Искате дълги мигли? Първо прочетете това

Искате дълги мигли? Първо прочетете това

Миг-миг! 

Подобно на косата, миглите, израстващи от клепачите ни, следват собствен модел на растеж, което означава, че няма решение, чрез което да ги удължите за една нощ - без помощта на спирала или удължител, например.

Има обаче малки трикчета за всеки ден, с които естествените ви мигли да са здрави и да растат с пълния си, най-дълъг и най-пърхащ потенциал.


DIY: с тези 5 съвета веждите си идват на мястото


Точно за тях ползваме експертизата на експерта по мигли на знаменитостите Дион Филипс, собственичка на салон D'Lashes в Лос Анджелис, която има точно 4!, съвсем простички съвета за отглеждане на по-дълги мигли, без да прибягваме до кичозни фалшиви екстеншъни. 

Избягвайте да триете очите си

Може да звучи близо до ума, но Филипс казва, че най-голямата грешка, която забелязна сред клиентите си, е агресивното триене на очите. „Когато натискате, дърпате или търкате естествените си мигли, това директно блокира растежа им", казва тя. Независимо дали става дума за сутрешен навик или реакция на стрес, натискът на ръцете върху миглите ще ви струва тяхната дължина и плътност и много скоро ще забележите последиците. 

Обсъдете прием на подходящите витамини с лекар

Точно както кожата, косата и ноктите ни са отражение на онова, което даваме на тялото си. Филипс уверява, че същото важи и за нашите мигли (и вежди). Тъй като съставът на повечето мулти-витамини за красота до голяма степен не е предназначен специално за мигли, е добра идея да обсъдите всички проблеми, свързани с ресниците, с вашия лекар, който може да предложи добавка за справяне с недостига на цинк, биотин или витамин В, който може да е ппичина за редките, къси или оплешивяващи мигли.


Как Селена Гомез извайва котешки очи, гледаме във видеото на Vogue


Пробвайте серум за растеж на миглите

Филипс казва, че много от нейните клиентки жънат успех с прилагането на серум за увеличаване растежа на миглите и тяхното подхранване. По отношение на ефикасността, лекарите, дерматолозите и естетиците са единодушни, че Latisse е единствената формула, клинично доказана, която прави миглите по-дълги.

Въпреки това, докато Latisse се продава само с рецепта, и струва немалко (150 лева, за да сме точни), има и други формули за поддържане на миглите, които подпомагат естествения цикъл на растеж - и могат да бъдат доставени до прага на дома за 3-5 работни дни. "Добре е да потърсите такъв без химикали или парабени, които могат да придизвикат раздразнения, но с овлажняващи съставки и пептиди, като витамин Е и растителен сквалан, които помагат за подхранванито на миглите и видимо подобряват дебелината им", казва Филипс. 

Няколко са нашите фаворити:
Shiseido Makeup Full Lash Serum - отличен и за вежди

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.