Следва

Емили Ратайковски ще става мама! Не я питайте за пола!

Секс по време на „онези дни". Какво мислят жените?

Well, why not?

Love преди 3 години

Един от най-драматичните моменти във филма на HBO, I May Destroy You, е когато Арабела и нейният италиански любовник Биаджо правят секс. Но не холивудската версия на секс по време на цикъл, където актът е леко загатнат, но не се показва пред камерата. В сцената по HBO виждате как Биаго изважда тампона на Арабела и дори си играе със съсирек от нейната менструална кръв.



Този филм е истински, натурален и суров, за разлика от всичко, което някога сме виждали по телевизията. „Как може нещо, което се случва всеки месец, все още да предизвиква шок и дискомфорт", пита създателят на сериала и звезда в него Михаела Коел пред The ​​Express. „Надявам се тази тема вече са се приема нормално и без излишни емоции."

Особено защото сексът по това време от месеца е нещо, на което много хора се ньслаждават. Бидейки в цикъл, жените често са по-възбудени. Сексът може да помогне при спазми, да засили овлажняването, а за някои жени с вулводиния (хронична болка във вулвата) може дори да направи сношението по-приятно. Изследователите не са сигурни защо, но „има някои данни, които предполагат, че болката при проникване е по-ниска, когато жените менструират", казва д-р Лори Брото, директор на Лабораторията за сексуално здраве на Университета на Британска Колумбия.

Намаляването на стигмата около секса в цикъл изисква намаляване на стигмата около менструацията въобще.  Миналия месец Pantone Color Institute се присъедини към каузата, обединявайки се с шведската марка за менструални чашки Intimina, за да създаде цвят, известен като Period Red. Да, това е маркетингова кампания, но ако е нещо, което ни кара да говорим повече за менструацията, това е хубаво (дори ако всъщност идеята на Pantone не прилича съвсем на цвета на менструалната кръв). Ето защо колеги от канадско дамско издание молят няколко жени да споделят своите мисли за секса по време на цикъл.

Както при всичко свързано със секса, тук правилото е: Направете го, ако ви харесва, и го пропуснете, ако сте против. Но не забравяйте: ако правите секс по време на менструацията си, МОЖЕТЕ ВСЕ ОЩЕ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕТЕ. „Това е много рядко, но няма да кажа, че има нулев процент шанс", казва д-р Йоланда Киркхам, асистент в катедрата по акушерство и гинекология в университета в Торонто. "Спермата е жива в продължение на три дни и ако някой има много кратки периодични цикли и може би този месец той овулира много по-рано, има възможност."

„Никога не съм правила секс по време на цикъл. Никога не съм била на хапчета, така че менструацията ми е абсолютен кошмар, трае седем дни и имам чувството, че умирам. Това би било като да правиш секс, докато имаш най-лошия грип в живота си. Не бих била против, ако партньорът ми ме пожелае по време на менструация. Но също така чувствам, че само защото партньорът ви може да иска, това не означава, че трябва да се съгласявате да спите с него в тези дни", е мнението на момиче на име Сандра.

„Сексът по време на цикъл е адски готин, да. Защо не? Обществото трябва да спре да обвинява жените, че менструират. В моя защита ми тече много леко (#blessed)", Сара.

„Правила съм секс в цикъл само веднъж, когато бях на 25. С човека, с когото се срещахме отскоро, правехме секс навсякъде и по всяко време. Беше последният ден от менструацията ми и докато се чудех дали е ок, той ме увери, че за него това е е ок, затова се съгласих да опитам нещо ново. Голяма грешка. През цялото време се чувствах неловко. Плюс това, въпреки че течението ми беше минимално през целия ден, сексът предизвика нов приток на яркочервена кръв, която се размаза навсякъде. След това се скрих в банята на апартамента му и дълго рових в чантата си за нов тампон. Оставаше ми само един и, разбира се, го изтървах на пода, който беше покрит с фин слой котешки косми. Честно казано, не знам защо, но подобно упражнение не ми харесва. Нямам проблем с болката. Не се гнуся от кръв или нещо подобно - менструирам вече 25 години, така че ще бъде странно, ако досега не съм свикнала с тази част от цикъла. Предполагам, че съм най-щастлива, когато влагалището ми е чисто, докато там влиза мъж", Бет.

„С гаджето ми, макар и да не сме напълно против това, просто не сме смесвали цикъла със секс. Партньорката ми има спирала, така че всъщност не е имала менструация от няколко години. Аз обаче имам редовен цикъл и шлюзите са отворени през първите няколко дни, така че честно казано, не се чувствам много секси или възбудена. Въпреки това съм много възбудена към края на периода. Тогава ми тече много леко, така че обикновено правим няколко кръгчета. Използваме много играчки по време на секс, така че не ни проблем ако попадне малко кръв върху тях. Обикновено просто избягваме да лягаме една върху друга. Това, което харесвам е, че хормоните ми работят и ме хипнотизират, помагайки ми да избухвам в невероятни оргазми. Това, което не харесвам, е свързано със същите хормони. Въпреки че се чувствам доста възбудена, през онези дни съм и доста емоционална, нервна и ранима. В допълнение почти винаги се чувствам подута по време на менструация, така че рядко се чувствам секси", Лора.

„Правя секс в цикъл доста често. Менструациите ми обикновено са леки, така че преживяването не е много кърваво. Ако се притеснявам да не оклепам чаршафите, подлагам кърпа. Понякога избягвам секса, ако случайно имам тежък цикъл. Харесва ми, защото по принцип тогава жената е влажна и готова преди дори да е започнала. Обикновено избягвам оралния секс по време на менструацията си, защото чувствам, че това би било брутално за момчето, но ако наистина, наистина иска, ще го „пусна в града". Не обичам да се налага да изваждам тампона си точно преди да сложим П-то във В-то (пениса във вагината), затова свършвам това предварително. (Аз съм по-притеснителна и това ми е важно!) Винаги карам гаджето ми да се обърне или да напусне стаята, ако все пак ми се наложи си махна тампона пред него. Имала съм само един човек, който не е искал да прави секс заради кръвта и това е огромна обида за мен. Какво, мислите, че телата на жените са мръсни? Я баста!", Андреа.

Правила съм секс в цикъл в по-младите си години, когато хормоните бушуват. Или под душа, или ако е по-лек ден, в леглото. Веднъж дори съм забравяла, че съм с тампон, докато той е вътре. (Катастрофата настъпи, когато тампонът заседна в мен!). Сега, когато вече не се пазя от забременяване, съвсем откровено идеята да правя секс през менструацията си - когато съм с болезнени крампи, подуване на корема и прочие - не би могла да бъде по-отблъскваща. Факт е, че партньорът ми никога не предявява претенции да правим ли секс тогава или не; изборът е изцяло в моите ръце. И сега, когато провим опити за бебе, така или иначе придпочитаме да правим секс, когато овулирам," Катрин.

„Най-добрият секс по време на цикъл в историята беше със съпруга ми в началото на връзката ни. Решихме да вземем LSD на първия ни Свети Валентин заедно. Загледахме се дълбоко в очите и шепнехме „обичам те" под светлината на пълнолунието. Това бързо доведе до сладък и страстен секс. Гола и без очила, аз се наведех до перваза на прозореца, за да взема питието си и тогава видях голямо тъмно петно ​​на одеялото. Посегнах надолу и усетих кръв по бедрата и срамните устни. Съвет: LSD-то може да доведе до контракции на матката и да започне кървене. Също така водородният прекис много добре отстранява прясната кръв от тъканите", Джакс. 

„Харесва ми да съм в цикъл и да правя секс! Ползвам го като естествен лубрикант. Сексът понякога е лудница така или иначе! Ако искате да правите секс, не позволявайте мензисът да ви възпира. Скочете под душа, за да го направите, или да се изплакнете заедно, или сложете кърпа. Това предварително измислено схващане, че не трябва да се чукате в цикъл, е просто глупаво," Натали.

„Правих менструален секс няколко пъти. Не ми хареса! Всичко е изцапано и аз просто не се чувствам секси, когато съм в менструация. Мисля, че във феминистките кръгове се оказва твърде голям натиск да се наслаждавате на секса през онзи период, което може би е прекомерно. Е, може би не е натиск, а очакване, че всеки мъж трябва да приема радушно цикъла като естествена част от секса. Няма универсални положения в половия акт, важното в сексуалния живот е всеки от партньорите да се чувства ентусиазиран, а не притиснат или засрамен!", Дий.

„Правех секс в цикъл сравнително редовно, преди да направя хистеректомия. В най-добрия случай не беше по-различно от секса по друго време. Понякога предизвикваше крампи, което не е толкова забавно. Либидото ми е по-високо през първите няколко дни на менструацията, така че това е времето, в което често правя секс. Честно казано, застелете кърпа и ползвайте презерватив. Бъдете бавни при проникването, за да не предизвиквате крампи," Мел.

Мненията са редактирани и съкратени.

More Love