Следва

X-мas Gift Guide: ЗА ДОМА

Домашната тонколона HUAWEI Sound X и Devialet е тук!

Huawei Sound X е най-новото попълнение в премиум аудио колекцията, която компанията предлага на българските потребители в предпразничния сезон

All About Life преди 3 години

Докато останалите премиум аудио устройства – FreeBuds Pro, FreeBuds Studio и Eyewear II, покриват различни сценарии на персонална употреба, Sound X е предимно устройство за дома. Неговата стилна визия и звук, който създава не само музикални, а и емоционални вибрации, са предназначени за споделяне.

Sound X e аудио-визуален шедьовър на партньорството на Huawei с Devialet и е носител на престижната награда за дизайн 2020 iF Award. Зад този дизайн стои цялата история на аудио технологиите, които претърпяват множество трансформации от винила до онлайн стрийминга, и от традиционния плейбек до Bluetooth предаването. Днес искаме аудио тялото, което поставяме у дома, да е компактно, красиво и без кабели. Същевременно продължаваме да имаме високи изисквания за достоверно възпроизвеждане на оригиналните записи, за премиум звук в по-широк честотен диапазон и за изживяване на онова сетивно усещане, което получаваме от честотите извън спектъра, който чуваме с ушите си. Безжичните технологии дават свобода, но и отправят нови технологични предизвикателства. Те са решени в тонколоната Sound X, за създаването на която са обединени усилията на два бранда, Huawei и Devialet, всеки от които доказан иноватор в своята област.

Към момента на създаването на Sound X, Devialet вече има 76 награди и 160 технологични патента, и е доказан лидер в акустиката и продуктите, които успяват да пресъздадат супер мощен и качествен звук от компактно аудио тяло. Марката е известна и с успехите си в потискането на фоновия шум и постигането на звук без изкривяване дори при максималното му усилване. Ниските тонове, дори тези, излизащи извън слуховия диапазон, от своя страна са пресъздадени с вибрации, които буквално се усещат в костите.

Hi-Res Audio сертификат

Hi-Res, или High Resolution Audio, е аудио стандарт, предложен съвместно от Japan Audio Society (JAS) и Consumer Electronics Association (CEA). HUAWEI Sound X е носител на такъв Hi-Res сертификат, гарантиращ възпроизвеждането на качествен, достоверен звук, без загуба на информация от аудио сигнала. Как се постига това? В компактното си тяло Sound X обединява 8 говорителя с обща мощност от 144W. Визуално откритият бас е с амплитуда до 20mm, което позволява да виждате, чувате и усещате вибрациите. Самата колона е изработена от силно намагнетизирани редки минерали (NdFeB, или Neodymium Iron Boron), които са предпочитан вариант при луксозните аудио продукти и позволяват генерирането на по-силни вибрации в диафрагмата.

Push-Push структура и SAM® (Speaker Active Matching) технология

HUAWEI Sound X използва още патентованата от Devialet технология за обработка на сигнала SAM® (Speaker Active Matching) и емблематичната симетрична Push-Push структура. Push-Push структурата разполага два мощни говорителя симетрично, така че нежеланите насочени назад вибрации се неутрализират една от друга. Двойката субуфери генерира богато нюансиран звук до 93 dB, а Push-Push структурата гарантира, че дори стените да се тресат, Sound X и възпроизвежданият от него звук остават стабилни. Останалите 6 пълночестотни говорители са разположени равномерно в кръг, създавайки 360-градусово звуково поле.

SAM® на практика въвежда компенсаторен алгоритъм, който адаптира изходящия сигнал към специфичните характеристики на говорителя и минимизира изкривяването на звука. Зад технологията стои идеята за перфектен времеви синхрон между записания сигнал и акустичното напрежение, генерирано от високоговорителите. Специално разработен алгоритъм се прилага преди DAC (Digital-to-Analog Converter) конверсията, с което се предотвратява всякакво разминаване между басовите честоти и останалата част от спектъра. Освен това SAM® осигурява и защита на устройството при преминаване на силата на звука над определена граница или прегряване на звуковата намотка.

Премиум звук, премиум дизайн

Носител на престижната iF Design награда, HUAWEI Sound X е естетична част от всеки интериор. Като безкраен лъскав овал, горната част създава очакване за дълбок звук, сякаш идващ от бездънен кладенец. Тя е произведена със специално електропейтване във вакуум, без ток, и е не просто красива, а играе важна роля в качественото предaване на сигнала. Долната част допълнително улеснява предаването, без загуба на детайл. Отгоре е разположен трицветен индикатор, който плавно слива излъчваната светлина с обкръжението, създавайки калейдоскоп, който напомня за пищна музикална зала. Характерен за модела е откритият бас - възпроизвеждането на музика се съпътства от видима вибрация, която прави цялостното сетивно усещане на потребителя още по-богато.

На нашия пазар, в навечерието на предстоящите семейни празници, Huawei Sound X вече се продава в мрежата на A1, Telenor, Виваком, Техномаркет и партньорската мрежа на Поликомп, на препоръчителна крайноклиентска цена от 699 лв.

More All About Life

Възходът на съвременния стоицизъм

All About Life преди 1 ден

В разгара на многопосочните кризи, една древногръцка философия, която се застъпва за устойчивост и приемане, идва отново на мода. Всеотдайният стоик Наташа Бърд задава въпроса доколко принципите всъщност ни служат, на нас и на света, в който живеем.  

Страшен гъдел или защо харесваме филми за маниаци (и нормално ли е)

All About Life преди 1 ден

Ако често пускате подкасти, документални или игрални филми за маниаци, за да се отпуснете (или дори да заспите, докато ги гледате или слушате), рано или късно може да се зачудите: Аз добре ли съм? Е, нека разберем.