Следва

Четиво в четвъртък: Кой уби Джон Ленън?

"Емили в Париж" с втори сезон, за кое се вълнуваме

Netflix потвърди сезон 2-ри на "Емили в Париж"! Des bisous! 

Movies & TV преди 3 години

"Емили в Париж“ си е глътката свеж моден въздух, от която всички, без да очакваме, се оказва, че имамe нужда през тази изненадваща година. Първият сезон, с главно лице Лили Колинс, си беше преживяване - един от най-популярните проекти на Нетфликс вече два месеца е тема номер 1 по всякакви поводи - мода, изкуство, кино, морал дори.


"Eмили в Париж" - клише след клише или неустоимо красива фантазия? Може би и двете!


Почти два месеца след премиерата, най-накрая чуваме дългоочакваната новина: ще има втори сезон! Йееее! Нови епизоди, в които самият Netflix заема доста по-значима роля, за разлика от първата партида епизоди, които са продуцирани от Paramount Television. Едно писмо с печат от агенция SAVOIR и печат на шефката Силви обещава, че ще се наситим на много, много интересни събития в сериала, разказваме:

Как се развива сюжетната рамка?
Ако обърнем внимание на това, за което Дарън Стар размишлява по време на интервюта за премиерата на първи сезон (когато още втори не беше сигурен), разбираме, че на Емили Купър няма да ѝ е особено спокойно. Предполагаме, че драмите ще имат общо с връзката на героинята със съседа ѝ Габриел и гаджето му Камил. Нещата за тях и отношенията им уж остават съвсем ясни в края на първи сезон, но едно ни обърква - фактът, че двамата заживяват в една и съща сграда. Това си е big deal... 

"Не всичко ще бъде такова, каквото изглежда. Винаги сме искали да оспорим американската гледна точка за героинята. Ще сложим много камъни по пътя и ще стигнем до неочаквани места“ разказва режисьорът. Дали има предвид лекотата, с която парижани приемат извънбрачните връзки и как това би повлияло на връзката на Емили и Габриел? Да идва този втори сезон вече!

Не само връзката между главната героиня и съсед ѝ ще се промени, а и взаимоотношенията между нея и Камил. В няколко интервюта Лили Колинс и Лукас Браво (актьорът, който съживява Габриел) дават подсказки за един доста по-отворен и освободен втори сезон, а акцентът е ясен. Актьорът признава, че намерението е историята да се отведе в разнообразни посоки, а актрисата разкрива в интервю за британския Vogue, че в момента, в който Камил и Емили се целуват по случайност, никой не съжалява за случилото се. Знаете какво си мислим, нали?

Фактът, че героинята няма да бъде само една година в Париж, ѝ дава възможност да подобри връзката си с французите и вече да стане нещо повече от просто турист - истинска парижанка. Така поне Дарън Стар описва възможната еволюция на образа в разговор със списание “Oprah”. Една от най-големите критики, които отнася "Емили в Париж“ е, че целият живот на героинята е едно голямо клише, най-вече "връзката ѝ" с града. Е, вече знаем, че тази критика скоро ще изгуби почва.

Какво новичко:
Дарън Стар е начело като режисьор, сценарист и продуцент. Така е в първия сезон, така си остава и сега. Лили Колинс, Лукас Браво, Камил Расат и Ашли Парк също се очаква да останат в полезрението ни през новите епизоди, въпреки че все още нищо не е потвърдено. Персонажите, изграждащи космоса на Емили, ще станат повече, което интригува!

А какво да очакваме от гардероба?
И след като Netflix поема цялото дирижиране на сериала, съвсем естествено очакваме Емили да е все по на Ти с парижката мода. Ако в първи сезон критиката към вида ѝ е повече от фрапантна (до голяма степен с оправдание), то в новите епизоди предполагаме, че ще видим как мадмоазел Купър е усвоила част от елегантността на другите герои. Подозираме, че вдъхновението идва от Силви, която е най-честият и честен критик на стила на сладката Емили. Не е напълно ясно, но не сме чули за промени около Патриша Фийлд, тоест тя ще продължи да се вихри със стайлинга и в новия сезон. Последното (и може би единственото сигурно) е много осезаемото увеличение на бюджета, следствие от блестящия ответ на публиката, защото, да си го кажем, сериалът създава знакови визии, някои от които доста ни харесват. 

More Movies & TV