Следва

#ViewSofiaXMASGiveaway DAY 3

Следите от домашно насилие не искаме да се прикриват с грим

Неговият шамар боли най-силно! 

Health преди 3 години

Късно е за извинения, вече всичко е ясно... Ударите идват един след друг, всяка вечер. Винаги е ядосан. Винаги тя е направила нещо грешно. Винаги е имал лош ден. Винаги домът не е в идеален вид за него...

Такава е реалността за много жени у нас. Много от тях дори не осъзнават, че проблем има, докато не е станало твърде късно. А няма нужда да е късно. Стига самата жертва да осъзнава, че има шанс да промени съдбата си, че не е длъжна да търпи, че всъщност наистина е жертва.

Понякога ситуацията е наистина толкова объркваща, че жените в подобно положение не знаят от къде да започнат или как да въобще да започнат.

Най-лесният начин е да се обърнат към близък за тях човек. Да, този разговор ще е труден. Това ще е вътрешна борба, ще разтърси света и на жертвата и на човека, с когото споделя, но е необходима крачка, за да се пристъпи към по-радикални действия. Приятел или роднина, може да бъде до жертвата в трудните моменти, да помага, когато се налага и в крайна сметка жената, да успее да се измъкне от своя ад невредима.

В други случаи помощта е в ръцете на професионалистите. Има агенции, които помагат на жертвите на домашен тормоз. С разговор по телефона, подкрепа или с протегната ръка, за да изведат жената от дома на насилника. Много често жените станали жертва на насилие са финансово зависими от човека и това е голяма пречка за тях, да направят крачка напред и да оставят миналото зад себе си. Един професионалист има ресурсите и умението, адекватно да посъветва и насочи жената към най-безболезнения изход.Колкото и безнадеждна да изглежда ситуацията, професионалистите от тези агенции знаят как да реагират, дори при най-тежките случаи и имат силата да вземат навременни и адекватни мерки.

Избор винаги има. И той никога няма да е лесен. Това, което ще се случи, когато бъде направен, е да се постигането на онова състояние на спокойствие и мир ... мир със самия себе си, защото си имал силата да го направиш.

Не забравяйте, избор винаги има! Ако се съмняваш или знаеш, че си жертва на домашно насилие, обади се на 0800 11 977. Обсъди проблема.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.