Следва

Хелена Кристенсен и другите Снежанки на VICTORIA’S SECRET HOLIDAY 2020 CAMPAIGN

10 стайлинг трика от вчерашното шоу Chanel Métiers d’art 2020

Красота, красота, красота! 

Runway преди 3 години

За непосветените в света Chanel и незапознатите с колекцията Métiers d’art поясняваме, че това е ежегодното декемврийското ревю, показващо на първо място изключителната отдаденост и внимание към модното изкуство. Традицията, с начало от 2002 г., е колекцията да включва образци от известните 10 работилници - Lesage, Lemarié, Desrues, Atelier Montex, Massaro, Maison Michel, Ateliers de Verneuil-en-Halatte, Goossens, Causse и Lognon, които осигуряват на Chanel всичко необходимо - от ръчно обработена дантела, фина бродерия, великолепни копчета, сензационни шапки до зашеметяващи декорации. 

За изданието на ревюто тази година марката отведе пътуващото шоу в замъка Шенонсо в долината на Лоара. Вдъхновение е така актуалната тема "Ренесанс“, която насърчава крафт майсторите да се развихрят. Виждаме елегантна черна решетъчна рокля, изпъстрена с шипове, изработени от Lemarié; друга, изключително женствена рокля, бродирана от Lesage; облени в блясък сандали на платформа, изработени от Massaro. И не забравяме, както добави Вержини  Виар в изявление: "Голямата черна шапка на Maison Michel, която е в изглючителен "милейди" стил! Помолих Atelier Montex да направи царствени бродерии в стила на детска играчка Strass. Тъй като обичам еклектиката, всички различни епохи, между Ренесанса и Романтизма, между рока и girly стила - всичко това е много Шанел."

Събрахме, откраднахме си и обобщаваме стил триковете, които ни влюбват в Chanel Métiers d’art 2020.

1. Chanel тоалет в две части изглежда athleisure

Понеже вече ни писна от клинове и спортни горнища, радваме се на новината, че традиционните two-piece на Chanel вече се предлагат и заедно с уникални чорапогащници в стил 80-те години в изненадващо лъскави нюанси. Спортното настроение е тук и стои страхотно. 

 2. Ъпгрейдваме зимното палто... с перли!

Както всички знаем, дългите перлени нанази са запазена марка на Габриел "Коко“ Шанел. И те "се спуснаха по шахматното дефиле" в Château des Dames, преплетени с богати туиди и уютни плетива - най-простият начин да актуализираме любимата (или нелюбима) зима. Любителите на историята ще зарадваме с факта, свързан с ренесансовата обстановка, че Катерина Медичи, някога собственик на замъка, е изпитвала особена страст към перлите - сватбената й рокля включва шест въжени орнамента с някои от най-големите бисери, виждани някога, както и oще 25 крушовидни скъпоценни камъка .

3. Опитваме странни цветови комбинации

Тюркоаз и малина? Очарователно. Лейъринг на аксесоари? Очарователно. 

4. Introducing мини костюми

Според Вирджини Виар най-бързият начин да направим тоалета по-младежки е да "оголим крак". Мини костюми, съчетани с изрязани якета, съставляват някои от най-прекрасните визии в тази колекция. Оставаме girly с изискани токчета и каишка около глезена.

5. Belt up and breathe in

Моментален стайлинг трик: голям колан върху широко яке, възможно най-високо сложен. За предпочитане от онези с обърнатото двойно C.

6. Още нещо за коланите

Докато сме на темата колани, не пропускаме да споменем инкрустираните с камъни такива. Небесният блясък е добро свързващо звено за тоалет от две части (също бляскав), както е в тази визия, 25-та поред в ревюто. Определено стайлинът е all-eyes-on-me, но на нас най-вече коланът ни хваща окото. 

7. Don gloves - и иронична усмивка

Има нещо изключително сладко (и странно, но все пак сладко) в ръкавиците, особено ако са Chanel, поръбени с къдрава дантела. Такива ще носим. 

8. Казваме "да" на шапките ала средновековна госпожица

Виар може да се е отклонила малко от кичозната тематика, която доминира като отговор на имагиерните предложения на покойния Карл Лагерфелд, но все пак тази шапка не е по-малко драматична от всичко останало. Коничните шапки, изработени от Maison Michel, са остроумна актуализация на склонността на Catherine de Medici към класическото черно (известна като Черната кралица, тя избира да носи мастиления оттенък тотално и постоянно дори преди смъртта на съпруга си). Е, не изглежда ли романтично?

9. Блестящите обувки правят всички по-щастливи

Има ли нещо по-приповдигащо настроението от чифт елегантни, яко бляскави вечерни обувки? Знаете отговора. 

10. Завръщането на чоукъра панделка

Ако пласт след пласт колиета и перли ни идва твърде много, избираме мек черен чоукър и обеци, в които Chanel нямат равни.  

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.