Президентите Буш, Клинтън и Обама се ваксинират първи, целта - да докажат, че ваксината срещу КОВИД-19 е безопасна

Президентите Буш, Клинтън и Обама се ваксинират първи, целта - да докажат, че ваксината срещу КОВИД-19 е безопасна

Джордж Буш, Бил Клинтън и Барак Обама са готови да се ваксинират пред камера 

Идеята е да се докаже нагледно, че ваксината против Covid-19 е напълно безвредна и ефикасна и че никой не бива да се страхува от нея.

В момента, в който ваксината бъде одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата, бившите президенти ще помогнат на кампанията за информиране на обществото колко важна е ваксината в борбата с коронавируса, бидейки едновременно и напълно безвредна. 

„Преди няколко седмици, президентът Буш поиска от мен да известя д-р Фаучи и д-р Брикс, че когато настъпи моментът, той иска да направи всичко възможно да агитира сънародниците си да се ваксинират. И след като ваксината бъде одобрена и приложена първо върху рисковите групи, президентът Буш чака своя ред и с удоволствие ще се ваксинира пред камерите", казва Фреди Форд от екипа на Буш.

Представител на Клинтън е потвърдил пред CNN, че той също предвижда да се ваксинира доброволно пред очите на обществото. 

Обама от своя страна, верен поддръжник на Антъни Фаучи, водещият специалист по инфекциозни болести в САЩ, заяви в интервю за SiriusXM: „Вярвам абсолютно на хора като Антъни Фаучи, когото познавам и с когото съм работил. Така че, щом Антъни казва, че ваксината е безвредна и дава имунитет за КОВИД, абсолютно ще я приема. В момента, в който тя стане достъпна и за хора извън рисковите групи, ще се ваксинирам. Това може да се снима, разбира се, така хорате ще знаят, че вярвам в науката.“

Засега само във Великобритания има „зелена светлина“ за ваксините на „Файзер“ и „Бионтек“. Това е първата страна в света, в която започна прилагането на ваксината на американската и германската компании против новия коронавирус SARS-CoV-2. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.