Best Practice in Town: Без грам риск от COVID, клиника само за НАС

Best Practice in Town: Без грам риск от COVID, клиника само за НАС

Единствен по рода си жест, Panov Dental дават цялото си внимание и пространство само за нас и близките ни!

В Panov Dental, при д-р Павел Панов и екипа му, се чувстваме спокойни, обгрижени и на място. Посещенията ни в клиниката са част от редовната ни здравна рутина, но вече (с Ковид) имаме притеснения, оправдани, смятаме, и свързани с безопасността, нашата и на близките ни.

Съвсем навреме и с много грижа, на разположение вече е най-новата услуга на д-р Панов, с която клиниката разсея притесненията ни, така че можем да се придържаме към всичките си лечебни, естетични и профилактични дентални процедури. С грижа и съзнателност, Panov Dental споделиха с нас, че в тези смутни времена, можем да се възползваме от единствената в града услуга - клиника САМО за нас. Цялото внимание на специалистите и уютното пространство на клиниката ще бъдат затворени за необходимото време - половин, цял ден или повече, само за нас и семейството ни. Как ще стане? Питаме, получаваме професионален отговор, споделяме с вас!

View Sofia: Здравейте, д-р Панов, в Ковид пик сме, но това не променя убеждението, че зъбите ни не могат да чакат. Имаме терапия, записан час за профилактика, предвидено избелване. Доколко следва да оставим плановете настрана и да почакаме всичко да се успокои?
Ако имате каквито и да е съмнения в тези времена на пандемия и масово разпространение на вируси, потърсете клиника или специалист, които наистина могат да ви осигурят безопасност и стерилност на средата и манипулациите. Също така, не подценявайте контролните прегледи, защото в противен случай, след като мине пандемията, проблемите в устата ви ще са доста по-задълбочени и ще изискват много повече време и средства. Ще се получи така, че всички нужни манипулации са останали на заден план, което може наистина да повлияе на доброто орално здраве.

VS:Вие лично преустановихте ли практиката си, докато позитивните тестове на Ковид се увеличават лавинообразно?

Д-р Панов: В интерес на истината аз преустанових практиката си за месец през пролетта, от средата на март до Великден, защото това съвпадна с реновация, която направихме в Клиника Panov Dental. A именно, по време на този ремонт, изградихме и се сдобихме с доста неща, нужни за вашата и нашата безопасност. Цялата клиника е запасена с UV лампи със специфичен спектър, който пречиства въздуха във всички пространства, което е повече от важно, имайки предвид, че вирусът, с който се борим, е респираторен. За нас е много важно въздухът да е идеално пречистен. Освен това, имаме и пречистватели за въздух, които могат да обърнат и пречистят в 99.9% въздуха за 10 минути в един работен кабинет. Изградихме и перфектен триаж на пациентите си, в който ги разпитваме дали са контактни и дали са пътували. Когато пациентът дойде в практиката, температурата му се измерва на вратата. Всички повърхности, до които се докосне пациентът след това са внимателно изчистени с дезинфектант. Тоалетните се почистват и дезинфекцират след всеки пациент. Нашите предпазни облекла са с най-високо ниво на сигурност. Така подготвени, не смятам, като лекар, че трябва да преустановим работата си. Имаме и уреди, които следят състава на въздуха и ни алармират, ако той е замърсен.

VS: Ако аз и семейството ми, които от години се лекуваме при вас, имаме неотложна нужда от зъболечение или пък планирани естетични процедури, можем ли да разчитаме на пълна защита за здравето ни в тези условия. Все пак вирусът е силно заразен и определено е извън компетенцията и на специалистите да го задържат твърде далеч?
Д-р Панов: Нашата практика е известна с това, че често тя не лекува само един човек от семейството, обикновено ние лекуваме цялото семейство, родителите, децата, бабите, дядовците, братовчедите и т.н. От тази гледна точка имаме наблюдения върху цялото семейство, както по отношение на генетиката на зъбите, така и на унаследени заболявания, така и на поведението и хигиенните навици. От друга страна, тъй като работата ни е свързана с протетика, която се занимава с естетични процедури, тези процедури отнемат дълго време - половин или цял ден. Затова ние, като цяло, работим с малък брой пациенти всеки ден. В интерес на истината, аз лично работя с един или двама души за целия ден. Много често се е случвало пациентите ни да съчетават един такъв лечебен ден с лични ангажименти: да дадат интервю, да отскочат за среща в офиса си, да обядват (ако процедурите позволяват), да си вземат кафе-пауза и ред други такива неща. Тоест, по всякакъв начин се опитваме да оптимизираме времето ви, както и да ви създадем достатъчно добър комфорт. Искаме пациентите ни да се чувстват като у дома си, да бъдат свободни, да не правят компромиси с личното си време и ангажименти. В този ред на мисли предлагаме отскоро следната услуга: тъй като разполагаме с 3 кабинета, високотехнологично оборудвани, сме способни да затворим вратите на клиниката за вас и вашето семейство и да отделим един цял работен ден, за да може под вниманието ни да сте само вие. По този начин се подсигуряваме, че практиката е подготвена (абсолютно стерилна) за вас и вие няма да се срещнете с никой друг, докато сте при нас. И по този начин можем да елиминираме разпространението на вируса или да намалим риска от заразяване. Предлагаме бутикова стоматология с лично отношение към вас - удовлетворяваме всички нужди с най-добрите мерки за сигурност и правим деня ви здравословен и приятен.

VS: Т.е. вие сте в състояние да затворите клиниката си само за нас - за мен, партньорa и децата ни?
Д-р Панов: Да, абсолютно. Ние сме в състояние да затворим клиниката си само за вас, само за едно семейство, само за едно домакинство, само за хора, които живеят заедно, които са в ежедневен контакт помежду си. Смятаме, че това е много по-оптимален вариант, и че практиката ни е много по-организирана в такъв формат. Сами разбирате, че ако има струпване на хора, един влиза, друг излиза, чакат хора в чакалнята, идват най-различни доставчици, куриери и т.н., пациентите ненужно се срещат с много хора само заради една процедура, която реално отнема 2 часа. Социалната дистанция и изолацията са много по-важни от мерките, на които правителството и властите държат, а за съжаление не всички ги спазват добре. За това смятаме, че ако работим само с едно семейство на ден, оптимизираме работата си така, че посетителите ни да получават максималния "размер" на услугата. Ще имаме предостатъчно време да свършим всичко, което искаме, и всичко, което е необходимо, така че да поддържаме оралното здраве перфектно, а вие ще сте сигурни, че практиката е стерилна и безопасна. Смятам, че това е изключително добър и много правилен подход по отношение на сигурността в тези смутни времена.

VS: А ако съм от провинцията, а не от София?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.