Следва

#ViewSofiaXMASGiveaway DAY 16

С чанта из залите на двореца - какво всъщност носи кралицата?

Гледайки The Crown, осъзнаваме, че трябва доста да поровим в нета, за да задоволим любопитството си и да си отговорим на въпроси като: Как всъщност звучи гласът на Маргарет Тачър?

Celebrities преди 3 години

Каква е историята около причеиската на принцеса Даяна и защо кралицата носи чантичка в собствената си къща? Това последното смущава и не ни дава мира през целия сезон. Реквизитът вероятно е част от сериала на Netflix поне от третия сезон, но тогава това не беше особено интересно, просто рутина. В преддпандемичните времена и ние имахме надеждна чанта, която ни придружаваше винаги, когато джобовете не успяваха да поберат всички съкровища и може би заради това пренебрегвахме наличието на такъв аксесоар при кралицата. През 2020 г. обаче Оливия Колман като Елизабет II влиза в стаята си за среща с министър-председателя или марширува по коридора на двореца, или присяда на дивана, за да погледа телевизия, а чантата е винаги на китката й - толкова натрапчива, като ярка панделка в косата -  направо крещяща за внимание.

Портмонета са си направо "чужди" предмети по време на пандемия. Вече не можем да си представим ситуация, в която бихме свалили палтото си някъде, но все пак трябва да държим ценните си неща на сигурно място. Излизаме от апартамента или с голяма чанта, пълна с всевъзможни предмети като за пикник, или само с ключове в ръка. И в собствения ни дам, за какво, за Бога, ни трябва чанта? Разбира се, кралицата разполага с огромни и претъпкани стаи на разположение и можем да си представим раздразнението й да потъне в пригръдката на дивана с чаша джин в ръка, и да осъзнае, че е оставила четивото или пъзела си на  масата, два етажа по-нагоре. И въпреки това тя може да призове армия от слуги с едно натискане на бутон. Теоретично, кралицата изобщо никога не трябва да държи нищо върху или със себе си.

Мистерията на домашното портмоне, изгарящо дупка в мозъка, започва да се разплита, когато по въпроса се включва Фил Дампиер, който пише цула книга по темата - "Какво има в дамската чанта на кралицата? И други кралски тайни". „Отговарям за ресора на кралските семейства от около 33 години", казва Дампиер, кореспондент на свободна практика, който по-рано отразява за The Sun. „И това е точно темата, по която ме разпитват най-много."

Дампиер може и да не е виждал в действителност дори една от дамските чанти на кралицата - той казва, че тя има около 200, главно от британската марка Launer - но той разполага с надеждни източници от двореца, които знаят доста за променливото им съдържание. Той твърди, че кралицата се е отказала от големите три плебейски неща (ключове, портфейл, мобилен телефон, с който принц Андрю я дарява преди няколко години), и това й дава „малко повече място в чантата, отколкото на вас, или на мен."

И все пак Нейно Величество намира начин да запълни пространството. „Очевидно всички тези неща не са в чантата й през цялото време", предупреждава Дампиер, ​​защото тогава би настъпил хаос. Предположенията му включват:

• „Малка метална кутийка за грим е едно от най-ценните й притежания" - принц Филип й я поднася като сватбен подарък, а тя и до днес си носи малко грим в нея;

• Автоматична писалка, която да я спаси от унижението да използва химикал с топче на върха;

• Семейни снимки, включително снимка на принц Андрю, за когото се говори, че става любимец на кралицата, откакто се завръща в Англия от Фолклендската война „с роза в уста";


Елизабет и принц Андрю

• „Множество дреболии" и „прелести за късмет", повечето от тях подаръци от нейните деца и внуци, посветени на животинската и конкретно „конска" тематика;

• Кучешки лакомства за нейния флот от коргита; 


Кралицата с разбито сърце, почина Вулкан


• Кръстословица, изрязана от вестника на един от помощниците й, за онези моменти, когато „има малко време да убие";

• Огледало;

• Нож за писалка, „нещо като връщане към дните, когато още е момиче";

• Очила, както за четене, така и за слънце;


Все повече я обичаме, Кралицата на интернет или Елизабет II като меме


• Книга с адреси;

• Дневник;

• Малка камера за снимки;

• Хапчета за смукане, „в случай че я задращи гърлото, а прeдстои да изнесе реч и може да се разкашля".

Що се отнася до носенето на чантата у дома, това изглежда е избор и начин на живот. Дампиер отбелязва, че кралицата използва аксесоара, за да сигнализира изтънчено на персонала си, когато би искала да прекрати досаден разговор. Главният изпълнителен директор на Launer, Джералд Боднър, разсъждава, че Нейно Величество „не се чувства напълно облечена без дамската си чанта". Честно и разумно обяснение, но може би причината да носи неизменната чантичка е просто защото ще се почувства неловко, размахвайки празни ръце през залите на двореца. Отговорът със сигурност го знае само кралицата.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.