Следва

Меган Маркъл и принц Хари отдадоха почит на загиналите в Първата световна война

Впечатляващите първи дами: Кратък списък на най-стилните и модерни съпруги на американски президенти

През цялата си история САЩ винаги са се гордяли с елегантни, стилни Първи дами - от Елеонора Рузвелт до Джаки Кенеди, през Мишел Обама до Мелания Тръмп - изглежда, че да си модерна и елегантна, почти е част от длъжностната характеристика на американските първи съпруги

Celebrities преди 3 години

Покрай разправиите и неясния изход от последните президентски избори, Татлър хвърля поглед към най-стилната група от този изключителен клуб на жените от Белия дом до момента.

Елеонор Рузвелт

Макар и може би най-известна с вкуса си към мебелите, а не с вкуса си към облеклото, Елеонор Рузвелт се облича с точно толкова изтънченост, с щолкото подрежда и дома си. Често избирайки елегантни, но скромни рокли за специални поводи, тя оставя аксесоарите да говорят, независимо дали са епични бижута или шантави шапки.

Жаклин Кенеди

Известна в целия си свят със своя стил, Джаки Кенеди се превръща в синоним на елегантност и изисканост, с гордероб, чиито закачалки преливат от множество туид-костюми на Chanel, големи слънчеви очила, шапкии бели ръкавици с дължина до лакътя, които са запазената й марка. Тя е принудена да се откаже от любовта си към френските модни къщи, след като понася сериозни критики, че не „носи американски" дрехи по време на изборите в САЩ през 1960 г., но в последствие се връща обратно към Chanel и Givenchy, след като ролята й на Първата дама приключва трагично.


Удивителният живот на Жаклин Кенеди Онасис в 91 кадъра


Лейди Бърд Джонсън

Сравнението и стремежа да е равна по стил с Джаки Кенеди като Първа дама надали е лесно за лейди Бърд Джонсън. Макар да не се смята за стилна като предшественичката си, тя все пак е стилна звезда сама по себе си. Идявявайки се като първа дама през втората половина на 60-те години на миналия век, тя е емблематична със своята буйна прическа и рокли в пастелни нюанси, да не говорим за склонността й към бисерите.

Бети Форд

Освен с красивите рокли, Бети Форд е известна и с любовта си към шивачеството, като често избира панталони с широки крачоли и блейзери с елегантни детайли, както и слънчеви очила тип „ котешко око", копринени шалове и златни бижута - основно всичко, което е приемано за шик през 1970-те. Тя също така е голям фен на коланите, за да се пристегне в кръста, подчертавайки фигурата си с пясъчен часовник, елегантно завършена от ниските, практични токчета.

Нанси Рейгън

Съпругата на Роналд Рейгън е известна с това, че защитава американските дизайнери, като е истински фен на Оскар де ла Рента, Бил Блас и Каролина Ерера, а червеното и бялото са два от любимите й цветове, което й помага да се откроява в тълпата, въпреки нейната „дребна рамка" (както кралица Елизабет II се шегува с фината й фигура и миньонски ръст). Ерата, в която тя и съпругът й правят преход от кинозвезди до стопани в Белия дом, съвпада с култа към естетиката от 80-те години на миналия век, така че не е изненадващо, че тя е известна с това, че става посланик на холивудския блясък.

Мишел Обама

Никога не се страхувайки да носи смели силуети или цветове, Мишел Обама е мечта на всеки моден дизайнер в края на 2000-те и началото на 2010-те, тъй като всичко, което тя носи, със сигурност ще генерира маса продажби. Тя катапултира Джейсън Ву в светлината на прожекторите, след като избира един от моделите му с едно рамо за встъпването в длъжност на съпруга си, и по същия начин отстоява Нарцисо Родригес, Проенца Шулер и Нааем Хан, като всички се показват на седмицата на модата в Ню Йорк.


"Влюбих се в теб заради ценностите ти, а не заради секси вида": Мишел Обама в любовно обяснение към Барак


Мелания Тръмп

Както подобава на бивш модел, гардеробът на Мелания Тръмп е пълен с изискани дизайнерски модели, като екс първата дама всъщност не се придържа към правилото „да се облича от Америка", в което се кълнат много от нейните предшественички. Вместо това тя често е виждана в Dolce & Gabbana, Chanel и Gucci, с визии сякаш излезла от списание или от модния подиум благодарение на бляскавите си тоалети и ледената си усмивка. Тя също използва визията си за изпращане на послания - особено облечена в яке на Zara за 39 долара, украсено с „Наистина не ми пука, нали?" В отговор на критиките, които съпругът й получава за антиемигрантската си политика.


Мелания Тръмп на 50. Петте най-противоречиви аутфита на Първата дама


 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 5 минути

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.