Следва

Аз мога да спра насилието с мирни преговори

7 неща, които не знаехме за Бионсе (кошерите в градината ѝ и други)

Мислите, че познавате добре Бионсе и вече няма какво да ви изненада? Ще ви разкажем няколко интересни факта за една от най-влиятелните звезди на всички времена

Celebrities преди 3 години

Името ѝ и опитът да запази майчината си фамилия

Питали ли сте се някога откъде произлиза нетипичното име Бионсе? Оказва се, че майката на суперзвездата, Тина Ноулс-Лоусън, се ражда с името Селестин Бионсе. Тя обаче се оказва доста притеснена за това, че моминската ѝ фамилия няма да се предаде на следващите поколения след сватбата ѝ с бащата на Бионсе Матю Ноулс. Историята е доста по-заплетена от очакваното и самата Тина обяснява в подкаста In My Head With Heather Thompson, че тя и нейните шест братя и сестри не споделят едни и същи букви в първоначалната си фамилия. Само тя и единият ѝ брат имат буквата „о“ в средата. Останалите се наричат “Beyincé” заради административна грешка в актовете за раждане.


Бионсе и сестра й Соланж

Тина говори за тази грешка в подкаста: „Интересно е и показва какви са били времената тогава, защото когато попитах майка ми като голяма защо фамилията на брат ми се пише B-e-y-i-n-c-é, нейният отговор беше: „Защото така са го написали в акта за раждане“. Аз попитах защо не е казала навреме, за да го поправят и тя ми отговори, че първият път е казала, а те са отвърнали: „Бъди доволна, че изобщо получаваш акт за раждане“. Защото преди не са давали на черни хора… което значи, че ти не съществуваш и не значиш нищо.“

Продължава: „Беше едно несъзнателно съобщение и така разбрах, че е било отвратително за нея да не може да се пребори за правилното изписване на фамилията на децата си“. Нейният брат, вуйчото на Бионсе, разказва веднъж тази история на премиерата на документалния му филм Life Is But A Dream. „Сестра ми Тина не вярваше, че ще имаме достатъчно мъже в семейството, за да запазим семейната фамилия (Бионсе). И затова кръсти нея Beyoncé“, казва той.

Учителката ѝ по танци открива певческия ѝ талант


Младата Бионсе с изпълнение в HMV (звукозаписна компания)

Имаме много да благодарим на Дарлет Джонсън, учителката по танци на Бионсе в детските ѝ години. „Тананиках си една песен, тя просто я довърши и ме остави с отворена уста“, разказва Джонсън през 2013 г. в едно интервю за CNN. „Аз ѝ казах да я изпее наново цялата, но тя не пожела, защото беше доста срамежлива. Обещах ѝ, че ще ѝ дам един долар и тогава се съгласи“. Когато нейните родители Тина и Матю отиват да я вземат от танцовия ѝ клас, Джонсън им казва: „Тя може да пее! Тя може да пее много добре!“

Числото четири и специалното му значение в живота ѝ


Джей-Зи и Бионсе на турне

Повечето хора смятат, че седем носи късмет, но не и в случая на Бионсе. Нейното число е четири. Нейният рожден ден е на четвърти септември, рожденият ден на Джей-Зи е на четвърти декември, а рожденият ден на майка ѝ Тина е на четвърти януари. Годишнината от сватбата ѝ е през четвъртия месец от годината - април. Поради тази причина кръсти 4 своят четвърти студиен албум. Най-запалените фенове отдавна са забелязали, че двамата с Джей-Зи имат татуирано римското число IV на безименните пръсти, където са и брачните халки.

На косъм от главната роля в римейка на “Роди се звезда”


Бионсе на MET Gala 2019г. в Ню Йорк

Всички сме слушали около милион и два пъти саундтракът на филма, откакто се появи на голям екран през 2018 г. и поради тази причина в главата ни звучи толкова често Лейди Гага и представянето ѝ като Али Мейн. Но в началото предлагат ролята на Бионсе. През 2012 г., преди Лейди Гага и Брадли Купър да станат част от проекта, сценарият е в ръцете на известния режисьор Клинт Истууд. „Опитахме се да координираме календарите си няколко месеца подред, за да направим реалност този римейк, но беше невъзможно“, потвърждава Бионсе в една статия на E! News през 2012 г.

Дарява хонорара си, получен от „Кадилак Рекърдс“ на център за детоксикация

След като пресъздава легендарната блус и джаз певица Ета Джеймс (една толкова талантлива душа, която обаче прекарва 70-те години на миналия век, лекувайки хероиновата си зависимост) във филма „Кадилак Рекърдс“ от 2008 г., две години по-късно Бионсе отваря едноименен козметичен център във Феникс и център за детоксикация в Бруклин, Ню Йорк. „Посредством нейната история си дадох сметка за всички нас и личните ни проблеми, и че всички трябва да направим нещо, за да ги преодолеем“, казва Бионсе при срещата си с жени, които са на лечение. Пристрастяването, продължава Бионсе, „носи стигма, от която трябва да се отървем. Зависимостта е болест и тези прекрасни жени, с които се запознах, не са избирали дали да станат зависими, но са избрали да се излекуват“.

През 2020 г. се изравнява с Марая Кери


Бионсе на MET Gala 2015г. в Ню Йорк

Благодарение на световната пандемия, тази година е достатъчно трудна за всички ни, но музикалните изненади на Бионсе (спомняме си Black Is King) ни помагат да я преживяваме. Официално тя е единствената солова артистка, заедно с Марая Кери, която успява да достигне до номер едно в листите за четири различни десетилетия: 90-те, 2000, 2010 и сега 2020 г. Дори преди Black Is King да бъде пуснат, Бей отбеляза първия си номер едно през 2020 г., благодарение на сътрудничеството си с Меган Тий Сталион на нейния ремикс на Savage.

Не я наричаме Queen Bey случайно


Бионсе в шоуто на полувремето Super Bowl 50, 2016г.

„Знам, че звучи странно, но имам два кошера. И са истински“, споделя певицата в британския Vogue в интервю, придружаващо корицата му за декемврийския брой тази година. „Имам около 80 000 пчели и приготвяме стотици бурканчета мед годишно. Запалих се по кошерите, защото дъщерите ми Блу и Руми са с ужасни алергии, а медът има безброй лечебни свойства“.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 19 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 16 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.