Keep in мind тези модни суеверия ДНЕС

Keep in мind тези модни суеверия ДНЕС

Петък, 13-и, е! Леко с чантите, обувките и шапките...

Има някои универсални модни вярвания, които не поставяме под въпрос, но предвид днешния петък 13-и, се замисляме за такива, които мааалко ни съмняват. Въпросът е, че веднъж попаднат ли в съзнанието ни тези суеверия, не смеем да им се противопоставим, защото кой иска лош късмет, безпаричие, кавги, нещастна любов и т.н., само заради една хвърлена на леглото шапка или обувки, купени в неподходящ момент? Не и ние. 

Модните суеверия имат исторически и културен background, който страшно ни интригува. Колкото и странни, те стоически издържат на скептицизма и логиката, стотици или хиляди години след зараждането си, съответно склонни сме донякъде да вярваме, а и са забавни! 

Обуването на обувките в определен ред носи баланс
Обуваме първо лявата си обувка, после дясната, след това връзваме дясната и после лявата. Нещо такова се смята, че ни прави по-балансирани.

via GIPHY

Чанта на пода е на безпаричие
Идеята произхожда от китайската фън шуй култура. Колкото по-високо държим чантите си, толкова по-високи са финансовите ни постижения. If you say so...

Нови обувки върху маса са на лош късмет

Въпреки че чисто новите обувки са достатъчно чисти, че да стоят навсякъде, светът на суеверията ни кара да вярваме в противното. Не позволяваме новата придобивка да припарва маса за хранене. 

via GIPHY

Шапка на леглото е смъртоносна поличба
Ауч. Теориите за началото на това суеверие изобилстват, но ние сме особено заинтригувани от идеята, че в недалечното минало, болните каубои винаги държат земните притежания около себе си, когато са на смъртно легло. Това поражда супер странната връзка между оставянето на шапката на леглото и смъртта. Друго интересно вярване е, че злите духове живеят в косите на хората, превръщайки шапката в опасен предмет, който няма място около леглото ни.

Да замерим някого с обувка е на късмет

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.