Следва

CK Jeans: MOTO Inspired от глава до пети!

Crocs превземат модния свят

Много грозни, адски удобни, безкрайно модерни  

All fashion преди 3 години

През 2016 г. шотландският дизайнер Кристофър Кейн, известен със своя необичаен подход към модата, забелязва и проявява интерес към скромния потенциал на бранда Crocs. Хрумва му идея за колаборация за модното шоу на марката му Spring/Summer 2017. Crocs винаги са били просто удобни обувки за медицински сестри, готвачи - за работещите на крак по цял ден, или пък са били повод за подигравки поради отвратителния им вид. Но Кейн очевидно е привлечен от нещо.


LFW Пролет/Лято 2017: Christopher Kane


 

Crocs достигa нови и непознати за бранда висоти, когато Демна Гвасалия решaва да използва емблематичната обувка, като я поставя върху огромна розова платформа за Balenciaga - и да ни ги продава за $850 чифта... След този момент вече възприемането на Crocs в модата дори не изглежда толкова иронично.


Най-грозните обувки, най-бързо се продават?!


Но възхода за кроксовете тепърва започва. Връзките на Crocs с модата стават все по-силни, бранда прави редовни колаборации с BEAMS и PLEASURES, а наскоро и колаборация с Никол Маклафлин. И сега, когато живеем в странните времена, известни като 2020 г., в които носим главно чехли, гумената обувка се превърна в част от официалното облекло, особено след като звездата от “Наследници“ Никълъс Браун носеше чифт за виртуалните награди Emmy тази година.

Тяхното влияние е толкова голямо, че Crocs решават да обявят 23 октомври за деня на кроксовете. Брандът си сътрудничи с буквално всички, от Post Malone до Balenciaga. В последните години хората започват да възприемат странния силует на обувката и това я прави идеаленa за вдъхване на собствен стил и оригиналност.

Големият обрат за Crocs започва именно покрай неочакваното партньорство с Кристофър Кейн през 2016-та, последван от Balenciaga през 2017-та. Това вдъхва нов живот на марката и позволява на потребителите й да видят кроксовете в нова светлина. Те навлизат в модния свят стремглаво и се превръщат в нещо уникално и съобразено с една разнообразна аудитория.

Balenciaga Crocs са може би едни от най-смелите и фрапиращи обувки. Хайди Кули, ръководител Глобален маркетинг на Crocs, разказва за колаборацията в интервю с HypeBeast: “Когато Balenciaga се обърнаха към нас, бяхме заинтригувани от възможността да разширим границите на нашите възможности за дизайн и да видим какво можем да създадем заедно. Работата с Balenciaga беше толкова забавна за нашия екип и за пореден път демонстрира значимостта на нашите емблематични чехли в днешния свят на модата и дизайна.“


Balenciaga направи Crocs токчета и... ни харесват?


 

 

Самоизразяването е от ключово значение за марката, Jibbitz предоставя възможност на потребителите да направят свой собствен дизайн на кроксовете и да създадат нещо уникално, което им позволява да се чувстват удобно в обувки си. Например колаборацията им с рапъра Bad Bunny - светещите в тъмното Jibbitz Classic Clog са много специални за него и са свързани с носталгичен момент от живота му. Можете да направите собствен дизайн на своите кроксове тук.

В последните години тенденцията, свързана с комфорта в сободното време играе важна роля за марката, особено в пандемичната обстановка. Crocs със сигурност са по-актуални от всякога през тези трудни времена. Не можем да предскажем къде ще скочи обувката в бъдеще, но едно нещо е сигурно - комфортът ще остане в съзнанието на потребителите. 

Crocs винаги предизвиква силни реакции у хората и мястото им в модния свят е донякъде иронично, но за бранда “грозно“ е относително понятие и от гледна точка на личен стил и демокрация в модната индустрия, Crocs печели. “Независимо дали ни обичате или мразите - това е ок. Означава, че ни обръщате внимание.“.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.