Следва

За последно: Мелания Тръмп посрещна елхата в Белия дом

Best Practice in Town: Без грам риск от COVID, клиника само за НАС

Единствен по рода си жест, Panov Dental дават цялото си внимание и пространство само за нас и близките ни!

Health преди 3 години

В Panov Dental, при д-р Павел Панов и екипа му, се чувстваме спокойни, обгрижени и на място. Посещенията ни в клиниката са част от редовната ни здравна рутина, но вече (с Ковид) имаме притеснения, оправдани, смятаме, и свързани с безопасността, нашата и на близките ни.

Съвсем навреме и с много грижа, на разположение вече е най-новата услуга на д-р Панов, с която клиниката разсея притесненията ни, така че можем да се придържаме към всичките си лечебни, естетични и профилактични дентални процедури. С грижа и съзнателност, Panov Dental споделиха с нас, че в тези смутни времена, можем да се възползваме от единствената в града услуга - клиника САМО за нас. Цялото внимание на специалистите и уютното пространство на клиниката ще бъдат затворени за необходимото време - половин, цял ден или повече, само за нас и семейството ни. Как ще стане? Питаме, получаваме професионален отговор, споделяме с вас!

View Sofia: Здравейте, д-р Панов, в Ковид пик сме, но това не променя убеждението, че зъбите ни не могат да чакат. Имаме терапия, записан час за профилактика, предвидено избелване. Доколко следва да оставим плановете настрана и да почакаме всичко да се успокои?
Ако имате каквито и да е съмнения в тези времена на пандемия и масово разпространение на вируси, потърсете клиника или специалист, които наистина могат да ви осигурят безопасност и стерилност на средата и манипулациите. Също така, не подценявайте контролните прегледи, защото в противен случай, след като мине пандемията, проблемите в устата ви ще са доста по-задълбочени и ще изискват много повече време и средства. Ще се получи така, че всички нужни манипулации са останали на заден план, което може наистина да повлияе на доброто орално здраве.

VS:Вие лично преустановихте ли практиката си, докато позитивните тестове на Ковид се увеличават лавинообразно?

Д-р Панов: В интерес на истината аз преустанових практиката си за месец през пролетта, от средата на март до Великден, защото това съвпадна с реновация, която направихме в Клиника Panov Dental. A именно, по време на този ремонт, изградихме и се сдобихме с доста неща, нужни за вашата и нашата безопасност. Цялата клиника е запасена с UV лампи със специфичен спектър, който пречиства въздуха във всички пространства, което е повече от важно, имайки предвид, че вирусът, с който се борим, е респираторен. За нас е много важно въздухът да е идеално пречистен. Освен това, имаме и пречистватели за въздух, които могат да обърнат и пречистят в 99.9% въздуха за 10 минути в един работен кабинет. Изградихме и перфектен триаж на пациентите си, в който ги разпитваме дали са контактни и дали са пътували. Когато пациентът дойде в практиката, температурата му се измерва на вратата. Всички повърхности, до които се докосне пациентът след това са внимателно изчистени с дезинфектант. Тоалетните се почистват и дезинфекцират след всеки пациент. Нашите предпазни облекла са с най-високо ниво на сигурност. Така подготвени, не смятам, като лекар, че трябва да преустановим работата си. Имаме и уреди, които следят състава на въздуха и ни алармират, ако той е замърсен.

VS: Ако аз и семейството ми, които от години се лекуваме при вас, имаме неотложна нужда от зъболечение или пък планирани естетични процедури, можем ли да разчитаме на пълна защита за здравето ни в тези условия. Все пак вирусът е силно заразен и определено е извън компетенцията и на специалистите да го задържат твърде далеч?
Д-р Панов: Нашата практика е известна с това, че често тя не лекува само един човек от семейството, обикновено ние лекуваме цялото семейство, родителите, децата, бабите, дядовците, братовчедите и т.н. От тази гледна точка имаме наблюдения върху цялото семейство, както по отношение на генетиката на зъбите, така и на унаследени заболявания, така и на поведението и хигиенните навици. От друга страна, тъй като работата ни е свързана с протетика, която се занимава с естетични процедури, тези процедури отнемат дълго време - половин или цял ден. Затова ние, като цяло, работим с малък брой пациенти всеки ден. В интерес на истината, аз лично работя с един или двама души за целия ден. Много често се е случвало пациентите ни да съчетават един такъв лечебен ден с лични ангажименти: да дадат интервю, да отскочат за среща в офиса си, да обядват (ако процедурите позволяват), да си вземат кафе-пауза и ред други такива неща. Тоест, по всякакъв начин се опитваме да оптимизираме времето ви, както и да ви създадем достатъчно добър комфорт. Искаме пациентите ни да се чувстват като у дома си, да бъдат свободни, да не правят компромиси с личното си време и ангажименти. В този ред на мисли предлагаме отскоро следната услуга: тъй като разполагаме с 3 кабинета, високотехнологично оборудвани, сме способни да затворим вратите на клиниката за вас и вашето семейство и да отделим един цял работен ден, за да може под вниманието ни да сте само вие. По този начин се подсигуряваме, че практиката е подготвена (абсолютно стерилна) за вас и вие няма да се срещнете с никой друг, докато сте при нас. И по този начин можем да елиминираме разпространението на вируса или да намалим риска от заразяване. Предлагаме бутикова стоматология с лично отношение към вас - удовлетворяваме всички нужди с най-добрите мерки за сигурност и правим деня ви здравословен и приятен.

VS: Т.е. вие сте в състояние да затворите клиниката си само за нас - за мен, партньорa и децата ни?
Д-р Панов: Да, абсолютно. Ние сме в състояние да затворим клиниката си само за вас, само за едно семейство, само за едно домакинство, само за хора, които живеят заедно, които са в ежедневен контакт помежду си. Смятаме, че това е много по-оптимален вариант, и че практиката ни е много по-организирана в такъв формат. Сами разбирате, че ако има струпване на хора, един влиза, друг излиза, чакат хора в чакалнята, идват най-различни доставчици, куриери и т.н., пациентите ненужно се срещат с много хора само заради една процедура, която реално отнема 2 часа. Социалната дистанция и изолацията са много по-важни от мерките, на които правителството и властите държат, а за съжаление не всички ги спазват добре. За това смятаме, че ако работим само с едно семейство на ден, оптимизираме работата си така, че посетителите ни да получават максималния "размер" на услугата. Ще имаме предостатъчно време да свършим всичко, което искаме, и всичко, което е необходимо, така че да поддържаме оралното здраве перфектно, а вие ще сте сигурни, че практиката е стерилна и безопасна. Смятам, че това е изключително добър и много правилен подход по отношение на сигурността в тези смутни времена.

VS: А ако съм от провинцията, а не от София?
Д-р Панов: Нововъведеното ни решение, всъщност, е още по-добро и някак по-оправдано за хората и семействата от провинцията, а такива "семейства клиенти" имаме доста: от Стара Загора, Пловдив, Хасково, Плевен, Варна, Добрич и др. Представете си как едно семейство пътува, идва на зъболекар, прекарва 5-6 часа в клиниката, докато ние лекуваме 3-ма души от семейството едновременно, а за останалите членове има достатъчно удобства. Целият ни прекрасен офис на "Mind Factory" е на разположение: можете да гледате телевизия, да пиете кафе, да се насладите на отдих на терасата ни, да ползвате бързия интернет, да работите, дори с предоставен от нас лаптоп. Способни сме да създадем достатъчно комфорт, докато обслужваме останалата част от семейството ви. Хората от провинцията се чувстват още по-удовлетворени, защото, да, отделят ден, но при нас денят им не е загубен, а напротив - организиран и продуктивен. Както споделих, имаме специална система за напомняне какво трябва да бъде направено и какво да бъде проследено в устата на пациента с цел да следим оралното здраве. Нашия администратор комбинира тези известия и специфики на цялото семейство, за да предложим именно това удобство.

VS: Как човек може да заяви това свое желание, щом имаме тази невероятна възможност - как става запазването на лечебен ден?
Д-р Панов: По няколко начина. Можете да се обадите в клиниката и да говорите с нашия администратор, да се свържете с нас по имейл, чрез Facebook или чрез останалите канали на комуникация, с които разполагаме. Семейната процедура трябва да бъде много внимателно планирана, за да има практиката готовност да поеме всички нужди на клиента.

VS: Прекарваме много време вкъщи, следвайки безценните ви съвети за хигиена на устата и зъбите и поддръжка на съвършена усмивка. Все пак, винаги сме доволни, когато добавите по някой tip and trick?
Д-р Панов: Хигиенизирайте устата си, четкайте зъбите, поддържайте чистотата на междузъбните пространства (по всички начини, обяснени ТУК). Не забравяйте, че трябва да сте още по-прецизни в хигиената си, малко или много, хората ходят по-рядко на зъболекар в условията на пандемия. Имате ли много сериозни симптоми като кървящи венци, лош дъх, чувство за мръсни зъби, натрупването на камък от вътрешната страна на долните фронтални зъби, червеникав цвят на венците - незабавно се обадете и потърсете професионална помощ. Защото влошите ли оралната си хигиена, това винаги води до начален пародонтит. Моята препоръка, ако имате някои от тези симптоми, е да се обадите и веднага да потърсите помощ. Другото нещо, което бих искал да кажа е, че трябва да имате вяра в своя зъболекар, че той може да осигури много чиста и стерилна среда в практиката си.


Д-р Павел Панов за продуктите, които гарантирано правят усмивката ни "холивудскa"


Адресът на клиника Panov Dental е именно ул. "Отец Паисий" 47, София, на сайта им е всичката информация, от която се нуждаем, а във Фейсбук профила им ежедневно си откриваме нещо интересно и полезно. Благодарим и се усмихваме!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.