Следва

Oперата LA VERA COSTANZA от Хайдн в Софийската опера и балет

HBO е лидер със 17 номинации за 67-те награди Златен Глобус

В нощта на 17 срещу 18 януари, неделя срещу понеделник от 03:00 НВО ще излъчи на оригиналния език в пряко...

Events преди 14 години

В нощта на 17 срещу 18 януари, неделя срещу понеделник от 03:00 НВО ще излъчи на оригиналния език в пряко предаване от Лос Анджелис церемонията по връчване на 67-те награди "Златен глобус", а повторението, което ще е с български превод, ще бъде излъчено на 23 януари, събота от 19:05 по НВО.

Отличията "Златен глобус" се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд и са смятани за основен ориентир към наградите "Оскар".

67-та церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“ ще се състои в нощта на 17 срещу 18 януари 2010 г. в Лос Анджелис и ще бъде предавана на живо в над 150 страни по света.

Номинациите за 67-те награди „Златен глобус" бяха обявени на 14 декември 2009 г. Тази година НВО е лидер сред телевизионните мрежи със 17 номинации за „Златен глобус”, следван от FOX (6 номинации), SHOWTIME (6 номинации), NBC (5 номинации), CBS (4 номинации), LIFETIME TELEVISION (4 номинации), ABC (3 номинации), AMC (3 номинации), FX NETWORKS (3 номинации), PBS (3 номинации) и TNT (1 номинация).

Номинираните оригинални продукции на НВО тази година са:

3 номинации за „Голяма любов / Big Love” в категориите:
Най-добър драматичен телевизионен сериал;
Най-добър актьор в драматичен телевизионен сериал (Бил Пакстън);
Най-добра поддържаща женска роля в сериал, мини сериал или телевизионен филм (Клое Севини).

3 номинации за „Сивите градини / Grey Gardens” в категориите:
Най-добър мини сериал или телевизионен филм и
2 номинации в категорията Най-добра актриса в мини сериал или телевизионен филм (Джесика Ланг и Дрю Баримор).

3 номинации за „В бурята / Into the Storm” в категориите:
Най-добър мини сериал или телевизионен филм;
Най-добър актьор в мини сериал или телевизионен филм (Брендън Глийсън) и
Най-добра поддържаща женска роля в мини сериал или телевизионен филм (Джанет МакТиър).

2 номинации за „Истинска кръв / True Blood” в категориите:
Най-добър драматичен телевизионен сериал и
Най-добра актриса в драматичен телевизионен сериал (Ана Пакуин)

2 номинации за „Увиснал / Hung” в категориите:
Най-добър актьор в телевизионен мюзикъл или комедиен сериал (Томас Джейн) и
Най-добра поддържаща женска роля в сериал, мини сериал или телевизионен филм (Джейн Адамс)

2 номинации за „Антураж / Entourage” в категориите:
Най-добър телевизионен мюзикъл или комедиен сериал;
Най-добра поддържаща мъжка роля в сериал, мини сериал или телевизионен филм (Джеръми Пивън).

2 номинации за „Да отведеш Чанс / Taking Chance” в категориите:
Най-добър мини сериал или телевизионен филм и
Най-добър актьор в мини сериал или телевизионен филм (Кевин Бейкън)

Наградите „Златен глобус“ се раздават всяка година от 1940 година насам, за да отличат най-доброто от филмовите и телевизионните продукции, появили се през съответната година в света. През 2009-а критиците, които определиха най-добрите филми бяха 90 на брой, както от Холивуд, така и от авторитетни световни медии. Номинациите са в 25 категории – 14 в областта на киното и 11 в областта на телевизията. Допълнителната двадесет и шеста награда "Сесил Б. Де Мил" се присъжда за цялостно творчество и тази година ще бъде връчена на Мартин Скорсезе.

Познатите сериали от ефира на AXN „Д-р Хаус” и „Щети” са сред номинираните за 67-то издание на престижните награди „Златен глобус”.

Медицинският драматичен сериал „Д-р Хаус” е номиниран за „Най-добър телевизионен драматичен сериал” и същевременно главният актьор в сериала - Хю Лори, изпълняващ ролята на Д-р Хаус има номинация за „Най-добър актьор в драматичен телевизионен сериал”.

Освен „Д-р Хаус”, драматичният сериал „Щети” също е сред номинираните в 3 категории. Глен Клоуз, която играе ролята на брилянтния, но безмилостен адвокат Пати Хюс е спрягана за основен победител в категорията „Най-добра актриса в драматичен телевизионен сериал”. Талантливото и решително протеже на Пати - Елън Парсънс, роля изпълнявана от Роуз Бърн, носи номинация на Бърн в категорията „Най-добра женска поддържаща роля”.

Специалният гостуващ актьор във втория сезон на „Щети” Уилям Хърт също получиха номинация за „Най-добър актьор в поддържаща роля”.изода по AXN.

Не изпускай от очи грандиозното събитие, а ние ще внимаваме и за това кой как е облечен.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?