Следва

#ViewSofiaXMASGiveaway DAY 9

Божков, Байдън и Борис Джонсън сред най-търсените имена в Google за 2020 от България

Божков, Байдън и Борис Джонсън сред най търсените имена в Google. Ген Мутафчийски и Тръмп са също в топ 10 на класацията. 

Celebrities преди 3 години

На финала на 2020 г. можем да кажем, че тя ни подложи на множество изпитания. Няколко поколения се сблъскаха за първи път с глобална пандемия, която радикално промени начина ни на живот. Това естествено се отрази и на търсенията на информация в от България в глобалната търсачка на Google. Терминът на годината определено е "коронавирус“, следван от всичко, което той носи със себе си като: "ковид симптоми“, "мерки Covid-19“, “декларации МВР“, "извънредно положение“, "дезинфектант“, "маски за лице“ и "зелен коридор“.

От търсачката разбираме, че тази година българите се вълнуват повече от глобалните събития отколкото от местните. Изборите за президент в САЩ са втората по значимост тема в търсенето на информация. В топ 100 на търсенията повече от 15% са свързани с изборите отвъд Океана. Кой е Джо Байдън и какъв е Доналд Тръмп? Кога са изборите в САЩ и актуални резултати? Търсените термини във връзка с изборите в Америка са повече дори от спортните събития, местните клюки и сериали.

Третата най-значима тема за българите през 2020 традиционно е образованието. Българите са търсили вход към различни системи за обучение, сред които "Google classroom” и "teams“, както и различни онлайн образователни ресурси като "shkolo“. Интересът към образованието надхвърля значимо всички сериали, поп и фолк изпълнители и дори спортисти и спортни събития.

Сред най-търсените личности в Google се нареждат Васил Божков, Джо Байдън, Доналд Тръмп, Борис Джонсън и Ким Чен Ун. Друга българска изява отбелязват Жени Калканджиева, Николаос Цитиридис, Цвети Пиронкова, Ген. Мутафчийски и Александра Кръстева оформят водещата десетка.

 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 20 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.