Следва

#ViewSofiaXMASGiveaway DAY 2

С тази Miele, чистим и пеем

Положението е “I want to break free!”…

All About Life преди 3 години

Ето, че и декември дойде, светът не свърши, добре сме, малко се оплакваме, типично по женски, заради локдауна, но какво пък - тази година ще се забавляваме от вкъщи. За вас не знаем, но ние вече купихме подаръци за близките, украсихме коледната елха, закачихме лампички на прозорците и терасите, накрая не остана нищо за вършене... Дълго се чудихме какво да правим и накрая удавихме скуката в нещо полезно, нещо, което накрая се превърна и в забавно.

Обичаме домът да е свеж, искрящ и весел, обичаме да ни е подредено и особено държим на чистотата - да ти е чисто, директно въздейства на подсъзнанието. С всеки предпразничен ден ставаме все по-добри домакини, признайте, че и при вас е така, празничното настроение някак чудесно върви със стимула да се обградиш с красота и съвършенство. Ето ги и петте съвета, с които да поддържаме добра хигиена вкъщи, без да полагаме неумоверни усилия.

1. Пуснете си музика

Първо правило - HAVE FUN! Не е нужно чистенето да бъде досадно задължение, напротив, с правилни атмосфера и настроение ще видите, че всъщност е весело. Облечете любима дреха (но не твърде любима), сложете червило, пуснете музиката и затанцувайте, с прахосмукачката-бижу в ръка. 

2. Каквото видим - подреждаме

Следващото, което правим, за да улесним процеса на чистене, е да приберем всички вещи по местата им. Разхвърляни дрехи, детски играчки, книги, обувки, неизмити чинии, разместени мебели, неоправени легла и всичко подобно се връща в изряден ред, за да не се тормозите излишно. Важно е да не чистите хаотично, а да имате план.

3. Винаги отгоре надолу

Важно е да не усложнявате работата си. Започнете чистенето от горната част на стаята и постепенно слизайте надолу, защото може да си отворите двойна работа. Захванете се с таваните, шкафовете и етажерките, за да може прахът да падне на пода, той е за накрая.

4. Всяко ъгълче

За тази стъпка си имаме и нов приятел от Miele, който ни прави живота в пъти по-лесен. Всички знаем колко е досадно почистването на ъглите в дома, достъпът до някои от тях е почти невъзможен, а и не винаги успяваме да достигнем до най-тайните места. На помощ идва безкабелната прахосмукачка Triflex HX1, която има иновативна 3 в 1 функция за съвършена гъвкавост. С нея имаме безкрайни възможности, защото можем да я разглобяваме и трансформираме по три начина. В случая ще я превърнем в удобна акумулаторна прахосмукачка за ъгли, за да минем всяко кътче на дома. Правим го по следния начин:

- Махаме вертикалната тръба и дръжката на прахосмукачката

- Изваждаме контейнера за прах и го вграждаме с дръжката

- Почистваме every corner!

С тази функция на Triflex HX имаме две опции - да използваме приставката за фуги или четката за обиране на прах със синтетичен косъм.

5. Почти сме готови

Окей, след като всичко е на мястото си и сме се справили с малките детайли, е време да се захванем с пода. Не оставяме новият си другар от стъпка 4 нито за секунда, защото сега той ще свърши цялата работа вместо нас. Отново си играем на лего с Triflex HX, само че този път го обръщаме по вертикала (следваме обратния път на инструкциите горе).

Тук вариатите ни отново са два (да, толкова е разновидна тази прахосмукачка, прахосмукачката-съвършенство!). Ако сте се изморили, можете без проблем да сложите контейнера за прах в горната част на дългото, красиво стъбло и да поседнете някъде удобно. Така имате лесен контрол върху засмукващата долна част на прахосмукачката и можете да си починете, без да спирате да чистите. Важно - никак не е шумна, нашата нова красавица, тъй че провеждаме разговорите си по телефона без проблем, докато тя чисти. 

Другата опция е да си я ползваме в стандартния вертикален вариант. Разхождаме се из апартамента, чувстваме се добре, а пък Triflex-а си прахосмучи без да трябва да го зареждаме в рамките на един час.

Напълно достатъчно е да минем през всяка стая и да почистим килимите си до безупречност, благодарение на мощността на електронното управление за всмукване с 3-степения плъзгач върху дръжката.

6. It's over!

Остана единствено да изчистим и самата прахосмукачка. Изваждаме контейнера, завъртаме капака му два пъти и той автоматично освобождава боклука. Разбира се, правим го над кофа, защото представете си колко ужасяващо би било, ако цялата мръсотия се изсипе по пода... Не, мерси! За друго не берем грижи, защото филтърът остава чист и хигиеничен за много дълго време. Оставяме Triflex HX да си почива и да се зареди самостоятелно, благодарение на сменяемата литиево-йонна батерия. 

Влюбени сме в нашата Triflex HX и сме сигурни, че и вие ще паднете от кеф, ако я притежавате. Нашата е Triflex HX1 red, но се предлага в още три цвята - Triflex HX1 grey, Triflex HX1 WhiteTriflex HX1 Cat&Dog, която е черна и идва с допълнителна турбо четка за косми, както и Triflex HX1 Power, която пък е с двойна батерия за максимално време на работа. Ефективна, устойчива и стилна - какво повече да искаш, прахосмукачка мечта! Купуваме от Miele този месец, защото само през декември Triflex HX1 White е на специална промоционална цена от 799 лева, а за онлайн поръчка на това домашно бижу кликаме ТУК. Чуден Коледен подарък за семейния дом, офиса или... някой любим. 

More All About Life