Следва

Изчерпани, но чудни: Zara с колекция shopping куфарчета

5 пъти, в които Хари Стайлс канализира стила на Хенри Пейдж, пети маркиз на Ангълси

Докато Хари Стайлс царува като любимата модна поп звезда на модата, ние разглеждаме как неговият нечуван стил, направил го и първата мъжка корица на Vogue, се свързва тясно с един от най-пищните герои в историята

All fashion преди 3 години

В края на 1800-те, Хенри Пейдж, 5-ти маркиз от Ангълси, предизвиква доста раздвижване с възмутителните си костюми и необичаен начин на живот. Елегантен англичанин със склонност към лукс, в крайна сметка Педжет прекарва цялото наследство на семейството си в хедонистичния си социален живот, натрупвайки огромни дългове за потомците след смъртта му. Но несериозните разходи не са единственото нещо, с което Педжет е известен, той е и покровител на изкуствата, превръщайки параклиса на семейното имение в театър със 150 места, където организира екстравагантни партита, грандиозни изложби и пищни представления. Взимайки водещи роли, облечен в пищни костюми и декадентски бижута, в крайна сметка Педжет е наречен "танцуващият маркиз“ за пеперудните му танци, ала Луи Фулър, централна сцена в обемни, украсени, копринени одежди.


10 факта за Хари Стайлс - първият мъж на корицата на Vogue



Хенри Пейдж, около 1900г.

Над 200 години по-късно светът има нов изпълнител под формата на Хари Стайлс, чийто отличителен глем рок стил завладя сърцата както на обожаващи фенове, така и на водещи модни дизайнери през последните няколко години. Силната му връзка с Алесандро Микеле ни показва, че Стайлс облича блестящи ламели, авангардно шиене и здравословна доза блясък за концертите си, подобно на модния Маркиз на Англеси. Вижте по-долу пет пъти, в които Хари Стайлс излезе на сцената с външен вид, копие на новаторския стил на Хенри Пейдж.


You’rе so golden: Хари Стайлс



Хари Стайлс на наградите BRIT, 2018 г., и Хенри Пейдж, около 1895 г.


Хари Стайлс в Милано, 2018 г., и Хенри Пейдж, около 1895 г.


Хари Стайлс на Met Gala, 2019 и Хенри Пейдж, около 1895 г.


Хари Стайлс в Ню Йорк, 2020 г., и Хенри Пейдж, около 1895 г.


Хари Стайлс на музикалния фестивал iHeartRadio, 2017 г. и Хенри Пейджет, около 1895 г.

More All fashion

Модата на бъдещето с Beckmans School of Design, илюстрирано от Типан Норден

All fashion преди 55 минути

В галерията Liljevalchs в Стокхолм 13 от студентите по мода на Beckmans School of Design представят фантазьорски концепции за модата на бъдещето – оживени чрез живописта на шведския художник Типан Норден.

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.