Следва

X-мas Gift Guide: ЗА НЕГО

Не е само Ашли Греъм: 5 успешни модела plus-size, които следим

Големи и успешни  

All fashion преди 3 години

Доста едри и доста секси. Това са новите модни лица, първенците в една индустрия, в която допреди няколко сезона всеки излишен сантиметър в талията се равняваше на крах в кариерата. Модата става все по-толерантна и това е прекрасно - дизайнерите осъзнаха, че идентичните "моделски" типажи са леко демоде и съответно започнаха да ангажират най-разнообразни хора, за да промотират произведенията си. Истински триумф преживяват моделите plus-size, които вече почти редовно виждаме в дефилетата на големите брандове. 

Имената на Ашли Греъм, Тес Холидей или Палома Елсесер (последната забелязахме в инстаграм, а скоро след това тя вече работи с Marc Jacobs и Fendi) днес се спрягат ежедневно в бизнеса. В материала надолу следват петте най-успешни "големи" модела, нагледното доказателство, че в днешно време обезателно да си слаб като тръстика, както и обидно млад, за да си звезда в индустрията, просто не е меродавно.

1.Прешъс Лий, 31 години

Лий стана първата тъмнокожа манекенка plus-size, след като се появи в изданието Sports Illustrated Swimsuit edition - достижение-мечта за всеки модел. От този момент, кариерата на  Прешъс буквално хвръква нагоре. Определено един от най-търсените световни модели, Лий огрява кампаниите на бранда на Ким Кардашян Skims, както и кампаниите и дефилетата на Marc Jacobs и Miu Miu. Прешъс със сигурност не може да се оплаче от начина, по който 2020-та се стече за нея. Годината се оказа триумфална за модела - черешката на тортата е ревюто на Versace, но освен него имаме участие и в Savage X Fenty, и корица за Vogue Italia.

2.Джил Кортлев, 27 години 

Дебютът на холандския модел Джил Кортлев се състоя неотдавна - за пръв път тя се появи на подиума на ревюто на Alexander McQueen на Седмицата на модата в Париж Есен/Зима 2019/2020, но стремителното начало не остана само щрих. По време на ревютата Есен/Зима 2020/2021 тя вече е абсолютна звезда в много силни ревюта, в това число и на Chanel.

Джил е вторият plus-size-модел, който взима участие в дефиле на френската модна къща. Освен този успех, Джил бележи точки и с чудесните рекламни кампании на Fenty Beauty, H&M, Nike и Zara. Съответно, вече има и сесия за Vogue.

3.Хънтър Макгрейди, 27 години

Моделската кариера на Хънтър Макгрейди от Маями започва стандартно, когато мацката е на 15. Скоро обаче, Хънтър установява, че стандартите, които индустрията налага на момичетата, не са достатъчно адекватни. Макгрейди прави почивка, след което се връща в играта, вече като pus-size-модел, подписвайки договор с агенция Wilhelmina.

През 2017-та Макгрейди влиза в историята като "най-пълният модел", появявал се в историята на Sports Illustrated (тя е героиня на прочутото специално издание Swimsuit edition). Днес Хънтър продължава да сътрудничи на списанието, менажира ексклузивната линия облекло All Worthy, от която дами с всякакви размери могат да си изберат хубави дрехи. 

4.Джорджия Прат, 30 години

Джорджия Прат от Нова Зеландия започва пътя си в индустрията като дизайнер. Две години работи за един бранд в Оукланд и нарича заниманието си "работа-мечта", но в един хубав момент красивата дама е забелязана и като модел.

Ключът към успеха е участието й в кампанията на Лейн Брайънт #PlusvsEqual и #ThisBody заедно с Ашли Греъм и Кандис Хафин. Джорджия се превръща в един от любимите модели на  дизайнера Кристиан Сириано, дебютирайки в неговото шоу в рамките на Седмицата на модата в Ню Йорк през 2016 година. В сметката на модела вече влизат и сесии за Dazed и Vogue, както и ред рекламни кампании. 

5.Одил Готро, 27 години

В качеството на модел французойката с ярка външност Одил Готро за първи път се появява на подиума в ревю на дизайнера Естер Манас, финалистка в конкурса за мода на фестивала Hyères през 2018 година. След това Готро подписва договор с агенциите Curve W360 в Париж и IMM Curve в Лондон. Одил е рекламно лице и на капсулната колекция Манас за Galeries Lafayette и участва в рекламни кампании на Nike и L'Oréal Paris. Влиятелното издание WWD я включва в топ 5 на най-перспективните plus-size-модели на 2020 година. 

More All fashion