Следва

Аз съм Легенда! 10-те модела обувки, без които нищо в модата нямаше да е същото

Yves Saint Laurent, Summer 2021 READY-TO-WEAR

Пустинният лукс на Антъни Вакарело

Runway преди 3 години

През февруари 2020-та Антъни Вакарело показа една звездна колекция от лъскави костюми с голeми рамене и дори латексови визии в пясъчни цветове. Може би оттам идва и вдъхновението за декорa на лятната колекция за 2021 - моделите се разхождат на фона на невероятен пустинен пейзаж в Северна Африка, регион, с който модната къща отдавна има връзка - мосю Сен Лоран е роден в Алжир. Пясъчната визия е прекрасен фон за радикалното (и завладяващо) пресъздаване на класическата YSL цветова палитра от емералд, фуксия, емблематичното червено червило на бранда и др.

Разбира се, поради пандемията, колекцията бе представена под формата на филм, в който моделите се разхождат по набраздена пясъчна дюна в... е, кой знае къде точно? Достатъчно е да кажем, че панорамната гледка наподобява визията от ревюто на колекцията Есен 2020: безкраен пустинен хоризонт, който елегантно позволява на силуетите да изпъкнат. Колекцията за следващото лято носи в същността си луксозен шик. Забелязваме главно леки и свободни дизайни и пънк прически. Атмосферата е спокойна, на моменти игрива, но не прекалено.

"С всичко, което се случваше по света, исках нещо по-меко, по-топло“, казва Вакарело за колекцията, и добавя: "Никога досега не съм се чувствал толкова удобно.“ Той намира отговора за комфорт, като задълбава в архивите на YSL и се докосва до течния, гъвкав стайлинг на Yves Saint Laurent от 1968 г.

По онова време YSL стартира своя революционен Rive Gauche prêt-à-porter - когато хората излизат на улицата в знак на протест срещу капитализма и търсят личен и обществен комфорт в начина си на живот. "Това трико... запази формата си, без да ограничи свободата ни“, казва Вакарело. "Исках да говоря за уюта на 60-те и за уюта на днешния ден.“  Сливането на двете епохи с привкус от 90-те, виждаме в комбинацията от якета с колани, носени с къси панталони, минималистичните дизайни на туники в комбинация с панталони с широки крачоли и гащеризони с графични принтове - très bien.

Аксесоарите в колекцията също носят много луксозно усещане: чоукър от цветя около шията, нов дизайн Rider чантата и ОНЕЗИ токчета с нисък ток и метален връх, в които сме абсолютно влюбени. Бижута не е точният термин тук; това е направо украса за тяло, и то много луксозна.
"Не съм човекът, който бях, когато за пръв път дойдох тук. По-сигурен съм в себе си“, казва Вакарело, като добавя, че образът на жената в ума му, за която прави дизайните, също се е променила. "Може би беше по-съблазнителна, когато започнах, но сега тя е пораснала. Има много по-малко какво да доказва.“ Думи, които отново ни карат да сме сигурни, че Антъни е голям артист.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.