Следва

Мишлен Рокбрюн - голямата, 45-годишна любов на Сър Шон Конъри

Искаме тази книга! Фотографът Дейфид Джоунс снима гуляйджиския Оксфорд през 80-те

Всяка от книгите е в лимитиран тираж, доставя се с еднократно подписана тестова лента от отпечатъците, направени от Дейфид за Бодлиевата библиотека в Оксфорд, всички приходи са за Trussell Trust

All About Life преди 3 години


Спускайки се по палатка, Ню Колидж Бал, 1983г.

След мрачните 70-те, в Оксфорд нещата се променят, а студентите - някои с известни имена на заведения - се обличат брутално за екстравагантни партита. През 1980 г. и той живее там. Завършил е изобразително изкуство и иска да стане фотограф - шансът идва с конкурс на списание The Sunday Times. Задачата: да отрази "Завръщането на ярките млади неща“. Започва да ходи по партита, опитвайки се по оптимален начин да улови случващото се. В онзи момент из колежите се вихри нечувана еуфория. И той се усеща пиян от това всеобщо вълнение, без да пие. Когато публикува кадрите, изданието предизвика малка сензация - скоро заваляват покани за снимане на други, и други, и още оксфордски партита.


Горяща лодка, Ориел, Оксфорд, 1984г.

"Обичах Оксфорд: светлината, сградите, ранната сутрешна мъгла. (За баловете през май обикновено пропусках цялото нощно парти и пристигах на разсъмване, за да хвана оцелелите с мечтателни очи). Снимах празненствата в майските утрини, чаените партита, баловете и Eights Week (гребно събитие на университета в Оксфорд). Но Оксфорд имаше и тъмна страна. Трагично е, че двама от хората в моите снимки, Оливия Чанон и Готфрид фон Бисмарк, починаха от свръхдоза. Моите снимки привлякоха вниманието на Тина Браун, тогава редактор на Tatler. Нае ме като фотограф на Bystander и така се преместих в Лондон.


Кадри от книгата

Сега, след успеха на първото, отпечатах второ издание и от новото издание пускам специален колекционерски набор от 60 екземпляра. Обикновено правя няколко тестови ленти от най-важната област в изображението. Когато го направя правилно, тогава следва окончателният печат. Често няколко часа работа в тъмната стая довеждат само до един или два окончателни отпечатъка. Книгата е направена от редакция на отпечатъците, които направих за Библиотека Бодлеана. 


Кадри от книгата

Всяка книга ще се достави с различна еднократна подписана тестова лента от изображение от отпечатъците, които направих за библотеката. Всички с изключение на една двойка бяха включени в книгата; чист късмет ще е коя моя снимка ще получи купувачът. Всяка книга струва 100 британски лири (вкл. доставката), а всички получени средства (с изключение на доставката) ще отидат за Trussell Trust, благотворителна организация, която поддържа мрежа от хранителни банки в Обединеното кралство, за да осигури спешна храна и подкрепа за хората в криза.

Купуваме тук.


Парти, Rhodes House, Оксфорд, 1980г.


Група "Assassins" , Оксфорд, 1980г.


Вечерно парти, Съюз Оксфорд, 30 Април 1983г.


Хю Грант, Марина Килери, Лулу Гинес, лорд Нейдпат, Пиърс Гейвстън Бал, хотел Парк Лейн, Лондон. 1983 г.


Автопортрет, работилница Jericho, Уорчестър Плейс, Оксфорд. 1981г.


Дейвид Фабер и Абдул Фарадани (в палта Bullingdon), Балът Ориел, Оксфорд. 1982г.


Фаня Стори и Доминик Арбутнот, Крайстчърч Бал, Оксфорд. 1987г.


Обществото Кийтс, предист на Studley. 1980г.


Уорчестър Бал, Оксфорд. 1981г.


Член на клуба "Dangerous Sports", Оксфорд Хай Стрийт. 1983г.


Горяща лодка, колеж Ориел, Оксфорд. 1984г.


Ориел Бал, Оксфорд, 1982г.


Крайстчърч Бал, Оксфорд, 1986г.


Майска сутрин в Оксфорд, 1 Май 1983г.


Горяща лодка, Ориел, Оксфорд, 1984г.


Бил Макеси бива кръстен, вечерно парти на групата Assassins, Cherwell Boathouse, Оксфорд 1980г.


Бал за възпоменание на Магдален, Оксфорд, 24 юни 1988г.


Кадри от книгата


Кадри от книгата


Oxford: The Last Hurrah

More All About Life