Елизабет и Sandringham Gin: джин от кралско потекло

Елизабет и Sandringham Gin: джин от кралско потекло

Sipping on gin and juice... ама кралски

Какво прави кралицата по време на локдауна ли? Забавлява се предколедно в имението Сандрингам на по чаша джин. Не можем да скрием, че й завиждаме, разбира се, благородно, но с една кралска маргарита и малко фантазия и ние може да се озовем в обувките на Елизабет (или поне, ако бяхме в Англия...).

Благородничката явно не скучае и се възползва от свободното си време в провинциалния кралски дом в Норфолк (където обикновено семейството се събира за Коледа), като стартира свой собствен бранд джин на име Sandringham Gin. Марката от кралско потекло не само е от селското имение на Елизабет, но всъщност алкохолната напитка е направена от съставки от нейната действителна градина.

По-конкретно, според People, джинът е направен от райски ябълки, отглеждани в Walled Garden, „зад защитна ограда в края на нещо, което представлява редица от стъклени къщи, построени от успехите на известния състезателен кон Персимон, собственост на крал Едуард VII", а също и от листа от растението мирта, което символизира слава и любов. Хм, доста интересна рецепта за успех, явно кралицата знае какво прави...

Тъй като Sandringham Gin е джин с кралско качество, не ни изненадва, че се дестилира на малки порции. Джинът струва 109 лева бутилката, но трагичното е, че се предлага само в Обединеното кралство (поне за момента). А ако случайно се намирате някъде из Великобритания, може да се поглезите и да си я купите оттук.

Това не е първият път, в който кралицата влиза в “джин играта“. Лилибет всъщност е голям фен на напитката (нейният фирмен коктейл е джин и Dubonnet с парче лимон, който, до колкото знаем, пие всеки ден), а през лятото Бъкингамският дворец пусна джин, направен от съставки, отглеждани в Лондон, в дома на кралицата.

Сега, ако ни извините, мислим да започнем седмицата нетипично, в стил кралицата, да си направим един ягодов коктейл и просто ще си затворим очите за известно време, представяйки си кралицата и Райън Рейнолдс на конвенция на производители на джин на знаменитости. Двамата вече са си конкуренция и се чудим дали Aviation Gin (марката на Райън) или Sandringham Gin е по-добрият. Не крием, че имаме пристрастия към по-благородната марка.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.