Следва

Топ 50 на най-красивите българи за 2020-та година

Една жена на 31: Коледна приказка с Евгения Джаферович

Декември е най-нежният месец. По женски пием кафе и откриваме тайни, потапяме се в живота и черпим наслада, вдъхновение и красота. Четем!

Celebrities преди 3 години

View Sofia: Жени, представи ни се, моля.
Е. Д.: Казвам се Евгения и имам най-звучната фамилия - Джаферович. Съпруга съм на Ваня Джаферович. Имаме две прекрасни деца - Леа и Бо. Освен съпруга и майка, съм професионален гримьор и инфлуенсър.

VS: Как приемаш факта, че тази нетипична, странна и дори критична на моменти година, си отива?
Е.Д.: Със смесени чувства. Изпращам я с много, много научени уроци. Не съм от хората, които тотално не я харесват. Въпреки месеците, прекарани вкъщи, успях да свърша много работа. Късметлийка съм да работя в сфера, която ми дава работа, въпреки локдауните.

VS: Кое те преведе през месеците на 2020-та, кое ти даде опора и чувство за стабилност
Е.Д.: Ние, родителите, нямаме право да не се справяме. Ние сме супергероите на нашите деца и няма как да "няма как". Имаше момент на тих ужас у мен в началото на март, но успях да го превъзмогна. Децата бяха щастливи, че са си вкъщи и аз се отдадох на семейни забавления с тях.

VS: Какво очакваш от 2021-ва, в навечерието й сме?
Е.Д.: Силно се надявам да бъде по-добра. То хич не е сложно... Но има накъде да се обърка и повече от 2020, затова няма да имам големи очаквания и надежди. По-скоро ще се оставя на "течението".

VS: Какво в ежедневието си определяш като хубаво?
Е.Д.: Ползотворното. Аз много се обърквам в дните, в които нямам ясни ангажименти. Като изгубена съм. Дори да съм вкъщи, трябва да знам какво имам да свърша - това ми носи удоволствие. Няма по-хубав момент от късно кафе в подредена къща.

VS: Любимите ти вещи, тези, без които не можеш?
Е.Д.: Като един сървайвър, ще кажа, че искрено мога без всичко (като вещи). Ако трябва да съм суетна - гримовете. Но да, мога да се справям и без тях. С Ваня си правим екскурзии в Азия само с backpacks и не носим почти нищо със себе си. Страхотно е!

VS: Извънредно популярна си в Инстаграм - работа на 8-часов работен ден ли е това и как смогваш?
Е.Д.: Няма работно време. То не е точно работа. А живот 24/7 на показ. Не ми тежи, напротив. Страхотно удоволствие е комуникацията с толкова хора! Харесвам Инстаграм заради това, че запазва позитивното и рядко се намества хейт там.

VS: Би ли ни посъветвала момичетата и жените да се заемат с инфлуенсърство и какви съвети би дала за успех?
Е.Д.: Ако някой ме попита, винаги отговарям конкретно, но в случая, тази работа е много индивидуална. Аз смятам, че хората те правят инфлуенсър. Натоварват те с доверието си. Няма шеф, който да те сложи на тази позиция. Последователите са в тази роля. Смятам също, че трябва всеки инфлуенсър да има и талант. Нещо, което да показва и да бъде полезен на аудиторията си.

VS: Ти си майка на две прекрасни деца. Кое е най-важното да знаят малчуганите за мама? Всеки път ли трябва де е перфектна, съвършена и блестяща или, все пак, като част от съвременния лайфстайл, и умората, и слабостта, са неща, които трябва да се покажат, когато ги има. Само така  си признаваме, че сме истински, живи, крехки и чувствителни хора. Изобщо  какво мислиш по темата за геройството - обезателно ли трябва да сме  герои на съвремието, изисквайки то толкова много от нас?
Е.Д.: О, не се правя на герой пред тях. Нарамила съм много дини да нося и ако не съм аз - уморена, слаба и истинска вкъщи, няма къде. Не искам и да им давам фалшиви надежди, които да водят до разочарования у тях. Всички сме хора и, ако нещо не можем, то не е фатално. Боря се, но не всичко е на всяка цена.

VS: Твоите малки тайни за перфектен външен вид? Изглеждаш прекрасно - свежа, тонизирана, бодра и напълно естествена!  
Е.Д.: Красивата кожа. Поддържаната кожа е ключ към това, жената да бъде красива и с малко. Добрата храна и добрите напитки правят това за тялото. Дори и само с леки тренировки.

VS: Най-специалните ти ритуали?
Е.Д.: Сутрин - кафето. Всичко за мен започва след голяма чаша с кафе. Дори децата знаят, че мама работи след кафето. Вечер - с грижата за кожата, за да задържа часовника на времето, колкото мога повече.

VS: Помниш ли стилистичните и естетични уроци, които научи първо, още в ранното детство?
Е.Д.: Никога не съм била от малките суетни и кокетни момиченца. По-скоро,точно обратното. С 11 години плуване дори не съм се гримирала. Много бързо и рязко след 18-тата ми година влязох в по-женския свят и започнах да откривам всичко.

VS: Какво обича да повтаря майка ти по отношение на женствеността, модата, грижата за себе си, любовта - най-добрият съвет/и, които получи от мама всъщност?
Е.Д.: Мама е критикар. Аз харесвам това много, защото е искрена и, ако не ти казват близките някои неща, то, няма кой. Имаше моменти, в които казваше "няма ли да си сложиш малко грим", а няколко години по-късно "много си се гримирала". От днес, погледато назад - била е права и двата пъти, но кой да слуша.

VS: Ти с какво идентифицираш горните понятия и как би ги превела, ако те помолим?
Е.Д.: Идентифицирам ги с любов към нас самите. Грижата за себе си под всяка форма е любов.Не разбирам жените, които казват, че не обичат да се грижат за себе си или "това не ми е важно". Когато аз се чувствам добре, всички около мен са. Когато се чувствам добре в кожата си - красива, женствена, това носи настроение на мен и го предвам на всички. Това е важният, дребен, индивидуален, но силно различим ежедневен лукс - винаги си личи!

VS: Кои са любимите опорни точки в деня ти - от сутринта до заспиване?
Е.Д.: Кафе, второ кафе, колкото може повече работа до следобедното кафе. Хубав филм с Ваня вечер. Обичам Коледата, защото сме винаги в Загреб, а там опорните точки на мен и свекърва ми са много разговори с много кафе. А аз обичам това! 

VS: По една твоя Икона - от киното, музиката, модата, дизайна, бюти-индустрията?
Е.Д.: Никол Кидман. Просто невероятна жена! Изумена съм от красотата, силата, която излъчва и таланта й. Стилияна Узунова - художник и главен гримьор на "Като две капки вода", страхотен човек! Имам до себе си един голям приятел със страхотен глас - Стефан Илчев. Талант, който просто няма граници! Карл Лагерфелд - една икона на времето. Имах удоволствието да работя с бранда по проект наскоро. Има особена енергия. Марио Дедиванович - гримьор на много звезди отвъд океана, албанец, роден в Ню Йорк. Земен и безкрайно талантлив. Следя работата му от години и имах щастието да го срещна лично в Тирана.

VS: Един Коледен списък от мечтаните подаръци на Евгения Джаферович - какво, ама много, ти се иска да получиш като подарък за Празника?
Е.Д.: Ох, и аз като малките деца, дори не знам откъде да започна. Не, няма да кажа "нищо" Всичко искам :) обичам подаръците! Обичам и да подарявам! През цялата година се вслушвам в близките си и знам какво искат за Коледа. Обичам подаръци, които са мислени, които се използват с години и се сещаш за "А, това ми е от еди кой си за еди си коя Коледа".

VS: Какво съдържа гардеробът ти, ние сме забелязали изобилие от рокли, токчета, фини бижута. Какво друго?
Е.Д.: Явно съм се постарала "за пред хората" :), но реално има повече спортни и удобни "бързи дрехи". Обичам да имам на ум аутфити, в които просто да скачам и да съм готова.

VS: Откъде пазаруваш?
Е.Д.: Предимно онлайн. Разходките по магазините не са моето. Онлайн пазаруването е много по-премислено и носи по-малък риск да купуваш неразумно.

VS: Какво последно добави към гардероба си?
Е.Д.: Dr. Martens-ки. Липсваха ми. Както и две елегантни рокли (от снимките). Тоест две противоположности, които аз бих носила дори заедно.

VS: Липсва ли ти социалният живот и как компенсираш социалната дистанция?
Е.Д.: Липсва ми. Срещата с много хора на едно място, без маски, с много усмивки и прегръдки. Липсва много! Компенсираме всичко онлайн. Благодарна съм на времето, в което живеем, че имаме поне тази възможност.

VS: Какво те прави щастлива?
Е.Д.: Децата. Тяхното щастие. Семейството ми. Дребните ритуали в ежедневието.

VS: Пиеш кафе Davidoff, ние също го обичаме много, какво го прави твоето кафе?
Е.Д.: Качеството. Ароматът. Луксозното усещане. Обичам го дълго, с много мляко. Аз съм жена, която много обича да пие кафе. Никога една чаша не ми е достатъчна. Мога да пия Davidoff до обяд непрекъснато... С малко прекъсване до следобедното.

VS: Как обичаш да приготвяш кафето си, как го комбинираш, с кого предпочитано го споделяш?
Е.Д.: Обичам, когато Ваня ми го приготвя и пием двамата. Смеем се на разни неща и си разказваме истории.

VS: Колко кафета на ден стигат за хубав тен? От Карин Ройтфелд знаем, че едно силно кафе преди лягане ни гарантира свежия вид на лицето на сутринта. Потвърждаваш ли?
Е.Д.: Ау, не съм го пробвала и мисля, че няма да се съглася. На мен кафето не ми дава да спя и, следователно, няма да съм много бодра на следващия ден. Затова не бих. в този смисъл съм "рано пиле" :).  

VS: Как дефинираш лукса, в частност лукса през 2020-та?
Е.Д.: Здравето е луксът. То винаги е било най-важно, но тази година разбрахме, колко е крехко. Няма лукс, който да го победи. 

VS: Няколко съвета за красив и уверен външен вид, съвсем  конкретни, моля. Обещаваме, че ще ги откраднем още днес.
Е.Д.: Добра хидратация - сутрин и вечер. Задължително! Студена - две лъжици, в хладилника да чакат. С маска за лице и леки масажи с тях. Правят невероятни неща. Здрава и красива коса. Аз лично се научих да си я изправям и къдря. Тялото - любов към себе си. В каквато и форма да сме, трябва да обичаме тялото си, и, ако не харесваме нещо, да го променяме (с мярка). Усмивката - много кафе = на много поддръжка, но тя е най-красивият аксесоар, който носим. Мия си зъбите по три пъти на ден. Никога не съм ги избелвала.

VS: Какво включват "бъдещите ти творчески планове", нашите - пътувания, колкото може повече. И повече качествени удоволствия - устойчива мода, класно кафе, емблематични вещи, които откровено ни правят щастливи. При теб как е?
Е. Д.: Пътуванията. Да, да им се насладим повече следващата година. Липсват ми. Имам лични професионални планове и се надявам 2021 да бъде по-благосклонна към тях.

VS: Какво никога няма да забравиш от тази, 2020-та година, и кое от нея ти  се струва като шанс? Мислим, си, че хората успяха да видят стойностните  неща от друг ъгъл, предвид невероятната промяна, която ни се случи, започнаха да влагат повече в личното удовлетворение и моментите на семейна идилия или приятелска интимност.
Е. Д.: Споделяме миговете си по различен начин, ценим качеството повече. Ние, например, си даваме сметка, че изхвърлихме тонове ненужни неща - привички, хаотични действия, колебания, компромиси с продуктите, които избираме да потребим. Изключително важно ни е качеството - от това с кой познат или приятел ще прекараме обедната почивка или тихата си зимна вечер, до това, че ако е чанта, ще е Gucci, ако е храна - ще е чиста, много прясна и много любовно приготвена, ако е кафе - ще е Davidoff. Абсолютно подкрепям Вашето мислене и съм на същата вълна. Не виня 2020 за много неща, благодарна съм и за времето с децата. За времето вкъщи. За времето с баба и дядо. По-близки сме с близките ни отвсякога - макар и разделени на моменти. Баба ни готви всеки петък. По нейно желание. Само ни се обажда и пита "Енче, какво да бъде този петък?". Тези моменти са толкова ценни. Лудницата на старото "нормално" на мен ми ги беше отнела. Виждах децата само вечер и то, ако не съм заета... отново. 2020 е годината на семейството за мен.

VS: Пожелай ни нещо, Коледа е тук! 
Е. Д.: Пожелавам ви да сте все така страхотни, мили, оригинални, интересни, любопитни, иноватори и откриватели.

VS: Благодарим, за нас беше удоволствие!

Благодарим за гостоприемството на невероятно красивия шоурум Elegant Living на бул. "Васил Левски" 15-17. 

 

More Celebrities