Love to Quote: Стефан Данаилов

Love to Quote: Стефан Данаилов

Една година без Българския Ален Делон...

Спомняме си Маестрото днес, една година след кончината му. С над 150 роли, дал сърцето си на българската публика и на стотици студенти по актьорско майсторство, моряк по душа (това е детската му мечта), 50+ годишна любов, най-очарователния поглед и слово, в което се изгубваме. Подбрахме, с почит, някои от най-добрите цитати на Стефан Данаилов:

"Благодарен съм и не скривам радостта си от добрата дума."

"В живота винаги ще има някой, който ще иска да те смачка, но много повече хора ще срещнеш, които ще ти подадат ръка. Запомни от мен - всички сме грешни, но достойните хора ходят изправени."

"Не забравям, че доверието е най-непостоянният капитал, който човек може да е трупал с десетилетия, а после само с един жест да го срине за дълго време."

"Животът ми не мина в преследване на цели. Аз съм артист и умея да давам, затова и получавам.“

"Направиш ли парите свой Бог, той ще те прати по дяволите."

"Мери беше умна и разбрана жена. Кой знае какви глупости щях да направя, ако не бях я срещнал. По онова време мнозина се чудеха какво прави с мен - един обикновен келеш. Това не съм го чувал, но го усещах. Характерът ми е такъв, лесно се хващам с нещо и после го зарязвам. Какво щеше да стане с мен, ако не я бях срещнал? Дали нямаше да се проваля след първия успех?"

"На тези години е смешно да мисля за бъдещето. Разтоварвам и подреждам багажа на миналото, за да разбера къде съм в настоящето. И като че ли все пак мечтая за бъдещето, скришом…"

"Да си спомняш, сигурно е удоволствие, но и проклятие. Безброй образи, думи, случки и емоции нахлуват в мен."

"Може да звучи като клише, но мисля, че съм успешен човек. Честен, открит и весел."

"Обръщам се назад едва днес, на 75 години - за да подредя мислите си. Виждам, че не мога да се сърдя на живота си. Той ме е радвал и натъжавал, карал ме е да се усмихвам."

"Не съм плейбой, макар че и така ме наричаха. Аз просто харесвам и обичам жените."

"Понякога нарочно дразня тези, които ме предизвикват. Правя го майсторски, все пак съм добър актьор."

"Никога не съм живял с мисълта, че светът е мой."

"С годините все повече заприличвам на баща ми. Станах кротък, а бях буен като майка ми. Може би защото напоследък все по-често съм сам. Все по-рядко мога да изпадна в онези будни състояния на младостта."

"Киното ме направи популярен и стана може би най-хубавата част от живота ми. Показа ме на публиката още преди да реша, че ще ставам артист."

"Ако една жена има акъл, може да те провокира всеки три минути. Всеки миг!"

"Някак естествено Мери дойде вкъщи и заживяхме заедно, като семейство. Животът ни не беше лек, но пък имахме толкова много любов!"

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.