Следва

Shades of Red: невероятната възможност да се храним като царски особи, датата е 29 октомври

Есен навън, есен вкъщи

Има ли някой, който не обича есенния уют? Ето как да го привлечете у дома...

All About Life преди 3 години

Измина един месец от началото на есента и листата на дърветата започнаха да се изпъстрят в типичните ѝ цветове. Дните стават все по-хладни и къси, предстои да прекарваме повече време вкъщи, но така ще е трудно да се насладим на цветната палитра. Сега е идеалният момент да поканим есента вкъщи, докато е свежа, истинска и пълна с живот. От нея настроението и уюта, от нас - идеите КАК. 

Акцентите са от значение

Когато искаме да променим нещо вкъщи, най-често купуваме нови мебели, а не обръщаме внимание на детайлите. Вместо да обновите шкафовете в кухнята, можете просто да си вземете нова кърпа с есенни мотиви. Същото важи и за трапезарията - не се оглеждайте за по-красива маса, просто сложете свежа покривка на големи карета. Можете да хербаризирате цветя и да ги закачите в рамки по стените в коридора. Въпреки че мнозина смятат, че изсушените цветя не са най-оптимилният проводник на бистра енергия. Ако сте от тях, живите хризантеми в саксия са вашето нещо.  

Цветовете на сезона

От златисто жълто през топло кафяво до огнено червено, къщата ни ще хареса да привнесем есенен цвят в атмосферата й. Представете си нови жълти чаши за чай или, защо не, оранжеви пантофи. Всички традиционни цветове на сезона създават топло и уютно настроение, а сега е най-подходящото време от годината да им се насладите.

Извадете одеялата

Едно от най-уютните неща, които можете да направите, е да се сгушите под топло одеяло през нощта. Дори и в светлите части на деня, меките завивки, в комбинация с пухкави възглавници в есенни цветове върху дивана, са способни да създадат подходяща атмосфера за почивка.

Погрижете се за осветлението

Независимо дали разчитате на полилеи или на настолни лампи, светлината играе важна роля в дома през студените месеци. През есента слънцето залязва по-рано, а това прави моментът особено подходящ да се сдобиете с нови лампи, които да излъчват по-топла светлина, така че да се впишат в есенното усещане.

Запалете много свещи

Като става дума за светлина, за никого не е тайна, че пламъкът дори и на една свещ е в състояние да промени настроението в помещението. Специфичните ухания на сезона също ще допринесат за домашния комфорт, затова можете да запалите няколко свещи с различни есенни аромати като ябълка, круша, канела, тиква или ванилия.

Украсете вратата

Сложете венец от листа и клонки на входната врата и ще видите как есенното настроение ще ви посреща още от момента, в който се прибирате вкъщи. Освен това ще направи впечатление и на гостите ви. На много места се продават наистина красиви венци, но можете да покажете творческите си умения и да го изработите сами.

Не забравяйте килима

Лесно можете да разчупите интериора, само като подмените килима в стаята. Можете да експериментирате с всякакви цветове и текстури, а крайният резултат ще бъде едно по-уютно помещение, в което да се разхождате боси по време на дългите следобеди у дома. Или да играете с домашния любимец донасита, ако косми и любов не са оксиморон във вашия живот. 

Има много начини, по които есента може да ни гостува на определения брой квазратни метри, с които разполагаме. Използвайте времето през уикенда, за да внесете дребните, но съществено преозбразяващи промени, и ще видите как като с магия домът ви ще стане любимата есенна дестинация в града. 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.