Следва

5 пъти, в които Хари Стайлс канализира стила на Хенри Пейдж, пети маркиз на Ангълси

Cèline, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Среща в Монако, на стадиона

Runway преди 3 години

Всяка тревичка на брандирания от-до за нуждите на шоуто с колекция Пролет/Лято 2021 на Celine е стилизирана до перфекционизъм. Точно като моделите, дефилиращи за представянето на работата на Eди Слиман за френската модна къща.

В пролетната колекция на бранда на преден план излизат свежия въздух и слънчевата светлина - самото внушение на ревюто е такова - неприлично на възприетите от десетилетия прийоми при дефилетата - тъмен амбианс, прорязан от драматични светлини или украсен с фон, изискващ специално внимание, често взимащ превес над самата мода. Напротив, тук подходът е приятелски, като най-обикновено преживяване, без нарочност и без задължителни натъртвания върху целеното внушение.

Слиман разхожда момичетата си в Монако, вместо в Париж, което не е подчинено на темата в колекцията, а просто цели нещата да се случат на точното място - стадион Louis II - украсен с флаговете и емблемите на Celine, включително и върху тревата.

Шоуто е с подчертано младежки дух, много свежо поднесено, с дронове, летящи около моделите и светлините на стадиона, осветяващи дефилето от върха.

От момента на преминаването си в притежаваната от концерна LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton компания през 2018-та, Слиман държи тона на буржоазния шик, така характерен за Селин, като и в тази поредна негова колекция се долавят щрихи от типичния му консерватизъм: ризи и блузи с якички и "завържи ме" детайли около шията, карирани блейзъри и къси туидени сака.

Но сега вече, момичето Celine слуша рап и хип-хоп, както казва прессъобщението, тъй че няма нищо против да носи луксозно камуфлажно яке, худи или лъскав копринен бомбър върху коктейлната си рокля. Нито да покаже част от корема си под скъсен сиучър или бра топ с брандиран ластик, или пък да нахлузи тираджийска шапка или "идиотка" върху небрежната си wash-and-go прическа.

Като цяло, колекцията изглежда почти обикновена, както и доста спортна, малко нещо ала Topshop, с многото си байк и бегачески шорти, долнища, спортни якета, топове като за фитнес и кецове, ветровки, мами джинс и баби-пуловери, но едно е вярно - не те оставя безразличен. Вероятно заради подчертания Coachella вайб.

При чантите, тези отколешни Celine любимки, не се забелязва нищо особено, ако не броим доста намаления им обем. Налице са буржоазното, луксозно усещане, и вечният фаворит - Sulky bag. При обувките изненадата е основно в това, че няма нито едно токче, иначе определено този аксесоар не е акцент в колекцията.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.