Следва

Диета: Малка черна рокля

Малка революция в храненето. Здравословно меню за един пълноценен ден

Като старт на тематичната седмица, посветена на здравословното хранене и връзката му с красотата и стилния...

All About Life преди 14 години

Като подготовка за тематичната седмица, посветена на здравословното хранене и връзката му с красотата и стилния начин на живот, ти препоръчваме и една стилна доза хранителен режим, който освен че ще те лиши от няколко килограма, натрупани през декември, без да намалява от качеството или количеството на храната, ще обърне всичко в твоя полза, дори и вкуса.

Една малка революция в твоя здравословен лайфстайл. Ето как:

За предястие:

Вместо да си намажеш две филийки хляб с пастет, можеш вкусно да похапнеш миди. Сто грама пастет се равняват на 3 ч.л. мазнини!

А със 6 миди можетш да доставиш на организма си точно толкова протеини, колкото са му нужни, без да се притеснявате за мазнини, но само при условие, че си ги сервираш с няколко резенчета лимон, а не с онези подлучени винегрети, които са на основата на мазнини (зехтин, олио).

Бърза закуска:



Вместо бутер банички със сирене или каквото и да е друго в тях, купени от будката зад ъгъла, можеш да си приготвиш 2 вкусни препечени филийки, които да „украсиш” с няколко резенчета пушена сьомга.

Така ще ти е много по-вкусно, по-засищащо и с много по-малко мазнини (5 малки бутер банички = 2 с.л. мазнини) Избери дивата пушена сьомга, макар и по-скъпа, горещо ти я препоръчваме заради вкуса, който няма да откриеш при култивираната, а и е с далеч по-малко мазнини.

С малко сос на чеснова основа вместо масло, ще подсилиш още повече невероятния вкус на сьомгата.

Ако си любител на изтънчените сирена:



Вместо голяма чиния със всякакви видове сирена, можеш да си приготвиш зелена салата (маруля, глухарчета) и да я „украсиш” с интересния вкус на италианското твърдо сирене „Grana padano”.

Едно плато със сирена = две парчета масло. А пък поднесено с чаша червено вино всичко това е еквивалентно на 4-5 супени лъжици конфитюр.

Салатата с парченца „Grana padano” (сирене, което не е с толкова високо съдържание на мазнини, колкото пармезанът например) може да бъде овкусена с малко оцет балсамико... ммм..двойно удоволствие.

За десерт:




Вместо десерт на маслена основа, можеш да си направиш такъв, само че желиран.
Десертите на желирана основа са с много по-малко мазнини ( едно парче=1/2 ч.л. мазнини) и с много по-малко захар (парчето = между 4 и 5 бучки захар), докато едно парче от десерт на маслена основа=1,5 ч.л. мазнини, 5 бучки захар, а ако десертът е шоколадов, числата се умножават по две.

За пиене:



Вместо чаша десертно вино, можеш спокойно да си налееш чаша от любимото сухо шампанско. Половин чаша от подсладените вина се равнява на 9 бучки захар.

Докато при шампанското бучките са 4. А докато се храниш, за препоръчване е да консумираш червено вино, вместо бяло.

Добър стил, добър апетит! И една добра подготовка за предстоящата ни уникална тематична седмица, която ще те извади от инерцията и заблудите, ще те срещне с истински професионалисти, лекари-диетолози, специалисти по здравословно хранене, ще задаваме въпроси, ти също, и ще търсим отговори в името на това да подобрим културата си на хранене и да променим начина си на живот.

Добре знбаеш, че след успеха на двете ни поредни тематични седмици - тази за българската мода и последвалата я, изцяло отдадена на мъжката половина, няма да си позволим да отминем с лека ръка пътищата и начините за истински здравословен лайфстайл.

Очаквай от другия понеделник!

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 23 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.