво на това, Repeller всъщност преосмисля какво представлява. "

В четвъртък обаче дойде решителния ден, в който беше обявено, че редакцията затваря.

More All fashion