Следва

Почти Sold Out: когато японка рекламира чанти

We love: часовниците на Изабел Маран

Ми, искаме пък, какво!

All fashion преди 3 години

Не само за емблематичната французойка - дизайнерката Изабел Маран, това е най-важният аксесоар. И ние го приемаме така. Рядко можете да ни видите без часовник. Той винаги е там, прегърнал лявата ни китка, под ръкава на добре скроения блейзър или точно на ръба, където свършва кашмира на тъмносиния ни пуловер.

"Часовниците символизират паметта за моя баща", споделя Изабел с американския Vogue, признавайки си, че повече от всичко друго носи именно неговия часовник.

Преди седмица, дизайнерът пусна първата си колекция часовници. Направени в Швейцария, те са с три циферблата от сапфирено стъкло - квадратен, овален и кръгъл, като ги допълва гривна от металическа мрежа, кожа или кадифе. В сърцето на всеки артикул е кварцовият механизъм Flatline.


Isabel Marant, Spring 2021 READY-TO-WEAR


Квадратният модел 12.04 е наречен така по рождената дата на самата Маран (12 април) и е вдъхновен от модела на нейния татко, за които тя споделя, че прави опити да възроди още от 2013 година.

"В някакъв смисъл това беше доста егоистично, - казва Изабел. - На мен ми трябваше алтернативен часовник за всеки ден, защото, ако има нещо, от което се страхувам най-много в живота си, то е да не загубя часовника на моя баща".

Двата други модела - кръглият 10.05 и овалният 28.07 са наречени на рождените дни на делови партньори на дизайнера. Цената на бройка започва от 490 евро.

"Може би е странно, че, макар че нося часовник непрекъснато, никога не поглеждам колко е часът. Знам точно кое време е, без изобщо да гледам. Това ми харесва, възприемам часовника като практично бижу, - споделя Изабел. - Има много способи да се направи часовник, но моята цел бе да създам нещо класическо, нещо, което никога няма да ви омръзне, което ще пазите през целия си живот, а после, вероятно, ще предадете и на бъдещите поколения".

More All fashion