Следва

"Емили в Париж" с втори сезон, за кое се вълнуваме

Галерия "Астри" с традиционната изложба ФОРМАТ 30/30 - нищо по-добро за Коледа

19-та Годишна изложба за живопис - 23.11.2020 - 29.1.2021 г.

Events преди 3 години

Отново сме заедно в реалността на ФОРМАТ 30/30. Малки, говорещи, увличащи работи с приказен формат, най-добрият подарък, който можем да /си/ направим за Коледа.


Тодор Овчаров


Петя Денева

Винаги същата и винаги различна, необятна, изумяваща изложба.

Океан.


Ал. Макова

Показани са над 100 български художници от различни поколения и стилове, както и 5 чуждестранни автори: Алисия Санча/Австрия/, Доминика и Даниела Морариу/Румъния/, Олгица Антовска /Македония/ и Марго де Месие /САЩ/. Има и трима българи, живеещи постоянно зад граница: Милена Матева /Испания/, Иван Пазламачев /САЩ/ и още един, за когото ще ви разкажем тук. 


Алисия Санча


Иван Кънев


Емил Велчев

В последните две издания на ФОРМАТ 30/30, Вихра Пешева от галерия "Астри" започна да показва по една платно в размер,  различен от 30/30 и носещо съвсем друга информация. Нещо като остров или репер при преминаването през Океана.


Димитър Каратонев

Тази година организотарите представят Алберт Хаджиганев /Франция/. За първи път в България, на живо, може да видите негови платна сега. В галерията са Долината на Олвера, Пролетта в клоните на върбата и Мъгливата утрин на Нормандия.


Алберт Хаджиганев

В началото на 80-те години Хаджиганев заминава за Париж. Естествено, за да стане художник.
И става. Голям художник.


Алберт Хаджиганев

Достатъчно е да погледате дори репродукциите на негови работи, за да се съгласите. После може да прочетете биографията му и да видите кои световни галерии излагат негови картини и ще разберете останалото.


Алберт Хаджиганев

Усещането за откритие е опияняващо... Гледайте!

На всички нас, ценители на изкуството и създаващи го, галерия "Астри" благодари за лоялността. "Изложбата е общото ни притежание. Желая Ви мигове на открития, възторзи и вълнения!", ни каза Вихра Пешева, куратор на изложбата.

Времето за посещение на изложбата е: в делнични дни от 14:00 до 19:00, в събота от 11:00 до 16:00 или в друго удобно време, след уговорка на тел. 0885230717/ Вихра. 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 3 седмици

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.