Открийте красотата на отпадъчните материали с колекцията на H&M – Conscious Exclusive AW20

Открийте красотата на отпадъчните материали с колекцията на H&M – Conscious Exclusive AW20

За създаването на всеки изискан ювелирен модел от колекцията Conscious Exclusive AW20, използваният материал е устойчиво добит от отпадъци

Нещата, които обикновено изхвърляме целенасочено, са превърнати в ценен ресурс, позволявайки ни да оценим потенциала на остатъците и да вдъхнови творчество за повторно използване на вещите. Колекцията ще бъде налична ексклузивно онлайн на hm.com на 1-ви декември.

H&M Conscious Exclusive AW20 е колекция, която буквално разказва за създаването на красота от отпадъчни материали. В изисканите вечерни рокли – черна и зелена жакардови тафти, жълт жакард и украсена рокля с триизмерни сини цветя, са използвани иновативни материи и процеси, които превръщат например хранителните отпадъци от селско стопански култури в естествени влакна или тъкани, както и устойчиви източници на дървесна целулоза и уникалния garment-to-garment процес. Драматичен обем, меко структурирани форми и бляскави воали са в хармония с остри оттенъци, за да създадат една загадъчно примамваща колекция за празничния сезон. Мъжкото облекло се завръща в Conscious Exclusive с класическия смокинг, луксозните костюми и отделни флорални десени.

„За CE AW20 искахме да бъдем откриватели – да дадем тласък на творчеството и устойчивата мода, като съсредоточим вниманието върху отпадъчните материали. В резултат всеки модел в колекцията е създаден от наистина удивителни ресурси, получени от отпадъци, в това число един, който е преобразуван от селско стопански култури в естествени влакна и друг, който е направен от устойчиви източници на дървесна маса. Ако говорим за красотата, то отпадъците могат да бъдат бъдещето на устойчивата мода,” казва Ан-Софи Йохансон, креативен съветник на H&M.

Смели колиета и обеци, произведени от различни рециклирани метали, с изображения на молец и скакалец, контрастират с поетичните облекла. Златните и сребърни тонове са смесени и съчетани с лекота, даващи усещане за добре износена красота. Чехлите с чорап и висок ток, изработени от VEGEA™ (иновативна веганска кожа, изработена от остатъчни продукти от винопроизводството), могат да бъдат украсени с декоративни елементи или вериги от рециклирани материали. Слънчевите очила от колекцията имат по-тънка рамка и са изработени от иновативния материал Made of Air – частично изработен от отпадна биомаса, предназначен специално, за да се бори срещу климатичните промени. Десените за цялата колекция са вдъхновени от флоралните старинни тапети или гоблените, част от миналото, докато флоралните апликации и мотиви пресъздават едновременно живота и разложението.

Два магазинa на H&M, в Стокхолм и в Берлин, ще предлагат под наем шест различни модела от колекцията. Някои от тях са направени екслузивно за услугата, докато останалите са в различен цвят от тези в Conscious Exclusive AW20.

Кампанията на Conscious Exclusive AW20, с участието на Зиния Кумар (еколог, активист и модел), ни насърчава да положим усилия да променим модата като „носим отпадъците“.

„Радвам се, че съм част от тази вълнуваща кампания, главно заради старанието на H&M да проправи път на устойчиви колекции и да ги превърне в индустриална норма. Когато тази промяна се случи, за нас като клиенти, няма да е нужно да разграничаваме модата и устойчивостта. Това ме изпълва с надежда“, казва Зиния Кумар – еколог, активист и модел.

За повече информация: Анна Великова, Anna.Velikova@hm.com
За заемане на дрехи от колекцията: Елица Рангелова, bg.showroom@hm.com

 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.