Искаме тази книга! Фотографът Дейфид Джоунс снима гуляйджиския Оксфорд през 80-те

Искаме тази книга! Фотографът Дейфид Джоунс снима гуляйджиския Оксфорд през 80-те

Всяка от книгите е в лимитиран тираж, доставя се с еднократно подписана тестова лента от отпечатъците, направени от Дейфид за Бодлиевата библиотека в Оксфорд, всички приходи са за Trussell Trust


Спускайки се по палатка, Ню Колидж Бал, 1983г.

След мрачните 70-те, в Оксфорд нещата се променят, а студентите - някои с известни имена на заведения - се обличат брутално за екстравагантни партита. През 1980 г. и той живее там. Завършил е изобразително изкуство и иска да стане фотограф - шансът идва с конкурс на списание The Sunday Times. Задачата: да отрази "Завръщането на ярките млади неща“. Започва да ходи по партита, опитвайки се по оптимален начин да улови случващото се. В онзи момент из колежите се вихри нечувана еуфория. И той се усеща пиян от това всеобщо вълнение, без да пие. Когато публикува кадрите, изданието предизвика малка сензация - скоро заваляват покани за снимане на други, и други, и още оксфордски партита.


Горяща лодка, Ориел, Оксфорд, 1984г.

"Обичах Оксфорд: светлината, сградите, ранната сутрешна мъгла. (За баловете през май обикновено пропусках цялото нощно парти и пристигах на разсъмване, за да хвана оцелелите с мечтателни очи). Снимах празненствата в майските утрини, чаените партита, баловете и Eights Week (гребно събитие на университета в Оксфорд). Но Оксфорд имаше и тъмна страна. Трагично е, че двама от хората в моите снимки, Оливия Чанон и Готфрид фон Бисмарк, починаха от свръхдоза. Моите снимки привлякоха вниманието на Тина Браун, тогава редактор на Tatler. Нае ме като фотограф на Bystander и така се преместих в Лондон.


Кадри от книгата

Сега, след успеха на първото, отпечатах второ издание и от новото издание пускам специален колекционерски набор от 60 екземпляра. Обикновено правя няколко тестови ленти от най-важната област в изображението. Когато го направя правилно, тогава следва окончателният печат. Често няколко часа работа в тъмната стая довеждат само до един или два окончателни отпечатъка. Книгата е направена от редакция на отпечатъците, които направих за Библиотека Бодлеана. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.