Следва

Истината за отношенията на Желязната лейди с Кралицата на Великобритания

ТВ когато е ВКЛ, АРТ когато е ИЗКЛ

О, ти, който и от трите да си - ела при нас!

All About Life преди 3 години


Телевизорът отдавна е вещ, без която един съвременен дом не може. Колкото по-голям, толкова по-добре! Разбира се, че невинаги е било така. Спомняме си детството от 70-те, когато, да зърнеш син екран бе цяло чудо, едно безкрайно вълнуващо преживяване, за което не бе ясно дали ще се повтори пак. Да имаш приятел с телевизор бе истински късмет - в повечето случаи, семейството с такова притежание беше едничко наоколо. Нетърпеливото очакване на следобед, прекаран на бабиния килим пред телевизора, гледайки невиждани детски сериали - “Фюри“, “Васко да Гама от село Рупча“, “Синьо лято“... оставяме сладкия спомен зад гърба си. Днес това звучи сякаш е било преди векове, а днешните деца сигурно си мислят колко странно детство са имали родителите им.

С годините книгите и уличните надпревари са заместени от екрана, вече всеки дом си има по един, или повече. Всъщност, ако погледнем обективно на нещата, причината човек да обича телевизора е същата, поради която обича пътешествията и четенето - различните истории, светове, места, хора, събития и, общо взето, всичко, което бихме могли да преживеем, но нямаме възможността. Телевизорът е част от пространството ни за отдих и от ежедневната ни рутина на модерни хора. По себе си съдим, че освен основната си функция, той обезателно трябва да изпълнява и друга - да е красив (много красив!), да е модерен (много модерен!), да звучи перфектно, да има картина, която работи освен върху сетивата, и върху подсъзнанието, защото тогава преживяването е пълноценно... и, обезателно и много важно, да пасва перфектно в дома. Признаваме си, че често сменяме телевизора - преживяването прилича на сдобиването с перфектен нов блейзър (how about Saint Laurent?) или фантастична нова чанта, чиято стойност само ще расте с времето (фаворитът на сезона - Gucci Jackie 1961). То е както когато си правиш подарък - красив, скъп, интимен, само твой, с пълното съзнание, че го заслужаваш! 

Този ноември отново ще си купим телевизор. Не устояваме, разбирате ли. Дори носталгията по детството ни напусна, защото в нашия нов ЯСЕН ОБЕКТ НА ЖЕЛАНИЕТО се превърнаха новите лайфстайл телевизори на южнокорейския гигант Samsung.

Lifestyle TV edition на Samsung идва в три разновидности, което автоматично се превръща и в големия проблем - кой да бъде, при положение, че искаме и трите. Вижте защо! 
 
Сами по себе си, новите три модела на Samsung са истинско бижу. Снабдени с най-модерните възможни технологии - все пак говорим за световния първенец в производството на ТВ-техника през последните 14 години, те идват с набор от размери, избор на цветове (чуйте... "облачно бяло" или "памучно синьо") и неустоимо количество чар, побран в тънкото им тяло. От изключително висок технологичен клас, те са безкрайно красиви, както звучат и имената им - The Frame, The Sero и The Serif и всъщност са три красиви, интелигентно изглеждащи произведения на изкуството, всеки характерен по собствен начин и прекрасен за капризните ни желания - различни, колкото и нас самите. 

Let’s frame this moment! Първият се казва The Frame, нестандартен, интересен, иновативен е, буди онова усещане за специалност, когато го притежаваш, което няма цена. Този телевизор е вид дигитална рамка за произведения на изкуството с минималистичен дизайн, рамкиран по избор и с възможност за смяна на рамката (за повече от атрактивните 120 лева), която избираме в четири цвята: кафяво, бежово, черно и бяло. Елегантен, чист, изискан, този ТВ е съвършеното допълнение в къщата - ако обичате световно изкуство, ако не можете без красота, ако ви е важна естетиката и ако разбирате ползите от технологиите. 

The Frame разполага с виртуален магазин - Art Store, който предлага над 1200 дигитализирани картини и фотографии от колекциите на световни галерии и музеи като Прадо, Албертина, Ермитажа, Magnum Photos и Lumas. А как и къде ще го сложите е въпрос с много лесен отговор. Имате два оптимални варианта - стойка за стена No Gap(включена в комплекта), която дава усещането, че туко що сте закачили скъпо произведение на велик художник или Studio стойка под формата на статив-триножник, който превръща телевизора в разкошна картина (предлага се отденлно). Дори изключен, той сменя елегантно различни образи на екрана си, подчертавайки красотата на пространството. Опцията да настроим показаното в домашната ни галерия от Samsung според собствените си артистични предпочитания е нещо, което топли и радва, повече от всяка новина за виртуален тур в който и да е световен музей в тази така странна 2020-та. Компактен и скромен, въпреки нечовешките си екстри, този телевизор стои прекрасно във всички помещения, има лек скандинавски полъх и всъщност е най-елегантното нещо, което сме виждали в технологичния свят напоследък.    

Като върли почитатели на най-доброто възможно в интериора, прегръщаме колебанието си: дали вместо The Frame да не изберем The Serif. Освен че в самото име има стил - Serif идва от формата на рамката, която наподобява латинксата буква “I” в серифен шрифт, специалното тук е, че той просто "спи" в пространството, сякаш винаги е бил там, сякаш без него нищо няма да е същото. Семплият, безкрайно красив дизайн напомня на френския шик - може би защото е разработен в Париж от топ дизайнерското студио Ronan&Erwan Bouroullec... Simple is more! The Serif има още вълшебни звук, картина и функционалност, избираме между три размера: 43, 49, 55 инча. 

Черешката на тортата при лайфстайл визуалните попълнения от Samsung е бижу номер 3 - The Sero. Изумление и трепет, по романа на Амели Нотомб, е първата ни асоциация с това невероятно технологично чудо. The Sero (от корейски: вертикален) е телевизорът, който ви свързва по най-ефективният и забавен начин с телефона ви.

Въртим го от хоризонтална във вертикална позиция с помощта на автоматичен механизъм дори чрез завъртане само на телефона ни или от дистанционното. Безкрайно лесно се свързва с телефона и таблета, като дублира съдържанието от единия екран на другия. Дизайнът е точно това, което милениалите и Z-поколението искаме, а начинът, по който се подпира на елегантната си стойка, ни напомня на момент от бекстейджа на ревю или някакъв далечен намек за така модерния днес 70-тарски дизайн, в който най-ценното се оказва невидимо за очите. 



След разказаното дотук, признаваме откровено, че просто не можем да изберем. The Frame, The Serif, The Sero... и пак, The Sero, The Frame, The Serif... Познавате това чувство - искаме всичко, и то веднага! И все пак, докато отидете на място да разгледате опциите, кое от трите лайфстайл бижута бихте избрали вие - помагайте в Анкетата (най-долу в материала), сами разбирате, че толкова прекрасно труден избор заслужава приятелски съвет.       

Анкета

Новият ни телевизор Samsung 2020 обезателно ще е:

More from View Sofia

Жената между Брин и Мъск - от обикновен адвокат до трофей за милиардери: коя е Никол Шанахан

Celebrities преди 1 година

И много богатите се развеждат. В техния случай причините са същите като при простосмъртните, но следствията варират, просто защото става дума за много, много пари. И така, милиардерът Сергей Брин се развежда със съпругата си Никол Шанахан, а ние резонно любопитстваме какво следва от това. Със сигурност Никол след раздялата ще се превърне в една от най-желаните жени на планетата. Това, съчетано с екзотичната й красота, определено е интересна тема.

Бруталната истина: 8-те реални причини, поради които той не пише

Health преди 2 години

„Ако той не ти пише, значи не си му интересна. Ако му беше интересна, щеше да намери време". Трудно е да се спори с това твърдение, още повече, че то често е самата истина и трябва да имате смелостта да го признаете. Но ако е имал интерес и после изведнъж е замлъкнал, т.е. спрял е да ви отговаря, е любопитно да разгледаме вариантите - само за липса на време и интерес ли се касае? И може ли да има и различни причини?  

More All About Life