Следва

Street Style вдъхновения: Бела Хадид

Keep in мind тези модни суеверия ДНЕС

Петък, 13-ти, е! Леко с чантите, обувките и шапките...

All fashion преди 1 година

Има някои универсални модни вярвания, които не поставяме под въпрос, но предвид днешния петък 13-и, се замисляме за такива, които мааалко ни съмняват. Въпросът е, че веднъж попаднат ли в съзнанието тези суеверия, не смеем да им се противопоставим, защото кой иска лош късмет, безпаричие, кавги, нещастна любов и т.н. житейски страдания от всякакво естество, само заради една хвърлена на леглото шапка или обувки, купени в неподходящ момент... Не ние. 

Модните суеверия имат исторически и културен background, който страшно ни интригува. Колкото и странни, те стоически издържат на скептицизма и логиката, стотици или хиляди години след зараждането си, съответно склонни сме донякъде да вярваме, а и e fun.

Обуването на обувките в определен ред носи баланс

Обуваме първо лявата обувка, после дясната, след това връзваме дясната и после лявата. Нещо такова се смята, че ни прави по-балансирани.

via GIPHY

Чанта на пода е на безпаричие

Идеята произхожда от китайската фън шуй култура. Колкото по-високо държим чантите, толкова по-високи са финансовите ни постижения. If you say so...

Нови обувки върху маса са на лош късмет

Въпреки че чисто новите обувки са достатъчно чисти, че да стоят буквално до храната ни, светът на суеверията ни кара да вярваме в противното. Не позволяваме новата придобивка да припарва маса за хранене. 

via GIPHY

Шапка на леглото е смъртоносна поличба

Ауч. Теориите за началото на това суеверие изобилстват, но ние сме особено заинтригувани от идеята, че в недалечното минало, болните каубои винаги държат земните притежания около себе си, когато са на смъртно легло. Това поражда супер странната връзка между оставянето на шапката на леглото и смъртта. Друго интересно вярване е, че злите духове живеят в косите на хората, превръщайки шапката в опасен предмет, който няма място около постелята.

Да замерим някого с обувка е на късмет

В исторически план, събуването на обувка е част от преговорите за брак, а в съвременността се превръща в искрено пожелание за късмет. Eто един стих-доказателство от английския поет Джон Хейууд: "И у дома отново бързо като пчела / сега за късмет, хвърли ми стара обувка.“

via GIPHY

Специално подредени обувки могат да разкрият бъдещ любим

Любов и обувки? Идеално. Стара приказка разказва, че ако подредим обувките си в Т-образна форма, като петата на едната докосва супинатора (средата или свода) на другата, и си пожелаем да узнаем кой ще е любовта на живота ни, ще видим този човек в сънищата си. Съвсем отделно баба ни вярваше,че ако сънуваш обувки, сто процента ще се влюбиш, почти на другия ден, дето се казва.  

via GIPHY

Обувки, наредени близо до леглото, са анти-кошмари

Oбувките, които носим през деня, ги слагаме до леглото преди лягане - едната, сочейки към леглото, а другата в обратна посока. Смята се, че това предотвратява кошмари и гони зли духове. 

В началото на годината не се купуват обувки

На китайкски думата "обувки" звучи подобно на думата "груб", което води до суеверното убеждение, че купуването на нов чифт и в началото годината ще доведе до 365 не толкова приятни дни. 

Лош късмет е да вдигнем от земята изпуската ръкавица

Ако ръкавицата ни падне за земята, трябва да помолим някой друг да я вдигне, за да избегнем лош късмет. Така също можем да намерим любовта на живота си, кой знае... при толкова противоположни убеждения...

via GIPHY

More All fashion