Следва

Ревниви зодии: да не си до Лъва, далеч от Козирога и прочие

Giving is the new black: пазаруваме с кауза в dm

Как да сме дарители, а не ловци на отстъпки

All About Life преди 3 години

Епидемичните обстоятелства продължават да отменят доста събития през 2020-та, но Черния петък нe е от тях. Както всяка година, така и тази, денят на големите отстъпки ще се проведе, но под строгите мерки за безопасност от COVID-19. Стартирал за първи път в САЩ, Black Friday винаги се провежда след Деня на благодарността. Тази година той се пада с ден по-късно, на 27 ноември, за да се спази традицията да бъде в петъчен ден.

Black Friday обикновено се свързва с навалици от хора и луди намаления по магазините. Милиони потребители по цял свят трескаво следят офертите на търговските марки и вериги, които предлагат големи отстъпки, валидни само в този ден. Накратко - идеалният момент да се погрижим за коледните подаръци на близките или да си вземем нещо скъпо и все отлагано, но пък много мечтано. 

В последните години се радваме на един малко по-различен от чисто стихийния характер на пазаруването дух, налаган от водещите световни брандове по време на Black Friday. Става дума за онзи прелестен, едва доловим, дискретен, но множо важен благотворителен момент, който ни прави добри, съпричастни и смислени - точно както подобава на това време от годината - Предколедното. Идеята е простичка, но много близка до чисто човешките ни нагласи - именно дните преди Коледа са време за споделеност, щедрост, даряване. Не е нужно да сме единствено консуматори, можем да бъдем и дарители. Именно за това на този Черен петък, ViewSofia избира (отново) да пазарува в dm.

На миналия Черен петък през 2019-та, парите, събрани от ежегодната инициатива на веригата магазини, бяха дарени на Центъра по детска хемодиализа в София.Тази година dm отново дава шанс на почитателите си да сторят добро чрез Giving Friday. 3% от дневния оборот на веригата магазина на 27.11.2020-та, включително генерираните през платформата foodpanda ще бъдат насочени към фондация SOS Детски селища, в полза на звено "Майка и бебе“.

 
Припомняме, че в началото на годината, през януари, успешно завърши социалната кампания на dm България и SOS Детски селища в подкрепа на българските деца "Дари любов с babylove”, която стартира на 1-ви септември 2019-та. В рамките на пет месеца, при всяка покупка на пелени, гащички и протектори за матрак от dm на марката babylove, 30 стотинки отиваха за дарение на SOS Детски селища. Така dm дари 10 000 лева в полза на звено "Майка и бебе“ в Габрово, в подкрепа на млади майки и бременни жени, предоставяйки им временно настаняване. Този петък отново имаме възможността да подпомогнем ДОБРОТО. Защото кампанията е чудесна и точно в духа на корпоративната философия на бранда, която води началото си от първооснователя Гьотц Вернер, а именно - ЧОВЕКЪТ да е в ЦЕНТЪРА.

Ние ще използваме шанса да направим Коледата на майките в нужда по-приятна и щастлива, като пазаруваме в dm. Вие също, сигурни сме! 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.