Следва

Брошка с Vintage очарование

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Пореднотот видео, което ни отвежда отвъд границите на всеобщата представа за модна фотография....

All fashion преди 14 години

1. Кратко видео на Гаранс Доре с фундаменталната двойка Шон и Шарлот

Познаваш ли тези лица!? Ако не още, ще трябва да ги запомниш добре, защото 2010 си има чисто ново вдъхновение.

И ако модата лети във въздуха, а един дизайнер трябва само да я уловим, то любимите ни страници на Гаранс Доре направо я създават.

Това великолепно видео е направено през октомври 2009-та в Париж, когато случайното присъствие на Гаранс на снимки в градски хотел, хипарски стил, я предизвиква да направи своя "режисьорски дебют".

В кадъра са нашумялата артистична двойка Шон Ленът и Шарлот Кемп Мъл. Той – дете на една легендарна любов между героите на 20-ти век Джон и Йоко, а тя - великолепна, фина, модел и актриса. Те двамата - новите лица на френската марка Zadig&Voltaire и смело можем да заявим, че са новите Джон Ленън и Йоко Оно на 21-вия век.

2. Спортните сака се появиха на Мъжката седмица на модата в Милано




Винаги сме харесвали непретенциозния шик на италианските мъже, кръпките по лактите им и вдигнатите яки на саката им. Изобщо, градският дух и практичният мъжки аутфит са приоритет за мъжа през есента на 2010.

Откъде знаем ли!? Доказва го още първото ревю в Мъжката седмица на модата, стартирала в неделя на 17 януари, където модели на Costume National Homme представиха цялостната визия на италианските лейбъли за мъжа на 2010 - мъжката  чанта, спортните сака и все по-скъсените подгъви. При Prada плетените жилетки минаваха дори допустимата зона на късото при господата.

Естествено, най-близки до нас си остават саката. Особено онези от Неговия градероб. Затова и нямаме нищо против подобен casual вариант, който в подходящ размер му стои адски секси.

3. Тилда Суинтън и Раян Макгинли за Pringle of Scotland



Пореднотот видео, което ни отвежда отвъд границите на всеобщата представа за модна фотография. Този път е Раян Макгинли за пролетно-лятната кампания на Pringle of Scotland, с участието на Тилда Суинтън.

Актрисата, чийто стил аплодираме всеки път, щом се появи на червения килим, тича като горска фея из приказен пейзаж от Средновековието. Роклята е изящна и черна, а косата и кожата на Тилда се сливат с пшеничните класове на фона.



Аплодираме за повече подобни изпълнения!

4. Стайлинг за големи момичета



21-годишната стилистка на на Мarie Claire, Ашли, и нейните съвети за стил за големи момичета с наднормено
тегло като нея набират все повече популярност.

Харесваме самочувствието и спокойствието, с което младото момиче се приема такава каквато е, а току-виж, ако не се превърне в одан икона, поне да измести фокуса от идеала за слабите и анорексични фигури на моделите, част от тях, както видяхме при Ralph Lauren, нереални.

5. Сесията за W magazine с момичетата "от езерото"


Фотограф: Крейг Макдийн

В рокли на Donna Karan, Alberta Ferretti, Chanel и Tommy Hilfiger, във великлепни пастелни цветове, тази фотосесия за януарския W magazine има нещо нереално и дори вълшебно в кадрите си. Заради диплите, къдрите и коприната. Заради младите лолитски лица, заради естествената поза на моделите. Освен това харесваме контраста им с грубото сабо на Chanel и велурените боти на Phi.

И ако пролетта на 2010-та изглежда така, ние нямаме нищо против!
 

More All fashion