Say Cheese! Кралица Елизабет и принц Филип с нова снимка в Getty

Say Cheese! Кралица Елизабет и принц Филип с нова снимка в Getty

Когато си кралицата не качваш нови снимки в Instagram, а в Getty.

Тази събота, 21.11.2020, празнувахме 73-ата годишнина от сватбата на кралица Елизабет || и принц Филип. В тяхна чест Бъкингамският дворец показа на света нова снимка на британския монарх и херцогът на Единбург.


Големите любовни истории: Кралица Елизабет и принц Филип


На снимката, заснета от фотографа на Getty Кристофър Джаксън, се вижда как кралската двойка разглежда сладка юбилейна картичка, направена от правнуците им: принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. А ако погледнем по-внимателно картичката, ще забележим числото "73", апликирано с цветна хартия. Изключително сладко и мило от страна на дечицата. Но това не е единствената пожелателна картичка, която двойката получава, разбира се. Виждаме и останалите писма, изпратени от доброжелатели, поставени на масичка пред кралицата и принца. На снимката двамата четат пожеланията си в Дъбовата стая на замъка Уиндзор, където в момента Елизабет и Филип са социално дистанцирани.

Скоро не бяхме виждали кралската двойка в толкова интимен момент. Но типично в стила на View Sofia, най-голям интерес проявяваме към облеклото на кралицата. На новата снимка тя е облечена в бледосиня рокля на Стюарт Парвин, украсена с брошка като хризантема, която не ни е непозната. Това бижу отдавна е едно от любимите на Лилибет. Според кралския бижутерски блог The Court Jeweller, „тя го получава през 1946 г., когато пуска на вода петролен танкер, подходящо наречен Британска принцеса“. И преди почти точно 73 години, тогавашната принцеса Елизабет е снимана, носейки същата брошка от сапфири и диаманти, по време на медения месец на двойката в Бродландс в Хемпшир.


Символичното и историческо значение на тюркоазената брошка на кралицата


Същата скъпоценност е върху ревера на кралицата на снимки, направени по случай отбелязването на 60-тата годишнина от сватбата й през 2007 г. Очевидно бижуто има силна сантиментална стойност за Нейно Величество, в частност касаещо дълговечния й брак с Принца на сърцето й. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.