Следва

5+ съвета за как да си създадем Капсулен гардероб

Raf Simons, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Children of the Revolution

Runway преди 3 години

Поредната колекция на белгиеца - Пролет 2021 - се нарича "Teenage Dreams", в нея за пръв път се показва дамска мода под едноименния лейбъл, а вибрацията е млада и притегляща - кой не иска да е млад, притеглящ, смел и МНОГО модерен.

В дрехите е очевиден белгийският почерк на Раф - играта със силуети е почти натраплива, но цялостното усещане е за абсолютно завършена, носима и много съвременна мода.
При първи поглед, ансамблите внушават усещането за игра - някой се е позабавлявал, правейки се на моден творец, на втори, обаче, нещата се подреждат повече от добре - детайлите са изкусни, комбинациите - висше майсторство, посланието - категорично и много артистично.

Началото си колекцията води от идеята да се имплементират няколко филмови класики - от "Коса" през "Пришелец" до "Лабиринтът на Фавна" - Симънс се обръща към нагласите на много младите, надграждайки класическите си модни прийоми. Критици забелязаха, че в ансамблите се долавя и лек Prada полъх - логично, след като двамата с Миуча вече правят дамската линия на италианската топ модна къща съвместно, а и самата госпожа Прада участва в колекцията на Раф с някои свои идеи, като дебелите пуловери и жилетки и графичните ризи. Останалото е класически Раф, вземете, например, обемните сака, монашеските палта и богатите панталони, диплещи се над спортни (конкретно за бягане) обувки.


Как изглеждат Dr. Martens х Raf Simons, мания за колекционери


Като цяло, новата Raf Simons Spring 2021 колекция, с брит-инспирираните си фризури, с тесните блузи, с абстрактните си шарки и изобилен цвят, плюс огромните пончо-манта, ретро-носталгията с кожените сака без ръкави и цялостното усещане за свободна отпуснатост, е нещо любопитно и красиво, за което, по скромната ни преценка, се очертава добър в търговско отношение сезон. Дрехите и аксесоарите ще са налични в добрите онлайн магазини от началото на следващата година.


#PowerDuo-то Миуча Прада и Раф Симънс: какво да очакваме от партньорството


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.