Ето как изглежда Белия дом по времето на Джаки Кенеди

Ето как изглежда Белия дом по времето на Джаки Кенеди

Заповядайте в личното пространство на една от най-любимите американски първи дами

За всяка първа дама на Съединените щати, само поради уникалното си положение, е отредено специално кътче в американската история. Като съпруга на най-могъщия човек на земята, тя привлича вниманието на света, поставена под понякога неумолим микроскоп, сакаш разчленена на съставните си части. От върха на прическата до височината на токчетата си, тя е вкарана в открита игра.

Хората искат да знаят: Какво яде, пие, мисли? Харесва ли червено, розово, носи ли норка? Как и кого забавлява? Преди всичко какво е в нейните очи да бъдеш владетелка на Белия дом, най-известната къща в страната? Какъв белег ще остави тази жена върху заобикалящата я среда? Какви доказателства за личния си вкус и стил ще остави след себе си, надявайки се, че нейният любим почерк ще остане там доста по-дълго от няколкото години на временното й пребиваване.


Удивителният живот на Жаклин Кенеди Онасис в 91 кадъра


В това отношение Жаклин Кенеди и Нанси Рейгън са две от най-активните първи дами на 20 век. Преди това и двете се радват на бляскав живот. Едната е съпруга на американски сенатор, другата на губернатора на Калифорния. Те са шикозни и зашеметяващи, изискани и безупречни. И тези им лични черти слагат отпечатък на всичко около тях почти в момента, в който прекрачват прага на адрес: 1600 Пенсилвания Авеню. Доказателство за това е фактът, че Белият дом изглежда много по-автентично красив и хармоничен, когато си отиват, отколкото когато пристигат - свидетелство за тяхното изящно управление.


Роналд Рейгън, Нанси Рейгън и Джаки Кенеди

Скоро след пристигането си в Белия дом като съпруга на 35-ия президент Джон Ф. Кенеди, първата дама (по-горе, през 1961 г.) се заема да обнови т.нар. лични помещения (стаите, в които се събира семейството и които са недостъпни за външни гости и протоколни поводи). Колекционерът Хенри Франсис дю Понт е нает за консултант относно антиките, а интериорните дизайнери "Sister Parish" и Стефан Будин са привлечени за декора.


Президентската спалня

Джаки, американка до мозъка на костите, също така е пламенен франкофон. Обезсърчена от безрадостната гледка, която вижда след като нейните предшественици освобождават помещенията, тя буквално започва да крещи за помощ. По спешност в новия й дом влизат прочутия френски интериорен дизайнер Стефан Будин, майстор на величието и разкоша, и звездата на известната парижка фирма за декорации Янсен.


Стаята на Джаки Кенеди

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.