Street Style вдъхновения: с какво ще запомним есен 2020

Street Style вдъхновения: с какво ще запомним есен 2020

Уау, незабравима есен!

Изминаха почти 100 години, откакто модните дефилета са видният начин да видим, научим и опознаем най-добрите дизайнерски колекции. Промените са грандиозни и постоянни, но едно нещо, си остава константа - понятието "тенденции“. Вече обаче ги следим не само на подиума...


Street Style вдъхновения: Paris Fashion Week S/S 2021Всички носят: Hot Pink, като да е пролет


През 2010-та Vogue прави проучване на уличния стил на звездите и разкрива как определени години са ясно дефинирани от конкретни, разпознаваеми тенденции и елементи - дали суичъри Balenciaga (2013), или дънки Vetements (2015), но с напредването на годините отговорът на въпроса "какво носят всички“ става все по-труден. Някои жени прегръщат буржоазната елегантност на Хеди Слиман в Celine, други се обръщат към новата ера на "секси“ à la Gucci и Saint Laurent, а някои продължават да игнорират изцяло мейнстрийм модата, за да развият собствена еклектична естетика.

Взети заедно, всички те рисуват завладяваща картина не само за това каква е модата в момента, но и за това, как тя е част от реалния ни ежедневен живот. Мислихме, че тази година уличният стил е леко несигурно място за модно вдъхновение, защото просто всички избират по-прости, по-практични дрехи, но нещата не са точно така. Особено сега, есента, се нагледахме на толкова съвършени street style прояви, че любим тренд просто нямаме (добре де, може и да имаме, по-долу си признахме), но все пак решаваме да изброим най-добрите улични трендове (от Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж) на есен 2020, за да я изпратим подобаващо.


Streetstyle вдъхновения от Седмицата на модата в Токио


Не-булчинската булчинска рокля
Дъжд? Какъв дъжд? Дори в сивия и мрачен Париж прозрачната, ефирна, женствена бяла рокля става go-to облекло на много жени и проклето да е лошото време! За повечето от нас тези рокли не са тенденция, нито са наистина нови, но интересно е как тази прохладна лятна рокля се превръща в безсезонна дреха, точно като дънките и тениските. Тенденцията е странна, не само защото снежнобялото облекло не е особено практично, но и защото преди няколко години бихме сметнали дантелена бяла рокля за "твърде булчинска“, а подобна мисъл дори не ни минава през ума сега.

Forever Eclectic

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.