Следва

Габриела Хърст е новият креативен шеф на Chloé, СУПЕР!

Balenciga Fall 2021 - Afterworld: The Age of Tomorrow срина всички очаквания

Играем на Afterworld: The Age of Tomorrow на Balenciaga - УАУ!

Runway преди 3 години

Нямахме търпение да видим какво е сътворил майсторът на завлaдяващите модни ревюта, Демна Гвасалия, за новата колекция на Balenciaga Есен 2021, която, както вече знаем, беше представена под формата на видео играта “Afterworld: The Age of Tomorrow”. Веднага щом линкът към колекцията бе обявен в Twitter профила на Balenciaga на 6-и декември, грабнахме възможността да да влезем във виртуалния свят на Демна и да преживеем неговата представа за бъдещето. Останахме, както винаги, развълнувани, леко шокирани и доволни.

Аватарите (моделите) в играта представляват обичайно хладните и изпити герои, които виждаме от ревютата на Balenciaga. Действието се развива в Ню Йорк през 2031 г. - улични магазинчета и големи екранни реклами, както винаги, са фонът на града, но този път го виждаме в една футуристична визия с летящи коли и автобуси в небето.

Всъщност "Afterworld: The Age of Tomorrow" се явява най-големият по обем видеопроект, създаван някога. Напомня ни на продължение на музикалния видеоклип “I Wear My Sunglasses at Night”, прожектиран по време на Седмицата на модата в Париж. И докато в клипа моделите се разхождат из зацапания от дъжд Париж, в играта те минават през разпадащия се Ню Йорк, вълшебна гора с бeли пътечки, които ни водят на купон с електронна музика, който внезапно спира пред взимаща дъха планинска гледка. Да, шантаво е и често казано - по-скоро изиграйте играта, отколкото да опитвате да разберете за какво точно говорим.

След като преминем през тези зони по време на играта и сме изпълнили всички взаимодействия, заложени в нея, попадаме на художничката Елиза Дълглас, облечена като Жана д‘Арк - тя забива меч в камък и това увенчава края на играта и победа за играча. А, за да успокоим съзнанието, след цялото преживяване, сме възнаградени с бързо дихателно упражнение.

Подобни объркващи чуства създава и самата колекция. Огромни силуети и streetwear костюми, оживени с плътни цветове, разнообразни текстури и необичайни кройки. Спираме за момент играта, за да разгледаме всеки outfit от всички ъгли в 3D галерията; суичъри, престилки, прикрепени за предната част на широки дънки, плътно бродирана, но дрипава сребърна рокля, комбинирана с високи сребристи ботуши, напомнящи на средновековна броня и какво ли още не.

Горните дрехи са фантастични - бомбъри с нашивки на NASA, палто с качулка, кожени якета, ретро пуловери и емблематични тениски. Логото на бранда този път е използвано пестеливо и с ироничен хумор, виждаме го в познатия шрифт на Playstation 5, надраскан по ръкавите на суичърите и по тениските. Футуристично е - харесва ни.

В интервю, Гвасалия коментира колекцията, като споделя убеждението, че “модата е да обичаш дрехите“ и да ги използваш като “модерна броня“, за да изразиш отношение и характер. „Направихме цяло проучване за процедури против стареене на повечето материи“, обяснява той. "Вярвам, че устойчивото и интелигентно потребление в бъдеще ще ни насърчи да носим дрехите си, докато не се разпаднат, така че тази колекция е пълна с дрехи, които изглеждат стари, донякъде износени и дори унищожени.“

Освен това, той също предприема upcycling метода: за бродериите на пухеното рошаво яке, са настъргани останки от различни платове, за да се създаде ефект на пера. Както при последната колекция, така и тук голяма част от дрехите се считат за унисекс и за още по-голяма устойчивост са в универсален размер. Добра работа, Демна. Отново.

Играем "Afterworld: The Age of Tomorrow" ТУК.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.