Следва

Краят на инфлуенсърите? В рекламните кампании на марките отново снимат култови звезди

Най-добрите български ДИЗАЙН марки за 2020 - Part Two!

Странната 2020-та има този чар - изчисти безсмисленото.

All fashion преди 3 години

Трябва да й го признаем, за втори път. 2020-та наистина се оказа плодородна за българските компании, малки, умни и с капацитет, в областта, в която ние работим и от която разбираме - МОДА, ДИЗАЙН, ЛАЙФСТАЙЛ. Обещахме ви втора част на авторската ни селекция "Най-добрите български ДИЗАЙН марки за 2020", ето я! 


Най-добрите български ДИЗАЙН марки за 2020 - Part One!


Нека повторим защо именно тези брандове влизат във фаворитите на View Sofia. Това са най-добрите РОДНИ фирми, специализирани в областта на красотата. Специфичното за част от тях е, че ги "роди" точно Пандемията - шапки долу! за тази смелост, а от друга страна - че финяшки, изящно, майсторски продължават да работят и произвеждат страхотни модни неща, без да мрънкат, без да се оплакват и без да компрометират нивото си. Избрани са само тези, на които безпрекословно вярваме, на които се възхищаваме и които използваме с радост и самочувствие. Всеки ден.

Новите 7 в НАЙ-ДОБРИТЕ Български марки на 2020-та са:

1. SQUARE

Square не е непознат бранд сред почитателите на streetwear културата в България. Човекът, който седи зад марката, е Божидара Йонова. Дъщеря на певицата Белослава и художника Евгени Йонов, младата художничка решава да създава дрехи съвсем случайно преди няколко години, когато прави тениски и суичъри с качулки за приятели, които харесват рисунките й. Интересът към дрехите - свежи, съвременни, с отлично качество, се оказва голям, през 2017-та излиза и първата колекция и оттогава получаваме по една всяка година. След дни очакваме и тазгодишната за 2020/21. Илюстрациите, които ще видим в нея, са вдъхновени от графичния дизайн от 80-те и 90-те години с цветове като синьо, бежово и виненочервено, и райе, намигащо към лятото. Разбира се, веднага ще се облечем в по тениска, нов панталон и връхна дреха за хладното. 

Square любими дрехи, които срещат морето, слънцето, вятъра и планината и същевременно носят усещане за безкрайна свобода и минимализъм. Лайфстайл марката е вдъхновена от сърф, кайт, ски и сноуборд културата, не просто като спорт, а като начин на живот.

Дрехите са удобни и отговарят на начина на живот на всеки уважаващ се градски персонаж. Минималистичният подход е водещ - Square събира онези, които ценят красотата в живота. Сред които сме и ние, респективно носим техните дъждобрани, шапки, тениски и панталони с неизразим кеф!

2. PlantOn

Обожаваме козметика на PlantOn. Ако питате нас, това е формулата за нежна и изящна кожа. 100% натурална козметика, изцяло вдъхновена от природата и всички нейни лечебни свойства. Знаейки, че продуктите са ръчно направени, се чувстваме още по-специални, когато ги използваме. Вплетени в едно, старите традиции и съвременното познание създават аромати, които носят силна и вълнуваща емоция. Усещането е чисто, красиво и завлaдяващо.

Освен за нашата свежа и гладка кожа, PlantOn отговорно се грижи и за доброто на планетата ни. От една страна се подхранваме от природата, а от друга - не я замърсяваме с пластмасовата опаковка, от която масовата козметика е зависима. В продуктите на марката никога няма да срещнете съставки като палмово масло, синтетика, изкуствени аромати и оцветители. PlantOn създават природосъобразени и екологично чисти продукти, които са в полза, както на човека, така и на природата. Признаваме си, че обожаваме името им също - като обещание ни е, за повече красота, за повече себеуважение.   

Must-haves на PlantOn са серията натурална козметика с кафе и ванилия, която включва ръчно направен сапун, масло за тяло, скраб за тяло и балсам за устни. Комбинация от аромати, която ни кара да полетим в мислите си. Както и балсам за устни с цвекло, мента и малини... звучи като рецепта за здравословно ястие, но всъщност е рецептата за меки, здрави и хидратирани устни.

3. Blodeu

Радост е човекът, който стои зад цялата концепция на продукта на Blodeu. Както всяка жена, тя държи кожата на лицето й да е винаги свежа и гладка.

След години търсене на подходящи продукти, Радост решава да създаде собствен продукт, който да отговаря на нейните изисквания. И ето го - възхитителният серум за лице, изцяло на растителна основа, който дава мигновен естествен ботокс ефект, богат на омега киселини и витамини, балансира pH-то, регенерира и подобрява еластичността на кожата.

В превод “Blodeu” означава “цвете” от името на Келтската богиня на цветята Blodeuwedd (Лице от цветя). Така се ражда олиото с екстракти и масла от цветя, ядки и плодове, които имат различни функции, но събрани заедно дават фантастичен ефект. В същото време е подходящо за всяка възраст и всеки тип кожа. Когато използваме Blodeu, кожата ни е винаги хидратирана, гладка и видимо подмладена. Ние го ползваме с радост от месеци, и потвърждаваме всички тези твърдения, ако не вярвате, в което не вярваме - убедете се сами!

4. Студио RRRUB

За един изчистен постмодерен интериорен дизайн в дома ви насочваме именно към следващия ни любимец. Студио Rrrub е проект на Деница Бояджиева и засега е популярно най-вече със своите изчистени като форма осветителни тела от различни материали.

Деница завършва Националната художествена академия със специалност Индустриален дизайн. Нейни продукти са показвани на изложения за дизайн в Милано, Хелзинки, Виена. В момента изработва страхотни интериорни лампи. Серията й S-Pot се състои от различни по големина и функционалност осветителни тела, абажурите са направени от листова ламарина, ръчно "изтеглена" на струг. Самите осветителни тела лесно могат да се комбинират/адаптират за конкретно пространство. Страшно елегантни са и по нищо не личи, че не са правени в Стокхолм.

Минималичстичните лампи купуваме от Etsy или поръчваме директно от сайта ТУК.

5. Tita Silky Skills

 

Tita Silky Skills е марка, която разказва приказки. Изключително елегантна и естетска в посланието си, разкошната гама грижовни продукти носят удоволствие и радост за кожата. Татяна Слепцова - Тита е името зад този бранд, Тита умее да прави нещата красиво, умее да говори за тях красиво, и самата тя е като витрина на постиженията си. Просто искаш да приличаш на нея - защото работи изящно, за истински копринени резултати, като избира единствено чисти, биосертифицирани продукти. Всички продукти - от скраба за тяло през серумите до невероятния връх - Eye Contour Butter са напълно лишени от присъствието на химикали или консерванти, не е направен нито един тест върху животно, няма нито една пластмасова опаковка. Всичко се доставя, великолепно ухаещо, в стъклени или метални, красиво брандирани опаковки, лесни за рециклиране и удобни за повторна употреба.

Тита е много любопитна и с това, че основният й артистичен път е като гримьор в киното и телевизията. Именно опитът с десетки актьори, техните лесни и трудни дни, и безкрайното много необходима грижа, за да изглеждаш прекрасно "на терен", вдъхновяват Татяна да създаде Titta Silky Skills. Идеята - да се запази кожата свежа и спокойна, все едно колко тежък и колко дълъг е бил денят. Салма Хайек, Ейдриън Броуди, Джон Малкович, Мила Йовович, Патрик Стюарт, Мариса Томей са само малка част от красивите хора, гримирани и освежени от Тита - феята на кожата. 

6. BOGDAR

Bogdar е бранд, основан в България през 2015 г., но истинското начало е далеч по-назад във времето. Поставя го едно момче, родено в семейство с история в модната индустрия и с големи мечти за кариера в тази сфера. Той намира перфектния партньор и съветник в лицето на съпругата си - страстна и уверена жена, за която прави своите уникални дизайни. Това са Павел и Теодора Лозанови - “родителите“ на Bogdar.

Всички дрехи на марката се произвеждат в България, вдъховени от природните прелести на Родината. Bogdar e лицето на съвременната източноевропейска мода, съчетаваща най-добрите материали и техники в един свободен стил, който преплита настояще и бъдеще и създава дрехи, напълно единствени по своя род. 

Името на марката се заражда дълбоко в съзнанието на Павел, възникнало от среднощен сън и записано на лист хартия. Bogdar означава “дар от Бога“ и е сбъднатата мечта на едно момче, което иска да твори с любов и от сърце. Останалото е мода от висок клас.

7. 45 Street

Дълго време в България няма бранд, който да удовлетворява любовта ни към urban стайлинга в детайл, но на 1-ви март, през 2013, ако трябва да сме точни, това се променя, благодарение на готините свежи хора от 45 Street - бранд с афинитет към младото поколение, към street културата и, най-вече, към доброто качество.

В случая не искаме шапка невидимка. Напротив, с 45 Street шапка на главата искаме всички да ни забележат. “Правим шапки. Не просто шапки. И не просто ги правим.“  Колекциите са приятни, забавни и стилни, подходящи за четирите сезона, както и за всеки, независимо на колко е или на колко се чувства. Дизайните са инспирирани от много хубава музика, от класна архитектура, от любов към природата. Изработени с голяма прецизност, силно развит усет към естетиката и изтънчени ръчно изработени детайли от естествени материали и тъкани, подбрани с блестящо внимание.

Обичаме да се разхождаме по улиците с техните шапки, дрехи и аксесоари. Те ни карат да осъзнаем, че светът изглежда по-добре, когато нещата са направени качествено и с любов. Пазаруваме обичайно от магазина им на ул. "Сердика" 30.

В View Sofia безкрайно се радваме на достиженията, които имат малките бутикови родни дизайн марки. Сигурни сме както в успеха им занапред, така и в това, че те далеч не са единствените. Подсетете ни за ваши любими местни фирми, специализирани в областите Мода, Красота, Дизайн, за да споделим това така приятно и повдигащо националното ни самочувствие мероприятие - да разкажем повече за тях. Условието - обезателно да сте опитали, за да сте сигурни в това, което твърдите. [email protected] е адресът!
 

More All fashion