Следва

Месечен ХОРОСКОП - Май 2023

R.I.P. Диего Марадона - готиният скандален гений

Гений на терена и рок звезда в живота - в памет на Диего Марадона

Celebrities преди 3 години

Цяла Аржентина плаче. В страната тече тридневен траур. И светът плаче. Защото лошоте дете на световния спорт реши да си тръгне, неочаквано сякаш, бидейки само на 60.

Диего Армандо Марадона, нисък, набит, футболист до последна капка кръв, вакло красив и абсолютно неприемлив като поведение на моменти, се оказа обожествяван и дълбоко обичан. И има защо!

60-годишната футболната икона си отиде от този свят преди два дни. Покоси го инфаркт или сърдечен арест, както бе обявено. Никой не е безразличен към този малък голям мъж, неговите безгранични таланти и също толкова безгранични изцепки, затова си спомняме за него, за модните му прийоми и красивата му младост...

Ел Диего не е нито типичният футболист, нито просто футболист. Неговият забавен и весел характер спечелва сърцата още през 80-те - един истински, див талант, с любовно отношение към Спорта; този нисичък човевец с къси шорти Le Coq Sportif с висока талия, който може да победи сам цял отбор с предизвикателната си физикат и феноменална игра. Да го сравняваме с рок звезда е абсолютно клише, но в случая няма по-подходящ пример. Неговата безгрижна нагласа и радост от живота го правят неповторим и вълнуващ. Представете си нещо между Майкъл Джордан и Джим Морисън - това е Диего Марадона.

Марадона води един дълбоко порочен живот, но пък това отчасти обяснява защо е и толкова обичан. Обикновено елитните футболисти живеят като монаси и са обучени как да се държат пред медиите, но случаят с Диего въобще не е такъв. Неговият начин на живот и лудориите извън терена са немислими за един спортист. В крайна сметка, той никога не се подчинява на наложените стереотипи и се отдава на пороци. Алкохолът и наркотиците отнемат здравето му твърде рано, за съжаление, но не и преди той да се превърне в легенда и да пренапише историята на футболния терен.

През 80-те, Марадона постига статут, подобен на божество, спечелвайки за първи път Световното първенство за Аржентина през 1986 г. След това печели първенства в лигата в Италия с отбора на Наполи. По това време развива силен интерес и към модата, или по-точно към Versace. Очевидно, като нас, е голям фен на Джани, защото е забелязван многократно в емблематични дизайни на марката, включително бански костюми и ризи, и, честно казано, винаги ни изненадва. Въпреки противоречивите аутфити, признаваме му добрия вкус, откриваем във всичките му пищни визии.

Марадона винаги ще бъде емблематичен футболен гений и гордост за Аржентина, но ние оставаме силно впечатлени от страхотния му външен вид и шикозния вкус за мода. В памет на Диего си припомняме най-добрите му модни моменти.

Диего в Буенос Айрес, Аржентина през 1980

На летище Кай Так в Хонг Конг, 1982 г.

На летище Хийтроу, Лондон, през 1986 г.

На ски в Лас Ленас, Аржентина, 1988 г.

Сватбата на Диего и Клаудия Вияфане, 7-ми ноември, 1989

 Диего и семейството му в Versace

На ваканция, отново в Versace

На филмовия фестивал в Кан през 2008-ма

Диего Марадона на футболните награди на FIFA, 23-ти октомври 2017 г. в Лондон

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.